Manzel chce spisat zavet a svoju cast domu darovat synovcom

Príspevok v téme: Manzel chce spisat zavet a svoju cast domu darovat synovcom
Zmatena1

Ahojte mame s manzelom dom kde ja som prispela priblizne 1/3 a on 2/3, hypoteku nemame. Dom je mensieho typu. Kedze nebudeme mat deti zo zdravotnych dovodov, manzel chce svoju cast dat pisat synovcom. Myslite si, ze je to v poriadku? Neviem preco, ale citim sa ako posledna chudina. Synovci maju kazdy uz svoj vlastny dom a este maju dostat aj 2/3 z tohto. A ked sa manzel pominie skor, tak ja budem 1/3 vlastnik a oni si ma mozu odtialto na stare kolena vyhodit? Preco mam pocit, ze manzelove rozhodnutie ma ponizuje?

poradim38

To je dost blbe..... skus sa snim o tom porozpravat nech prehodnoti svoje rozhodnutie.... ale zas zalezi aj od toho kolko spolu ste a aky vztah k sebe mate, ci ti doveruje a podobne, lebo ani ja by som majetok nenehala partnerovi, keby som s nim bola 3 roky a nedoverovala by som mu ze by sa o to vedel postarat......

0v4cka

omen manzelku nemozes vydedit rovnako ako nemozes vydedit suseda. ale akspises zavet ze vsetko ostane dedo. tak manzelka nedostane ani prd z dedicstva.

Omen

A kovbojka pokračuje ďalej! : D
Zákony nestačí len čítať, zákonom TREBA aj rozumieť!!! Ak som napísala, že manželku nemožno vydediť, tak to de lege lata platí pre všetky vami spomenuté prípady!!!

0v4cka

defcon nie pozri sa napr sem
www.uhal.biz
manželku vydedit nemôžeš ale keď spise závet v ktorom ju nespomenie tak nezdedi nič. deti sedia len keď ich nevydržia čo nieje také ľahké

Defcon

Ov4cka, co to pletes ? Manzelka sa vydedit neda, ak by to niekto skusal cez zavet, tak v tomto bode bude zavet relativne neplatny. Vydedit zakonneho dedica mozno len listinou o vydedeni spisanou u notara, kde budu uvedene konkretne dovody vydedenia.

Omen

Zaujímavé čítanie a ešte viac tie vaše NÁZORY, "myšlienky" a myšlienkové pochody! : D! Manželku NEMOŽNO vydediť!!!
Čo sa týka vecného bremena vrele odporúčam každému jednému, čo to tu radí. A potom tu môžete písať ako ste dopadli. ; )

SofiaElla

Povedať Vám to mal určite, buď ste podielový spoluvlastník, alebo patrí nehnuteľnosť do BSM. V oboch prípadoch Vám z tohto titulu prináležia určité práva.
Ale ako myšlienka prepísať ešte za života podiel na synovcov, keď nemáte vlastné deti, sa mi zdá veľmi praktická. Samozrejme nechajte si zriadiť vecné bremeno, a budete to mať aj "bezpečné".