Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

prečo sa nemôže nechať letný čas?

Príspevok v téme: prečo sa nemôže nechať letný čas?
simiona

Teraz sa (opäť) niečo hovorí o zrušení striedania letného a zimného času. Žiaľ, keď sa zruší, vraj ostane ten zimný čas. Alebo by mohol ostať aj letný? Vraví sa, že zimný čas je ten základný. Vraj letný je len umelý. Ale ved ľudia, teda politici to majú v rukách, keby chceli, mohli by nechať celoročne aj letný čas?

To už by som radšej brala to striedanie ako zimný čas.

Ja osobne som za letný čas. Neznášam, keď je v zime tma už pred 16. A celkovo mám v zime oveľa horšiu náladu, menej sa mi darí.

Mám rada dlhé letné večery. Večerné prechádzky, rozhovory na terase. A celkovo, cez deň, hoci sa nerada opaľujem, mám rada slnečné svetlo.

A čo vy? Ktorý čas by vám vyhovoval?

uvazujte

ja osobne preferujem zimny cas.
v zime sa bude neskor stmievat poobede nebude tma uz o pol stvrtej ale az o pol piatej takze je to lepsie.
Si zoberte ze ked sa posuva cas z letneho na zimny tak sa posuva v noci z tretej na druhu cize stavame o hodinu neskor. Takze poobede bude skor tma v ten den a potom dalsi a dalsi. Ale ked sa zrusi letny cas tak sa nebude posuvat a teda sa nebude skor smievat lebo cas zostal nezmeneny. Ani rano nebude tak dlho tma ze do siedmej v zime aj je ked je hmlisto a sychravo zamracene. Bude skor vidno.
Zrusit letny cas ma svoje vyhody. Neskor stmievanie a skorsie briezdenie.

dix

alebo teda ešte môžete skúsiť presadiť, aby všade bol čas tak, aby bolo poludnie o 12:00 a namiesto časových pásiem po hodine sa bude čas posúvať po minútach, takže už len v rámci Slovenska bude medzi východnou a západnou hranicou rozdiel 20 minút, atď :-D veľa šťastia

dix

ach... východ slnka v Bratislave 1. novembra (zvolené tak, aby už bol ten slávny jediný pravý zimný čas): 6:34
západ slnka v Bratislave 1. novembra: 16:35. deň trvá 10 hodín a 1 minútu, ktorú si dovolím zanedbať. poludnie teda bude 5 hodín od východu slnka ---> o 11:34!!! ak by bol ponechaný letný čas, bol by východ o 7:34, západ o 17:35, poludnie o 12:34. to je akože fakt nejaký astronomický rozdiel, či budete mať poludnie o pol dvanástej alebo o pol jednej, keď to ani v jednom prípade nie je presne o 12:00? :-D nuž a v Košiciach je to ešte viac posunuté, podľa zimného času by bolo poludnie o 11:18, zatiaľčo podľa letného o 12:18.

počas leta tá vaša teória ešte ako-tak platí, ale zasa iba na západe Slovenska: BA 1.7. Východ slnka (podľa letného času) 04:54, Západ: 20:55, teda poludnie o 12:54, ak by bol zimný čas, tak 11:54. na východnom Slovensku to už je ale zasa 12:35 vs. 11:35.

nuž ak chcete mať poludnie o 12:00, musíte sa presťahovať niekam západnejšie, viac do stredu časového pásma...

GOING

Podľa výšky duchovnej úrovne (1-10) môže byť dovolené viac,
lebo každý má inú. Nie to čo ja chcem tak to bolo myslené
z mojej strany a v týchto veciach.

NickNameRumburak

Učenie každého majstra má niečo do seba. Nikoho netreba podceňovať alebo sa nad niekým povyšovať. Ja mám hodnoty materiálno-duchovné, aktuálne.

NickNameRumburak

Going, tak ty už si v leveli iných vychytávok, ovplyvňovať citlivé body podľa času a ročného obdobia, tak na to treba tak cca. 40 rokov štúdia u majstra, aby si to použil možno tak raz v živote:-)

JakoVazne

(ja mám celý rok na hodinkách nastavený zimný čas lebo podľa neho programujem liečbu v súčinnosti s vesmírom a celou slnečnou sústavou.)

Čo si ty za človeka ?

GOING

ja mám celý rok na hodinkách nastavený zimný čas lebo podľa neho programujem liečbu v súčinnosti s vesmírom a celou slnečnou sústavou.

Teda zimný čas - NORMÁLNY v súlade so slnkom.