na všetko odpovedá niéééééééééééé

Príspevok v téme: na všetko odpovedá niéééééééééééé
biela macka3

Môj syn bude mať onedlho tri roky a je to čím ďalej, tým horšie. Nič, čo po ňom chce niekto druhý, neurobí, na všetko je nie, neurobím. Napríklad opýtam sa ho: Ideš si umyť zuby? Odpoveď - nejdem si umyť a takým hlasom, ako keby som bola hluchá. Nič nepomáha - ani krik, ani prosby - skrátka všetko neguje. A to nejde iba o zuby. Keď niečo nechce, tak ho nič nepresvedčí. Alebo mu niečo nejde, tak zúri. Vedomsti má také, že aj do školy by mohol ísť, ale fakt tie výbuchy zlosti. Včera na ihrisku som mu ponúkla, či sa nechce napiť, nechcel, ale k tomu spravil aj scénu, že som si mu dovolila ponúknuť vodu. Skúšala som v jeho záchvate zlosti aj objatie, to tiež nepomáha - vtedy je, nechaj ma, choď preč. Som smutná, že ma dieťa nenávidí.

Emily opat

Presne ako ti píšu: obdobie vzdoru!
Mna sa detská lekárka ked mal malý dva roky a niečo pýtala či hovorí NIE. A ja ze “jasné, to je jeho najobľúbenejšie slovo!” A ona: “tak je vsetko v poriadku.”
Deti v tomto veku sú samé: nie! Ja! Sám!
A jasné že zúri a vystrája, nevie ešte ovládať svoje emócie. Neboj sa, nie je pravda, že ťa tvoj syn nenávidí.

biela macka3

Najlepšie je niečo zakázať. Lebo objatie, aj po zadku ho ešte viac naštvú. Dnes nemal za to svoje správanie ani minútu youtube ( čo zvykne večer pozerávať pesničky) a ani jeden keksík (tie má takisto rád).

poradim38

Presne, ked dieta toto robi a ty si to nehas od neho, tak si na to zvykne a bude ti ochvilu skakat po hlave...... navstiv psychologa, opis mu tie synove stavy, on bude vediet ako na neho..... a to je uplne jedno ze pri cudzich ludoch je iny, aj tak sa zisti ked nahodou bude mat maly nejaku diagnozu....... tam mu urobia rozne testy, takze tu nejde o to ze pri tebe je taky a pri inych hentaky..... a ako prva pomoc pred tymto, je dat par na zadok aby vedel ze toto sa mame nerobi.... a vysvetlit mu.....

Aliss

A doplnim...na obdobie vzdoru nie je vobec maly. A este dolezita vec, dieta nasava ako spongia. A prebera vo velkom vase pocity. Ak vy sama nie ste vnutorne stastna, vyrovnana, nechcite to od svojho dietata. Dajte sa dokopy najprv vy. A potom uvidite tie zmeny v jeho spravani....Nie je to len fraza, ak niekto povie "stastna matka, stastne dieta"...

Aliss

Mila maminka...odporucam nastudovat co to z psychologie dietata. Konkretne obdobie vzdoru, v ktorom sa vas syn prave nachadza......Vdaka tomu ho lepsie pochopite a uz nasledne sama alebo s odbornikom mozete zvolit vhodny sposob komunikacie. Ale zaklad je vediet, akymi fazami dieta prechadza...