Ahojte mame s manzelom dom kde ja som prispela priblizne 1/3 a on 2/3, hypoteku nemame. Dom je mensieho typu. Kedze nebudeme mat deti zo zdravotnych dovodov, manzel chce svoju cast dat pisat synovcom. Myslite si, ze je to v poriadku? Neviem preco, ale citim sa ako posledna chudina. Synovci maju kazdy uz svoj vlastny dom a este maju dostat aj 2/3 z tohto. A ked sa manzel pominie skor, tak ja budem 1/3 vlastnik a oni si ma mozu odtialto na stare kolena vyhodit? Preco mam pocit, ze manzelove rozhodnutie ma ponizuje?
Manzel chce spisat zavet a svoju cast domu darovat synovcom
To je dost blbe..... skus sa snim o tom porozpravat nech prehodnoti svoje rozhodnutie.... ale zas zalezi aj od toho kolko spolu ste a aky vztah k sebe mate, ci ti doveruje a podobne, lebo ani ja by som majetok nenehala partnerovi, keby som s nim bola 3 roky a nedoverovala by som mu ze by sa o to vedel postarat......
dedo. malo byt detom
omen manzelku nemozes vydedit rovnako ako nemozes vydedit suseda. ale akspises zavet ze vsetko ostane dedo. tak manzelka nedostane ani prd z dedicstva.
A kovbojka pokračuje ďalej! : D
Zákony nestačí len čítať, zákonom TREBA aj rozumieť!!! Ak som napísala, že manželku nemožno vydediť, tak to de lege lata platí pre všetky vami spomenuté prípady!!!
sedia =dedia a nevydržia =nevydedia
defcon nie pozri sa napr sem
www.uhal.biz
manželku vydedit nemôžeš ale keď spise závet v ktorom ju nespomenie tak nezdedi nič. deti sedia len keď ich nevydržia čo nieje také ľahké
Ov4cka, co to pletes ? Manzelka sa vydedit neda, ak by to niekto skusal cez zavet, tak v tomto bode bude zavet relativne neplatny. Vydedit zakonneho dedica mozno len listinou o vydedeni spisanou u notara, kde budu uvedene konkretne dovody vydedenia.
Ja zas nechápem, načo sa tu rozoberá dedenie a dedičské skupiny, keď otázka stojí úplne niekde inde..
Zaujímavé čítanie a ešte viac tie vaše NÁZORY, "myšlienky" a myšlienkové pochody! : D! Manželku NEMOŽNO vydediť!!!
Čo sa týka vecného bremena vrele odporúčam každému jednému, čo to tu radí. A potom tu môžete písať ako ste dopadli. ; )
Povedať Vám to mal určite, buď ste podielový spoluvlastník, alebo patrí nehnuteľnosť do BSM. V oboch prípadoch Vám z tohto titulu prináležia určité práva.
Ale ako myšlienka prepísať ešte za života podiel na synovcov, keď nemáte vlastné deti, sa mi zdá veľmi praktická. Samozrejme nechajte si zriadiť vecné bremeno, a budete to mať aj "bezpečné".