Dobrý a zlý človek

cam

vela ludi sa pretvaruje, vela ludi je nemastnych neslanych, tazko ich posudit, vela ludi je manipulativnych psychopatov, ti su ciste zlo ale preobleceni za velke pekne dobro. aj psychopat vie castokrat pomoct, vie byt mily, usmievavy. je to tazke. hovori sa aj ze cloveka spoznas v hadke a po alkohole. ale to je tiez podla mna len taka chaba pomocka, nemusi to este nic napovedat. niektorym sa neusmievaju oci lebo su take vaznejsie povahy, ale nemusia byt zli.
este lahostajni ludia mozu byt zli..

DZC

Niektorí ľudia sú nám sympatickí na prvý pohľad a doslova z nich ide to dobro...pre mňa osobne sú nimi tí, ktorým sa smejú oči. Tam sa nedá zmýliť. Stačí sa im zahľadieť do očí, nemusia sa ani jemne usmievať, ale usmievajú sa im oči, sú tam také iskričky.
Ale to, kto aký je, sa dá rozpoznať pomerne rýchlo, stačí s dotyčnou osobou stráviť aspoň nejaký ten čas, rozprávať sa s ňou, spoznať jej názory, všímať si ako sa vyjadruje, správa voči iným a pod. Niektorí ľudia nám síce môžu hovoriť pekné veci, resp. pekne sa vyjadrujú, ale mimika a gestá, oči ich často prezradia, prezradia čo si naozaj myslia. Takých je ľahké odhaliť. Sú však medzi nami aj naozaj dobrí „herci“...tam sa často zmýli aj človek, ktorý má na charakter ľudí nos.
Ale, ak autorovi išlo o to, ako zistiť o nejakej žene aká je, či dobrá/zlá bez toho, aby ju aspoň trošičku spoznal, tak to je ťažké, dá sa to len pri niektorých ľuďoch, z ktorých tie ich vlastnosti doslova na prvý pohľad sálajú.
Ale trefné boli aj poznámky, že charakter sa dá prejaviť spomínaným správaním voči čašníčke/čašníkovi i za volantom, alebo správanie/úcta voči starším ľuďom naozaj veľa napovie o človeku.

orol1

neviem to posudit a mylim sa a ked vidim, ako si navzajom nepomozu ani kamarati, tak uz vobec neviem
z par jedincov nahodne stretnutych sem tam sala dobro

Kami91

Prichádzam často s ľuďmi do kontaktu ale na krátku dobu (5-120 minut) a väčšinou mi prvý dojem dokáže odhaliť ako sa bude dotyčný v spomínanú chvíľu správať. V dlhodobom horizonte sa mi páčili názory na tú čašníčku a tie prachy/moc. Ešte by som k tomu dodal, že za volantom sa často ukáže nevhodný charakter človeka.

Rozmyslam

Nie vzdy to plati, ale cloveka velakrat prezradi tvar a oci. Zli ludia maju ostrejsie crty, na cele maju skor take kolme vrasky, nie vodorovne, chybaju im vrasky smiechu okolo oci. Oci su take chladne, zrenicky skor take zuzene. Skus si vsimat tvare ludi, ktorych poznas povahu, ale ako hovorim, nie vzdy to plati - napr. ak ma dobry clovek starosti, tak moze mat tiez take tie vrasky hnevu, ale skor su to take frustracne, ked si to porovnas, zbadas to. Emocie sa totiz podvedome prejavuju mimikou, ci byva clovek viac zachmureny a zurivy alebo ci sa rad usmieva a na tomto zaklade sa tvoria na tych exponovanych miestach vrasky.

Ernesto

presne ako pise tu predo mnou. ciny su to, co najviac cloveka prezradza. poznam viac ludi, co maju krasne recicky ale to co robia je uplne v protiklade s tym, co rozpravaju ( nie teraz nenarazam na fararov :-D )

a ide potom este o situacie, kde sa jednotlive skutky cloveka este viac prejavia. su to situacia ako napr ked niekto ziska vela penazi alebo ziska moc. vtedy sa charakter este viac ukaze.

kedze bezne nemozeme niekomu dat tonu prachov alebo nejaku formu moci, aby sme zistili co je zac, tak v dnesnom svete je najlepsie odpozorovat ako sa clovek sprava k ludom voci nemu slabsim, menejcennym, nizsie spolocensky postavenym. krasnou ukazkou moze byt spravanie sa voci casnicke v restauracii. to vela o cloveku prezradi

XilliaX

Hovoria za nu skutky. A k tym skutkom treba povedat, ze aj reci su nieco ako skutky. A potom dobre je porovnat si, co dotycna osoba rozprava s tym, co robi.