Som divná

Príspevok v téme: Som divná
TaDivna

Dobrý večer. Tak, ako začať... ?
Mám 20 rokov a som momentálne v situácii, kedy by som bola najradšej, keby som neexistovala.
Ide o to, že som na verejnosti divná (socially awkward). Divná v tom zmysle, že sa neviem správať prirodzene, keď som okolo ľudí. Mám pocit, že moja chôdza je vtedy smiešna, som nepokojná a vtedy si moje nohy robia, čo chcú. Pohyby mám také krčovité, počas chôdze sa zvyčajne pozerám do zeme a každý krát, keď precházam okolo ľudí, najmä mládeže, mám pocit, že sa na mňa pozrú a potom ma rozoberajú alebo sa zo mňa smejú.
Neznášam, keď sa zasmejú, keď okolo nich prejdem. Zdvíha sa mi vtedy tlak a stúpa vo mne zlosť, keď si pomyslím, že dôvodom ich smiechu môžem byť ja.
Normálne sa bojím prechádzať okolo mládeže. Mám z toho strach. Najradšej by som sa v tej chvíli vyparila. Je mi hrozne nepríjemne.

Nemám ani kamarátky, takže nikam nechodím.
Najhoršie na tom je, že akonáhle mi niekto (najmä psychologička) povie, aby som si našla kamarátku, tak sa len zasmejem a pokrútim hlavou. Ja totiž dopredu viem, že je to nemožné. Sebavedomie mám na bode mrazu. A nie je mi príjemné nasilu si hľadať kamarátov.

No keď vidím niekoho, najmä teenagerov, ako chodia v skupinkách (alebo dvojiciach), smejú sa, veselo sa rozprávajú, prepadne ma neskutočne silný pocit osamelosti, bezcennosti, zbytočnosti a je mi do plaču.
Mám pocit, že sem nepatrím. Som iná, divná, nie som hodná povšimnutia.
O vzhľade ani nehovorím. Je príšerný.

Čím dlhšie žijem, tým viac samu seba neznášam.

jablkovastava

Ahoj, hm, ja som toto mal dost tak v 16-17, na zakladke som nebol velmi popularny, male sebavedomie, komplexy z toho jak vyzeram, ze nemam dievca, bla bla... neviem presne ako sa mi z toho podarilo dostat, ale recept spočíva v sebavedomí a v tom ze "maš piči". Vazne. ako tu uz niekto napisal, neoplati sa moc riešit co si myslia ini ludia o tebe. Totiz - ak sa na tebe chcu smiat (a ze na mne sa smiali dost :D za to ako som sa obliekal, za to ako utekam, blá blá blá) tak sa na tebe smiat budu, ale pf. preco by ta to malo nejak trapit? no nech. ja som sa tiez sam sebe nepačil a som si myslel ze divne vyzeram. :D aj si to myslim furt a nechapem stale ako mozem byt poslednych 5 rokov zadany takmer v kuse. A co sa tyka hladania si kamošov. hm nesil to ak je ti to proti vôli, ale kamoši sa hodia. ak to mas takto, skus si vypremyslat co mas najradsej na svete. co ta najviac bavi a tomu sa venuj. a s tym pride aj sebavedomie a casom ak budes chciet aj kamoši. dufam ze ti to helfne. pekny život.

poradim38

Podla mna nie si divna, len si proste este nenasla nikoho kto by bol tvoja krvna skupina.... v dnesnom svete v tejto dobe je to tazke, lebo mlady, castokrat deti sa spravaju otrasne, dovolia si aj na dospeleho a ked to clovek aj vidi na vlastne oci alebo odniekial pocuje, tak cloveka prepada divny pocit ked ma prejst vecer okolo nejakej skupiny mladych deciek, ktore castokrat nemaju ani 15 rokov ale spravanie maju ako stary chlap z krcmy......ako do mna keby nejaky mlady alebo mlada skocila, tak ja by som si poradila, ale chapem ze niektori ludia su taki, ze nedokazu povedat takym sopliakom ze co si to dovoluju a na com sa rehocu....... ina vec je, ked to je len v tvojej hlave, myslim to tak ze ked prejdes a nejaka skupinka sa zasmeje tak to nemusi byt automaticky na teba.......... ak chapes co tym myslim.....nesmies si domyslat... najlepsie je ked sa ti to nabuduce stane, otocit sa a pozriet sa na nich ci na teba pozeraju a smeju sa, vtedy mozno dostanes tu istotu ze to na teba nie je, alebo je a podla toho budes nabuduce vediet ako sa zachovat , bude sa ti zit omnoho lepsie ked si povies sama v hlave ze - aha tak nesmeju sa na mne, mozu sa smiat na hoci com,.... chapes???? No a k tvojej osamelosti....... v tejto dobe je problem aj to, ze ludia nevedia ako maju s niekym osobne komunikovat..... vsetko sa toci iba okolo mobilov, internetu a pomaly sa zabuda na zoznamovanie sa nazivo, na ulici, v obchode atd.... dnes uz nie je zvykom ze sa ti niekto prihovori na ulici a tak sa zoznamite......takze treba sa naucit nebat sa a prihovorit sa, oslovit niekoho, aj pri beznych situaciach......ty musis stratit ten strach a urcity blok komunikovat.........to je hlavny problem tejto doby, preto je tak vela ludi osamelych

Angelika3

To je podľa mňa normálne a trpia tým aj druhí, dokonca aj tí, čo na prvý pohľad vyzerajú tak veľmi vyrovnane a sebavedomo, len to vedia lepšie skrývať. Aj ja som mávala na základnej škole strach z rovesníkov, na strednej škole, kedy už má človek čoraz väčší záujem o opačné pohlavie, som sa cítila veľmi nepríjemne a veľmi som znervóznela, keď som mala napr. prejsť okolo skupinky chlapcov, tiež som myslela na to, ako vyzerám a čím viac som sa snažila "normálne chodiť" a pôsobiť uvoľnene a nenútené, tým viac som mala pocit, že sa neprirodzene kývem :-D Keď som mala napr. prejsť na diskotéke k baru po pitie okolo všetkých tých ľudí, srdce mi búšilo ostošesť. Nehovoriac o tom, keď som mala zvládať skúšky či pohovory.
Keď som sa zamilovala, prejavovalo sa to červenaním a triaškou pred objektom môjho záujmu, takže paráda.

Mne dosť pomohli energetické cvičenia, človek by mal vedieť aspoň minimálne cítiť svoju vlastnú energiu a jej prúdenie, uvedomovať si sám seba a nie žiť ako vo sne... Kúpila som si knižky od Vadima Zelanda- ovplyvnovaní reality, tam sú niektoré energetické cvičenia opísané. Sú aj iné spôsoby, jóga,meditačné techniky....

Aj keď ja časom už nepovažujem žiadne techniky za potrebné. Človek by mal byť iba sám sebou, to je to čo najviac chce a čo mu prinesie radosť a uvoľnenie, ale z čoho má zároveň aj najviac strach, lebo že čo si o ňom pomyslia ostatní..... ale pravdou je, že tento istý strach majú do určitej miery všetci.

So vzhľadom sa dá tiež urobiť dosť veľa, len sa do toho nakopni. Pre ženu má jej vzhľad veľký význam z hľadiska toho ako vyrovnane a spokojne sa cíti a tiež pri kontakte s mužmi.

Hlavne sa musíš pre začiatok motivovať predstavou toho, že dokážeš všetko sama zmeniť a zlepšiť, lebo to je aj pravda.

orol1

aka divna. skus si najst clanky o tom, ako sa zacat mat rada. druhych si nevsimaj, oni si ziju svoj zivot, ty sa tes zo svojho. sustred sa na seba, na svoje radosti, nie na druhych.