Môj syn bude mať onedlho tri roky a je to čím ďalej, tým horšie. Nič, čo po ňom chce niekto druhý, neurobí, na všetko je nie, neurobím. Napríklad opýtam sa ho: Ideš si umyť zuby? Odpoveď - nejdem si umyť a takým hlasom, ako keby som bola hluchá. Nič nepomáha - ani krik, ani prosby - skrátka všetko neguje. A to nejde iba o zuby. Keď niečo nechce, tak ho nič nepresvedčí. Alebo mu niečo nejde, tak zúri. Vedomsti má také, že aj do školy by mohol ísť, ale fakt tie výbuchy zlosti. Včera na ihrisku som mu ponúkla, či sa nechce napiť, nechcel, ale k tomu spravil aj scénu, že som si mu dovolila ponúknuť vodu. Skúšala som v jeho záchvate zlosti aj objatie, to tiež nepomáha - vtedy je, nechaj ma, choď preč. Som smutná, že ma dieťa nenávidí.
na všetko odpovedá niéééééééééééé
biela macka moja mama mala tiez tazke stadium rakoviny a dostali sme ju z toho mms kvapkami ...lekarska liecba jej nepomahala tak sme skusili mms a pomohlo.... ja na tvojom mieste skusim urcite tieto kvapky...stratit nemas co len ziskat... a hlavne sa nedaj odradit naozaj pomahaju
To jeho nie je tym tvojim NIE..všetko čo teraz preživaš je jedno velke NIE ktore by si chcela zakričat do sveta ....
No ja veľmi ľutujem, že mám dieťa - nie kvôli tomu, že ma denne naštve - ale preto, že mám raka, ktorý postupuje dalej - keby som vedela, že takto ochoriem, o dieťa sa snažiť nebudem
A presne pre toto nebudem mat v živote deti...nič si nevážia su protivne a drze...a ešte sa staraj o toto....
pre niečo sa snaží tú pozornosť strhnúť na seba
A od akého veku dieťa chápe, že niekto vedľa neho je ťažko chorý? Mňa strašne ubíja, že je taký, že všetko, čo chce, sa snaží si vydupať krikom a hádzaním sa o zem - ale keď toto robí, just mu nedám, čo chce - že nepomáha dohováranie, ale až krik - do šľaka, ja mám rakovinu s metastázami, ale neumriem na ňu, umriem na to, že ma skolí infarkt.Proste všetko musí byť po jeho a keď nie je, ide koniec sveta. Pochybujem, že sa ešte nájde také tvrdohlavé dieťa.
ak sa hnevá a zúri aj keď sa mu v niečom nedarí, je to podľa mňa jeho povaha a nie, že vás nenávidí.
Ďalej,
skúste zmeniť prístup ako ku staršiemu dieťaťu.
Možno chce všetko robiť a pýtať si sám.
Dieťa potrebuje byť aj samé a mať kľud aby spoznával veci sám
a podľa seba.
Boze, ked si niekto nevie vyhladat odpoved na svoj problem v dnesnej dobe internetu, tak by nemal mat ani volebne pravo...
20 sekund v Googli a tu mas odpoved:
spuntik.zoznam.sk
Nerozumiem tej poslednej odpovedi. :-( Syn vyvádza vtedy, keď mu niečo nechcem dovoliť, takže pri otázke, či cche autíčko, by sa tak určite nestalo...a k psychologičke chodievam, ale on keď tam nevyvádza, tak ako to pomôže?
Chovanie vašeho dieťaťa len zrkadlí vaše vnútorné rozpoloženie.Psychika rodičov ale aj starých rodičov priamo súvisí zo zdravím dieťaťa.Ludia si ani neuvedomujú ako napr žiarlivosť partnera môže mať zdravotný dopad na dieťa.Vaše počínanie v živote sa pretransformovalo do chovania dieťaťa aby ste bola ušetrená choroby ktorá sa pravdepodobne na vás valí.Sú to silné slová ale je to tak.Pomôže vám a na toto si spomente keď nebudete vedieť východiska ...pomôže vám
Úprimná modlitba za celú vašu rodinu za odpustenie hriechov .