Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priezvisko

Príspevok v téme: Priezvisko
Peter5687

Ozenil som sa a zobral som si priezvisko po manzelke, lebo sa mi moje nepacilo, mal som ho rovnake ako jeden znamy spevak, ktoreho v skole neznasali a smiali sa mi a mal som z toho traumu. Potom som sa rozviedol, no priezvisko som si nechal. Po case som sa spoznal s terajsou mojou manzelkou a teraz nedavno sme sa vzali, no tentokrat si ona vzala moje priezvisko. Ja som jej nikdy nevravel, ze som ho zmenil, podla mna to nebolo dolezite. No a teraz bola po sobasny list, no a v papieroch bol aj moj rodny list a tam zbadala, ze som mal ine priezvisko. Teraz mi tu robi strasnu scenu, ze ona nebude nosit priezvisko po mojej byvalej zene. Co si o tom myslite? Ved to je blbost, nie? O co jej ide? O mna ako o cloveka alebo o nejake priezvisko? Co mam robit?

Peter5687

Kristinakuk, kolko ludi sa ti dnes predstavuje priezviskom? Jasne, ze stretla, ale napr. ja mam takych rodicov, ze oco hned, ja som Peter tykajme si a mama detto. A byvaju v dome v dedine, kde sa vsetci poznaju, tak nemaju menovku na branke. A mam uz iba 2 sestry a tie sa volaju po manzeloch. A nikto sa s tou mojou o priezviskach nebavil, dokonca podla mna ani nevedeli ako sa priezviskom vola ta moja, lebo ona sa im tiez predstavila iba krstnym menom.
Len nechapem tu scenu a najma, ze sa vola po ex, lebo vsak to priezvisko ma kopa inych ludi, tak preco to tak neberie, ved moja ex ho nevymyslela, ani nema na neho nejake pravo.

KristinaKuk

Hm. A ona nestrela aj inych clenov tvojej rodiny? Surodencov, rodicov...ze sa necudovala, ze mas ine priezvisko?

alienkaa

asi si to mal manzelke pred sobasom povedat. na jednej strane ju aj chapem ze nechce mat priezvisko tvojej ex, ale zas az take sceny robit nemusi. ved jej vysvetli ako to bolo, preco si ho zmenil, presne tak ako pises, ze ti to vadilo, ze sa ti posmievali v skole.

Omen

Milý Peter, tak sa mi zdá, že ani teraz dostatočne nechápeš svoju situáciu?! Je chyba a CHYBA! Ty si spravil tú veľkú, a o to horšie, že sa týka aj tvojej manželky a tvojho manželstva. To, čo si spravil/nespravil, jej dáva LEGITÍMNY dôvod na rozvod. Súd sa s tým nebude párať, rozvedú vás na prvom pojednávaní, behom 15 minút!

Vy ste sa nemali baviť o priezvisku, TY si jej túto skutočnosť NEMAL zamlčať, mal si ju informovať a možno by sa za teba nevydala... Jednoducho a prosto nemal si "AKOBY AJ" zabudnúť! A to je všetko? Nezabudol si ešte aj na niečo iné??? : o)
A propos, toto má byť lynč? Nebuď smiešny! Toto je vysvetlenie právnej situácie, v ktorej sa nachádzaš! A grátis! Alebo potrebuješ pofúkať bibinku? ; )

Pag

Vieš čo, urob tak, ako chceš, aj tak to nikoho nezaujíma, lebo každý okrem mňa ma iné záujmy! Mám menovať? Radšej nie.

poradim38

A ty si magorka - KristinaKuk ...... a som zena len tak nahodou a predstav si, ze porovnavam porovnatelne, je to to iste...... on to urobil preto lebo to tak citil, jeho priezvisko sa mu nepacilo tak ho zmenil ked mal najlepsiu prilezitost, co je akoze na tom??? Blby je mozno len v tom, ze jej to zatajil a nepovedal....ale to ze si zmenil pri sobasi priezvisko ktore mala jeho byvala manzelka, tak to je jeho vec........

Peter5687

Jezis ludia nelyncujte ma! Neurobil som to naschval. My sme sa nikdy o tom priezvisku nebavili a mam ho vyse 15 rokov, ja som si na to tak zvykol, ze som na to akoby aj zabudol.
Tym, ktori mi tu vyhadzuju na oci rozvod prajem vsetko dobre v zivote a najma nech nikdy neurobia ziadnu nechcenu chybu... ach!

Omen

@ Lollka, nie, on nie je egoista! Je to podvodník a otázka je: Prečo to spravil?

@ KristinaKuk, nezabi žiadneho chlapa, lebo by ťa zavreli ako za normálneho človeka! Bola by ťa škoda! Veľká! A uvedom si, že likvidácia takého odpadu je dnes celkom drahá záležitosť! : o)

Lollka

Priezvisko je zrazu blbost? Ale ked ty si si to svoje menil a vzal si exmanzelkine lebo vlastne sa ti nepacilo to bolo v poriadku? Vtedy to nebola blbost? Menit si priezvisko len preto, ze sa rovnako vola nejaky spevak to je podla mna blbost. A ze si donutil svoju novu manzelku nosit meno po tvojej byvalej tym ze si jej zatajil skutocnosti tak to uz blbost nie je a je to riadne cez ciaru. Nedivim sa ze zuri. A teraz zrazu tvrdis ze nechapes o co jej ide vsak je to len priezvisko ale ked si si ho ty menil tak to nebolo len priezvisko a vtedy to nebola blbost ale bolo to pre teba smrtelne dolezite. Nie si tak trocha egoista?