Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

prečo sa nemôže nechať letný čas?

Príspevok v téme: prečo sa nemôže nechať letný čas?
simiona

Teraz sa (opäť) niečo hovorí o zrušení striedania letného a zimného času. Žiaľ, keď sa zruší, vraj ostane ten zimný čas. Alebo by mohol ostať aj letný? Vraví sa, že zimný čas je ten základný. Vraj letný je len umelý. Ale ved ľudia, teda politici to majú v rukách, keby chceli, mohli by nechať celoročne aj letný čas?

To už by som radšej brala to striedanie ako zimný čas.

Ja osobne som za letný čas. Neznášam, keď je v zime tma už pred 16. A celkovo mám v zime oveľa horšiu náladu, menej sa mi darí.

Mám rada dlhé letné večery. Večerné prechádzky, rozhovory na terase. A celkovo, cez deň, hoci sa nerada opaľujem, mám rada slnečné svetlo.

A čo vy? Ktorý čas by vám vyhovoval?

simiona

Niekde na nete písalo, že sa dalo hlasovať za 1 z týchto možností:

1. Nechať striedanie času.

2. Zimný čas. (Osobne som úplne proti.)`

3. Letný čas. (Za toto vraj hlasovalo najviac ľudí. Osobne som za všetkými desiatimi.)

Nuž, ja robím na 3 smeny, takže 1 hodinu hore-dole za polrok mám v päte. :D Jeden týždeň vstávam o 4:30 ráno, ďalší okolo 15. poobede, ďalší o 9 ráno.

Okrem toho, keby ostal zimný čas, čo z toho, že vraj v lete bude slnko vychádzať už o 3 ráno? A v zime zapadá už o 16?

Načo mi je svetlo o 3 ráno? Ako si ho mam užiť? Veď nie som alkoholik, čo ide z krčmy. Na rannú smenu idem hneď do roboty. Na nočnej som ešte v robote. Pri poobednej smene ešte hlboko spím.

Keby ostal letný čas celoročne. Ale po takej rannej smene, v lete by bolo vidno aj o 21. V zime by bolo vidno aj o 17. večer. Mali by sme viac slnečného svetla, nie tieto neonky.

Vy, čo chcete radšej zimný čas, prečo? Aké to má výhody pre človeka? Okrem toho, že ste zblaznení z 1 posunutej hodiny. Veď hádam tu 1 hodinu by ste vedeli dospať cez nejaký voľný deň. A o takých 5 rokov len letného času by ste už normálne fungovali. Alebo nemáte radi slnečné svetlo? Prípadne nežijete, len prežívate, že vám je jedno, či je tma? Vďaka za odpovede.

PROSO

Ktorý politik je tam, že mu nejde o moc a peniaze ?
Celé to speje ku krachu sveta, ešte že vesmír/univerzum
zasahuje cez polarizáciu ľudí, ktorí sú tou soľou na Zemi.

Pozi príspevok z včerajšieho-dnešného dňa v sekcii: Nesúvisiace so zdravím

Angelika3

No jasné, vždy keď z politických kruhov už vypláva na verejnosť priveľa špiny, tak vytiahnu nejakú ohratú tému, ktorej riešenie im je aj tak šumafuk a je to len naoko, napr. zákaz potratov, alebo posúvanie času, len aby sa ľudia začali sústrediť na niečo iné.....

PROSO

Ang......
Z toho vidíš, že Zimný je aj pre organizmus a prirodzený.
Nech politicihlasujú a zmenia aj rýchlosť otáčania planéty Zem
aby mali viac času kr....úť .

Choré a proti prírode ako život na Marse.

0v3cka

aj si na ot zvyknem max za dva dni. Neviem preco riesite ci zimny alebo letny. Je to uplne jedno ci mame 5 hodin rano a musim vstavat alebo v ten isty cas si povieme ze budu 4 hodiny rano a musim vstavat. Vsak je to to iste.

Angelika3

Pánabeka o tom sa medzi politikmi diskutuje už tak dobrých 10 rokov, takže ani tentokrát by som to nebrala vážne.
Niekde som počula, že zimný čas je ten náš pôvodný európsky, takže asi preto. Možno to v minulosti našim predkom vyhovovalo, lebo mali iné pracovné aktivity vonku okolo hospodárstva a pod. ako my dnes.
Ja osobne som za zimný čas, keď sa mení na letný, som práveže hrozne unavená, tá posunutá hodina podľa zimného mi dáva pocit väčšieho vyspatia.
A zasa naopak vôbec mi nechýba, aby ešte o desiatej večer bolo svetlo.
Ale aj tak je to celé blbosť to posúvanie času.

dobreuz

Politikom zase dr**á riadne, letný čas by sa mal nechať, to čo chcú mať potom v lete vidno už o tretej? A západ už o 19:35? A na konci augusta západ slnka už o 18:15? Je to dobre tak ako to je teraz!