Nulové vyhliadky na normálny život a budúcnosť

Príspevok v téme: Nulové vyhliadky na normálny život a budúcnosť
Kontr0lor

Nezvládam tento svet. Rodičia ma tak vychovali ako slabého jedinca.

Detstvo - ZŠ - domá hádky, mama bila otca, stále sa niečo riešilo, hlavným dôvodom peniaze a rodina s ktorú mal zakázané byť v kontakte. Keď to porušil bolo peklo niekoľko dní. Keď nedoniesol peniaze bolo peklo. Mama nikdy nepracovala, dôvodom vždy boli diagnózy ktoré má. Invalidný ale nikdy nič. Je veľmi veriaca a celé dni je len v knihách.
Podľa nej je to že sa nám nedarí len kliatba od rodiny a stále sme chodili za biskupmi a kňazmi.

Ja som vždy prišiel zo školy, zbitý a poriadne došikanovaný. Doma hádka a tak som zdemoloval byt, rozbíjal všetko alebo niekde vyčíňal na uliciach. Vyžíval som sa v tom. Keď sme bývali v dome všetko som ničil, rozbíjal strechy, ničil veci na dvore a tak. Doma boli bitky a ja som mal asi nejakú poruchu. Stále som všetko ničil.
Keď sme bývali v byte tak som zničil steny a podobne, alebo som ničil veci v činžiakoch. Schránky, hydranty a tak. Polícia ma často nosila domov, alebo na mňa zavolala políciu mama.

Čím som bol starší menili sa aj veci ktoré som robil, asi v 7 triede som už aj voľačo kradol, dostal som sa do takej triedy kde bola len zberba a tá ma všade vodila a ja kedže som bol šikovný v otváraní zámkou tak som im pomáhal. Aj ma chytila polícia a vždy som ja najhoršie dopadol. Doma stále to isté bitky a hádky.

Mali sme dom ale nebolo tam kúrenie a tak sme vždy bývali v zime v byte. Stále nás ale vyhodili lebo buď sme tam neboli nahlásení všetci a zistili to alebo tam bol hluk a susedia volali políciu alebo majiteľa, alebo sme zdemolovali byt.

Ja som bol vždy dosť šikovný, zaujímal som sa ako veci fungujú a veľa som čítal, ale to je asi jediná pozitívna vec na mna s tých čias.
Potom sa narodila sestra, tá hrešila na celý dom už v postieľke. Všetko si vydobíja krikom. Teraz končí Zš a je to to isté. Vyhodili nás preto z veľa bytov. Keď sa jej niekde nepáčilo, mala ďaleko do školy tak proste urobila cirkus taký že nás vyhodili a museli sme ísť inde. Sťahovali sme sa do mojich terajších 24 rokov viac ako 40 krát.

Na strednej som začal piť, chodil som na najhoršiu školu v meste a všetko ma donútili robiť. il som do otravy krvi, a ostatní sa na mne zabávali. Nulová osobnosť, handra. Zo školy ma vyhodili na rok. Potom som ale zázrakom dokončil maturitu.

Zázrakom som nastúpil do práce, zarábam okolo 490 v čistom.
Pil som ďalej a bolo to veľmi zlé. Až som sa pred dvoma rokmi spamätal, našiel si koníčky a skončil s alkoholom :) Asi jediná dobrá vec čo som kedy urobil.

Aktuálne - Je mi 24, žijem s rodičmi, a som stále v mínuse. Nedokážem, požiadať o plat, ani dať výpoveď. Mám kopec komplexov a psych. problémov. Soc. fóbia úzkosti.
Nie som schopný sám žiť. Nedokážem riešiť svoje zdravotné problémy.
Tam kde žijeme nás už podľa mňa nebudú dlho držať - sestra zjape stále a hreší.
Všade je u nás bordel, vždy bol, a ja som tak naučený - strašný bordelár. Teraz zázrakom som si popratal izbu, ale v zbytku domu je bordel, špina hnus. Nemám plat som len v mínuse, neviem pracovať s peniazmi. Nedokážem si predstaviť žiť bez rodičov, som absolútne nesebestačný.

Mám sice kopec priateľov a koníčkov ale to je asi tak všetko. Nemám osobnosť, sebavedomie, vytrvalosť, charakter, názory. Nič.

Čo bude ďalej - budem žiť s rodičmi a sestrou, ťahajú ma dole, nedokážem to prekonať, svoje psych. problémy, komplexy a podobne.

Nikdy som nemal babu, a už ani po tom netúžim - kto by toto čudo chcel? Viem že možno budem sám o to mi nejde ale chcel by som byť aspoň samostatný, mať život. Ale ako to docieliť? Ako sa z toho vymotať? Ako prekonať vlastnú vôľu? Ako zmeniť myslenie? Nejde to skúšam to ale stále padám späť tam kde som začal. Kus sa posuniem ale v zápätí padám nazad. Nejde to.

Pripadám si ako postihnutý - rozprávam sa sám so sebou, keď som sám robím grimasy, drbe mi v hlave už. Som slabší jedinec bez poriadnej školy, osobnosti, a šance na život aký chcem.

linda ernova

Dostala som kontakt tu na fore na jedného pána. Už som skúsila všetko, ale jedine tento človek mi skutočne pomohol. Má atypický prístup ku klientom. Je to jasnovidec a liečiteľ, ktorý mi pomohol so psychickými problémami. Pomáha mi stále a spolupracujem s ním. Netreba sa hanbiť ak prijmete pomoc od človeka s takýmto darom. Posuniem vam jeho c., skuste sa mu ozvať. 0902044010. Je to pre mňa veľká vec, že som konečne šťastná a zdravá.

dobreuz

Jasné boh sa oňho postará a dá mu peniaze na živobytie dpč už rozmýšlajte... vy fanatici... Autor témy sa musí odpútať od jeho postihnutej famílie a začať vlastný život a bude pokoj, aj keď to bude náročné, ale radšej inteligentná samota ako postihnutá rodina... To oni mu vymívajú mozog, žiadny boh neexistuje bodka koniec... A autorovi tiež len želám aby sa postavil na vlastné nohy a aby pozbieral všetky psychické sily.

Zuzana209

pomodli sa vlastnými slovami k BOHU a povedz mu že odpúšťaš svojej rodine - ak nevieš odpustiť - pros BOHA o pomoc aby ti pomohol odpustiť. Povedz to nahlas. Potom odpusti nahlas aj sebe. Obzri sa späť do minulosti a popros BOHA o odpustenie za všetky chyby ktoré si vo svojom zúfalstve urobil. Úplne sa vyplač a popros PáNA JEžIšA aby ti dal spoznať to ako ťa miluje. Prečítala som si celý príspevok a máš veľmi inteligentné vyjadrovanie - si schopný a talentovaný človek. Nedaj sa už viac zaťahovať do blata späť. BOH ťa miluje ako dobrotivý a láskavý Otec a stále na teba čaká - ON trpí keď vidí ako si aj ty veľmi trápiš. Vôbec sa neboj - ON vie úplne všetko o tvojom živote. Ty nežiješ "náhodou" a nie si žiadny "omyl" - stvoril ťa BOH a On nerobí žiadne chyby! Tvoj život je veľmi vzácny ..Hovorím ti z vlastnej skúsenosti a prosím ťa - nenechaj sa odradiť tým čo si možno zažil s kňazmi alebo mamou ohľadne viery. Skutočný BOH je láskavý a živý. Presveč sa sám...

orol1

mozes sa inspirovat aj dobrou knihou, napr.
7 návykov skutočne efektívnych ľudí Stephen R. Covey
/7 princípov uvedených v tejto knihe je základom pre vytvorenie cieľavedomej, vnútorne vyrovnanej osobnosti a kľúčom pre úspešný, harmonický život./

Tomas12345

(mám dosť finančne náročné koníčky, a nie nevzdám sa ich lebo mám iba to)

To su ake koníčky ?

(neviem si predstaviť žiť s niekým cudzím, sám ale si predstaviť viem, problém sú €)

Pokial si nevies predstavit zit s niekym cudzím, prečo ti vadí že žiješ s rodicmi ?

(celý príspevok je o tom ako vznikla - podľa mňa mám soc. fóbiu, a mám važne podozrenie na ADHD, ďalej mávam panické ataky úzkosti aj keď teraz už menej, ďalej myslím že slabšie až stredné depresie,
Ako dieťa som mal OCD ale to už vymyzlo,
Soc. fóbia sa prejavuje klasicky, - úzkosť zo socializácie v každom smere )

Sociálna fobia sa ale dá liecit ? Liecis sa tým nejako u psychiatra ?
Panicke ataky a uzkosti vznikaju z nedostatku serotoninu. A nedostatok serotonínu vzniká z depresií, smútku a z negatívneho myslenia. Aby sa ti zacal vytvarat serotonin a týmpádom sa zbavil úzkostí na to treba pozitívne myslenie, a prežívanie radosti.

(robí to nachvál, je ešte dieťa nwm či má ADHD, dohovoriť sa nedá príde len sprška nadávok, vyhrážanie je na nič,
Snáď už dospeje.)

Ak to robí naschvál tak jej musíte pohroziť sociálkou, alebo návštevou psychiatra.

(prácu si lepšiu nenájdem, vieš koľko stresu a úsilia mi dalo ako tak zapadnúť v terajšej práci? Za všetko môže soc. fóbia )

No tak tú sociálnu fobiu zacni liecit u psychiatra. Mimochodom je i vela prac kde sa nedochadza do kontaktu s ludmi. Napríklad práca v archíve, alebo upratovač.

orol1

kontrolor, neviem. ale ked sa zatnes a nieco skusis, urcite to bude dobre.
podla mna by ti mohla prospiet aj joga, zmena stravy na vegetariansku, uplne vynechanie alkoholu a pod., proste zacat uplne inak, nejak inak zacat premyslat.

Kontr0lor

orol1 - to je to presne vystihnuté, :D ja neviem čo chcem, môj názor sa mení z minúty na minútu, ako som písal nemám osobnosť. Proste raz tak a hneď inak.

No nad zmenou prostredia som premýšľal, ale tu mám priateľov a koníčky, čo by som tam mal?

orol1

nasla som to. mozno ta to nakopne.
www.miaumagazin.sk
Začiatky v novom domove boli zrejme ťažké. Ako ste to zvládali?

V Toronte som roznášal noviny a rozvážal pizzu, ale potom sa mi zo dňa na deň zmenila situácia, prišiel som o prácu aj o papiere na auto. Kamaráti, s ktorými som sa poznal ešte z Rakúska, mi spomínali, že je nejaká baba, ktorej sa páčim na fotke. Tak som sa rozhodol, že to pôjdem vyskúšať, nasadol som na Greyhound a po 48 hodinách autobusom som pricestoval do Alberty, do mestečka Medicine Hat, asi tri hodiny od Calgary. Urobil som si nový vodičák a začal som fungovať, v treskúcej zime som umýval autá a zasa som rozvážal pizzu. Potom prišli na rad rafinérie. To bolo kruté, ráno sme dochádzali vyše 110 km alebo aj viac do prérie, tam sme makali dvanásť hodín pri 40-kových teplotách v kombinézach, s okuliarmi a respirátorom. Škrabali sme ručne rúrky, natierali ich a lakovali. Večer sme sa odtiaľ vrátili zdemolovaní a potom sme ešte šli s mojou manželkou Kasiou (to bola tá baba, čo som sa jej páčil) upratovať škôlku, kancelárie alebo kostol. Bolo to dosť pekelné.

orol1

raz pises, ze Nedokážem si predstaviť žiť bez rodičov, inokedy, ze si vies predstavit zit sam. tak neviem.
vela ludi sa muselo vyhrabat z kadecoho, prave dnes som citala rozhovor v casaku s jednym fotografom, ako tazko zacinal v zahranici, mal niekolko zamestnani. idem to skusit pohladat na nete.