Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priezvisko

Príspevok v téme: Priezvisko
Peter5687

Ozenil som sa a zobral som si priezvisko po manzelke, lebo sa mi moje nepacilo, mal som ho rovnake ako jeden znamy spevak, ktoreho v skole neznasali a smiali sa mi a mal som z toho traumu. Potom som sa rozviedol, no priezvisko som si nechal. Po case som sa spoznal s terajsou mojou manzelkou a teraz nedavno sme sa vzali, no tentokrat si ona vzala moje priezvisko. Ja som jej nikdy nevravel, ze som ho zmenil, podla mna to nebolo dolezite. No a teraz bola po sobasny list, no a v papieroch bol aj moj rodny list a tam zbadala, ze som mal ine priezvisko. Teraz mi tu robi strasnu scenu, ze ona nebude nosit priezvisko po mojej byvalej zene. Co si o tom myslite? Ved to je blbost, nie? O co jej ide? O mna ako o cloveka alebo o nejake priezvisko? Co mam robit?

Omen

Peter, si rafinovaný ako rumunský petrolej! Ty si v Žiadosti o uzavretie manželstva neuviedol svoje rodné priezvisko!!! Porušil si zákon, dopustil si sa protiprávneho konania a MY ťa máme chápať??? Tak, pŕ, chlapče, takto by to nešlo! Ja som tretia, ktorá ti tu napíše, že by si to bez ujmy na zdraví neprežil, ak by si to spravil mne! Všetku svoju špinu si nahádzal na manželku, nevstúpil si si do svedomia (vieš ty vôbec, čo to je?), zľahčuješ dôležitú vec, podvádzaš, porušuješ zákon...
Ty si rady od Bielej Kobry a A _dr1y nezaslúžiš! Tebe by snáď pomohla kobka o suchom chlebe a vode, aby si začal chápať závažnosť svojej situácie a z toho plynúcich následkov! Začni sa MODLIŤ, aby to nik nezistil a nezačal sa v tom vŕtať, lebo bude s tebou amen! Ja s tebou v tejto chvíli končím!

Omen

Lollka, beriem späť svoju poznámku. Musím uznať, že si mala pravdu, keď si napísala, že Peter je egoista. Áno, je AJ egoista!

Aliss

Peter, ty nerozumies, ze nejde vlastne vobec o to priezvisko? :D Ide o to zatajovanie. Spytaj sa jej, urcite ti povie vetu "bohvie co si mi este nepovedal". Ja sa viem dokonale vzit do tvojej koze. Citis, ze sa robi z komara somar. Ze nieco tak nepodstatne sa dramatizuje. Nerozumies tomu, si z toho vykolajeny. Avsak uvedom si, ze to si ty a tvoje pocity. A ze tvoja zena ma ine pocity. Skor nez o to samotne priezvisko, ide o doveru medzi vami. O to, co vsetko si jej mohol povedat ale nepovazoval si to za dolezite. Hoc ona to za dolezite povazuje. Tu je ten problem. Jednoducho sa jej ospravedln a vysvetli, ze si to nevnimal ako nieco dolezite. Ale ze vidis aka to bola chyba a preto sa ospravedlnujes.

Lollka

Ty si riadny egoista furt len ty ty ty, vzite sa do mna, chapte ma, ale ty nechapes svoju manzelku a nikdy nepochopis, nemas na to EQ. A pritom stacilo tak malo, povedat jej to pred svadbou a najst riesenie. Ale to by si nemohol byt tak zahladeny do seba. S tebou nebude mat lahky zivot. Vedela vobec ze si bol zenaty a mas dve deti ci aj to si jej zabudol povedat?

lisiacica

Ja sa viem vzit do tvojej situacie, ale aj tak by som to meno na mieste tvojej manzelky nechcela. Nerobila by som sceny, ale zmenila by som si ho spat na vlastne. Tak ju nechaj nech spravi co chce. Poznam zeny co si nechceli zobrat muzove meno len za to ze uz mal jednu maznelky a ony nechceli mat rovnake meno ako byvala. Tak si nechali aj svoje, aj muzove aby to bolo ine :D Toto asi zo zenskej strany nepochopis.

Skus si predstavit ze si ty beries zenino meno, a potom zistis ze to vlastne nebolo jej originalne meno ale meno jej ex. Bol by si spokojny? Dokazal si sa ty chudacik vzit do jej koze?
Pri 2-3 manzelstve by si ludia uz mali nechat svoje mena a bolo by po probleme.

Peter5687

Ludia musite chapat aj mna, ja s tym priezviskom ako som pisal zijem uz 15 rokiv, volaju sa tak moje 2 deti, poznaju ma tak v praci, kde som 12 rokov. A ked sa uz o tom bavime, je rozdiel o niecom klamat a o niecom nepovedat. Nerobte zo mna zlocinca! Neviem zatial ako dalej, snazim sa manzelku presvedcit, nech to tak nedramatizuje a nech si uvedomi, co je naozaj podstatne vo vztahu. Ja som sa lahko vzdal priezviska a som chlap a my mame vacsie ego ako zeny, tak nechapem, ze preco tak skoro vsetky saliete. Viete sa vzit do mna alebo nie?

Aliss

Tvoja zena ta nevie pochopit, lebo si absolutne narusil doveru medzi vami! :D Nepovedal si jej o tom, tak sa necuduj. Pre teba to je nic, no v jej ociach ide naozaj o podraz....Predstav si, co moze cakat dalej? V com si jej este klamal? V com este budes klamat? Atd atd atd...Tak si aspon toto uvedom a netvar sa tak nechapavo.

KristinaKuk

Mne sa len nechce veriť tomu, že manželka nepozná meno tvojich rodičov. A aj sa mieniš zachovať normálne alebo na ňu budeš urazený a neustúpiš? Toto, čo si jej urobil je horšie ako nejaké posmievanie za meno v detstve.

Peter5687

KristnaKuk - vies aky zhon je pred svadbou, my sme si to rozdelili, ze papierovacky som robil ja a jej som to dal iba podpisat, bol zhon, ona si to necitala. Ak si.myslite, ze toto je fake, tak sem nepiste, ja nepotrebujem niekomu nieco dokazovat. Manzelka je skor taka "bufetacka", nie je moc akcna a nerada chodi na urady nieco vybavovat.

lisiacica

ak ju ty milujes tak si teraz pekne vezmes jej priezvisko, to iste si spravil s prvou zenou tak preco nie teraz? Tiez by som nechcela meno po byvalej. Na mieste tvojej terajsej manzelky si necham svoje vlastne meno a bolo by mi jedno ake mas ty. Ale chcela by som to vediet pred svadbou !!!!!! Posral si to dost, a vyzera ze to ani nevies pochopit.