Zdravim... chcem sa vas podaktorych opytat, myslim si ze vacsiny kedze si to teraz vsimam velmi... tyka sa to jednej veci... preco sakra chodite chory medzi ludi?? Ved ste dospely ludia, decko tiez neposlete do skoly ked ma virus a kazdych 5 sekund kasle ako keby malo tuberu, sopli, kycha!!! Mne to pride ako keby teraz v tejto dobe ludia nevedeli normalne lezat 3 dni a aspon sa ako tak vyliecit aby to nebolo infekcne uz a nenalazili tak aj inych ludi. Je normalne, ze ked cestujem mhd (teraz som bohuzial na nu odkazana lebo som bez auta), ktoru si este aj platim a nie su to male peniaze, tak co len iba nastupim, tak samozrejme polovica elektricky alebo autobusu chori ludia, ktori kaslu, nevedia si dat ani ruku pred hubu co je uplne zakladna vec slusnosti!!! A kazde 2 minuty kychanie, posmrkavanie... ja neverim ze ked ste takto chori tak zvladate vobec pracovat, ale nejde o to, ide hlavne o to ze si neuvedomujete ze v tej elektricke, alebo autobuse su aj ini ludia, ktori nepotrebuju byt kvoli vam chori!!!! Samozrejme vsade okna pozatvarane, lebo zima, elektricky preplnene, ked chce clovek vyvetrat a otvori iba male okienko, tak polka elektricky ide ukamenovat toho cloveka, ze co si dovolil otvorit okno ked tam bude zima, ale to ze su na nom natlaceni 5 chori ludia, tak to mu uz nevadi... fuj je mi z toho zle, berte ohlad aj na inych ludi laskavo a ked ste chori tak ostante doma a dajte sa dokopy, nie ist do takeho prostredia kde mozte inych nakazit, alebo si chorobu este zhorsit... tu ide aj o vase zdravie... a nehovorte ze musite pracovat a nemozte vylezat chorobu lebo vas vyhodia, lebo vacsiu kravinu som nepocula, ja som robila vo vela robotach a nikde aleze nikde nemali problem ze by som tam 4 dni nebola!!!
Uvedomte sa konecne!!!!!!
Bzw, tvoj boj s veternými mlynmi je zbytočný, ten nevyhráš. Hlupák si nikdy neprizná, že je hlupák, aj pod ťarchou už predložených dôkazov. Ale uznávam, aj keď je to boj márny, proti ľudskej hlúposti treba bojovať... : )
Printemps,
to by aj mna celkom zaujimalo, ze za co ti plati,Ja mam dobru pracu. Preco by som ju mal menit?
bzw
A ty píšeš samé nezmysly. Za čo iné by mi mal zamestnávateľ platiť, ak nie za prácu ??? Nechápem.
Ja som v mojej práci veľmi spokojná, ale ty zjavne nie. A čo ti vlastne bráni, aby si si našiel normálne zamestnanie, kde v prípade potreby budeš môcť byť na PN bez nejakých drastických zrážok?
Printemps,
pises jednu perlu za druhou. Si najdi nieco o zrazkach na PN a kto ju plati, ci neplati. Vidno, ze si si nikdy sama na seba nezarabala a ze ti zamestnavatel plati za nieco ine, ako za pracu. Ale ako som uz pisal, nie vsetci sa chodia do prace rekreovat.
bzw
Tak to je tvoja chyba, že pracuješ u neseriózneho zamestnávateľa, ktorému ide len o zisk a núti zamestnancov, aby aj chorí chodili do práce. Asi to bude niektorá z tých novodobých tovární, kde sa manuálne pracuje na smeny denné / nočné. Nie, našťastie, v takejto "firme" som nikdy nerobila a ani nemám záujem, to rada prenechám iným :) V mojej práci zarobím parádne a pri PN máme len minimálne zrážky z platu.
Veď len takto pokračuj ďalej, a keď raz celkom prídeš o zdravie, alebo budeš musieť ísť na operáciu, potom iste pôjdeš aj na PN a už ti bude jedno, ako sa to prejaví na výplate...
Ak neviete ako som natom zdravotne tak nebudťe múdry! Slečna/pani Selana VÔBEC nemá pravdu. Som ALERGIČKA A KÝCHAM A KAŠLEM AVEĽA,možno ten ne kašle ktprý ma alergiu na nejaké roztoče a prach. Ja mám viac alegií,intolerancie na potraviny od ktorých sa zahlienujem a ešte astmu! Mala spm situáciu,že sa ma pýtali,prečo neležím doma keď som chorá-lenže nie chorá som. Ja som chcela naznačiť možno pani autorka sa niekedy mýli...Možno ten ktorý kašle v autobuse nie ani chorý iba má alergiu. Niektorí by ste si mohli preštudovať zopár vecí a potom sa tu hrať na múdru!
printemps,
pretoze si nieco nezazila, neznamena, ze to neexistuje. Vyzaduje to ale nejake aspon minimalne IQ , to pochopit.
V niektorych firmach je treba aj pracovat. Vidno, ze si v takej este nerobila.
Ved ked ti vadi, ze ludia cestuju prechladnuti, tak nemusis chodit do prace ty, aby si to nahodou nechytila a nenakazila inych ty, ked si taka nepotrebna v praci.
bzw
Pracovala som už vo viacerých firmách, a nikde žiadny "príplatok za dochádzku" nebol, tak neviem, o čom to melieš. Asi si jedna/jeden z tých chamtivcov, čo sa aj chorí nasilu trepú do práce, aby im neušlo ani jedno euro, keď ťa táto téma tak rozčuľuje.
printemps,
a preco by nemohli ist vsetci k lekarovi? Ved aj lekar chodi do prace okolo 7-8hod.
a ano, vo vacsine firiem byva priplatok za dochadzku, takze ak ma niekto nizsi plat a vynecha aj len jeden den, tak mu to kludne moze urobit na vyplate aj 100E, co moze byt aj tretina platu. A to si malokto moze dovolit.
Ci tiez si chcela len na niekoho vysteknut, aby si mala pocit, ze si lepsia ako ini Ludia?
Ano, ja si nemyslim ze pouzivatel selena vie o tom malo, praveze napisala pravdu. Ja som alergicka uz od mala, september oktober november su moje mesiace, vecsne smrkam, ale nekaslem a ani som nikdy nekaslala. A nie nebola som chora. A je pravda ze alergicky kasel ked ho niekto ma je rozoznatelny. Chodim k alergologovi kvoli liekom a on mi to cele vysvetloval. Mam dokonca aj taky letacik od neho, kde je presne napisane ake priznaky ma alergik a ake chory a ako to v zimnych mesiacoch rozoznat. Takze neplette tu jedno cez druhe, ze ludia su len alergicky. Tolko asi k tomu.