Prečo sa ludia spravaju tak neuctivo k životnemu prostrediu?

Príspevok v téme: Prečo sa ludia spravaju tak neuctivo k životnemu prostrediu?
naturelover

Prečo sa ludiačesť vynimkam) spravaju tak strašne neuctivo k životnemu prostrediu?Nedokážem to pochopiť.Ozaj musi mať každý jeden 3 autá v garáži a jazdiť na nich aj do obchodu za rohom.Neustále sa stretávam s tým ako ma všetci odrádzajú od toho aby som jazdila vlakmi,autobusmi,bicyklom atd.Vraj je to pomalé,nepraktické atď ale ja si to uvedomujem ale čo je také užasné na tom každý den stat v kolone vo vašich malých autickach a trubiť tam na seba,starať sa o to auto,tankovat doň atd.Veď to je stokrát nepraktickejšie.
Takisto triedenie odpadu.V mojom okolí takmer nikto neseparuje.Ked sa spytam prečo tak sa im to neoplatí.Ale myslite na to čo to bude za 100 rokov .To je až take tažké dať plastovú flašu do ineho vreca ako sklenenu?K odpadkom na ulici sa už vyjadrovať nebudem lebo by som asi plakala.To je také macherstvo ubližovať prirode,živočíchom?
Ja sama mam doma niekolko košov a triedim plast, sklo, papier, biogenne,baterky ,jazdím na kolobežke po meste a vlakom do susedných miest a žijem btw mam 21,dakujem za normalne odpovede

DarkThought

ahjajjaj: Téglik od jogurtu pred vyhodením trochu opláchnuť vodou a môžeš ho hodiť do plastu.
Kalifornské dážďovky ti určite odporúčam, len si dávaj pozor, aby ti neumreli. Neznesú ani väčšiu zimu, ani väčšie teplo. Tiež im tam toho nehádž priveľa, lebo potom to nezjedia, splesnivie to a umrú aj ony.

ahjajjaj

ocko na dedine kupuje iba 4 lístky na vyprázdnenie smetného kontajneru za mesiac. Hovorí, že triedi odpad, a toho zvyšku je potom málo.
Ja tu v meste v paneláku postrádam dostatok zberných kontajnerov napríklad na poškodený textil, čiže staré nepotrebné, dotrhané oblečenie, a kontajnery s plastmi a papierom sú vždy plné a navyše sa do papieru hádže plast a opačne. Tiež neviem presne, napr. či krabičku od jogurtu dať do plastu, alebo do ostatného odpadu, keď je špinavá od jogurtu?
Alebo na pet fľašiach treba strhávať papierovú nálepku a dať ju do papiera alebo nie?
Zároveň sa Vás chcem spýtať, či máte niekto skúsenosti s vermikompostérom v činžiaku a kalifornskými dážďovkami, vzhľadom k tomu, že denne konzumujeme jablko, ostane ohryzok, alebo aj varím a čistím zeleninu, a rada by som tieto odpadky kompostovala a v činžiaku to nie je také jednoduché. Za odpovede veľmi pekne ďakujem a ďakujem aj autorovi témy za postreh.

Matyo

Už to nebude dlho trvať, tak 20-30 rokov a ľudstvu príde účet za spôsobené globálne otepľovanie, ničenie prírody, konzumný spôsob života a bezcharakternosť.

DarkThought

andrej541: A čo to má spoločné so znečisťovaním živ. prostredia? Tvoj komentár nedáva zmysel. Tu nejde len o zvieratá, ale o celú planétu Zem, na ktorej žiješ aj ty, takže sa to týka aj teba.

andrej541

a mne zase strasne vadi ako sa dnes vsetko vyhrocuje. Ako sme si zo zvierat spravili bohov a nahradzujeme nimi deti a rodinu. A ked potrebuje pomoc nejaky pes alebo macka ideme sa roztrhnut ale ked potrebuje pomoc nejaky clovek ani nas nehne aby sme mu pomohli. Skoda ze tak ako vieme slepo zboznovat dnes zvierata nemame radsej lepsie vztahy medzi sebou ako ludia. Smutne ako dnes funguje tato spolocnost. ze pes je viac ako nejake chore dieta

olivka1987

Keď si to tak pozrieš tak sú to väčšinou starší ľudia, podľa mňa je to spôsobené tým, že ich o tom nikto neučil. Nikto ich neučil aké má následky to keď si vypijú v prírode malinovku a zahodia tam fľašku a podobne

Lonely_Wolf

Každý može nejako prispieť k záchrane životného prostredia, len sa treba prestať vyhovárať a fňukať nad takými problémami, ktoré nemožeme zmeniť, ale zamerať sa na to, čo možeme ovplyvniť(znižovať konzumáciu živ. produktov, uprednostniť cestovanie pešo/bicyklom/MHD, čo sa odpadu týka, v prvom rade ho toľko neprodukovať, atď). Nejde tu o to byť dokonalý, všetko robiť na 100 percent, ale robiť čo najviac, nejako už len k tomu prispieť, nech sa nám tu všetkým žije lepšie.

Pag

Keď tú techniku vymysleli, tak nech teraz vymyslia niečo, ako tie plyny vo vzduchu zneutralizovať a zmeniť ich na soli, aby sa zamedzilo tvorbe ozónovej diere/í.

Smejko654

Ludia ja sa na vas tu vsetkych dobre bavim. Vy ekologovia, na com to tu pisete? Na zariadeni plnom plastov a tazkych nebezpecnych kovov z ktorych sa robia polovodice a baterie a aj tacelektrina, co sa mina sa musi niekde vyrobit a dopravit. Co si myslite, ze ked to date do triedeneho odpadu, ze co. Nik.to.nedokazecrecyklivat na 100% a s bateriami su zvlast tazke problemy. Chodte do jaskyn, chodievajte nahy a nepouzivajte nic moderne az vtedy sa z vas stanu ozajstni ekologovia!

Veg12

Najviac prírodu znečisťuje živočíšny priemysel, chovanie dobytka na mäso a mliečne výrobky... životnému prostrediu pomôžete že nebudete jesť mäso, aby sa ho potom vyrábalo menej a menej a tým by sa znížil aj počet dopadu na prírodu
A samozrejme aj plasty treba obmedziť kvôli morskym živočíchom:)