Prečo sa ludia spravaju tak neuctivo k životnemu prostrediu?

Príspevok v téme: Prečo sa ludia spravaju tak neuctivo k životnemu prostrediu?
naturelover

Prečo sa ludiačesť vynimkam) spravaju tak strašne neuctivo k životnemu prostrediu?Nedokážem to pochopiť.Ozaj musi mať každý jeden 3 autá v garáži a jazdiť na nich aj do obchodu za rohom.Neustále sa stretávam s tým ako ma všetci odrádzajú od toho aby som jazdila vlakmi,autobusmi,bicyklom atd.Vraj je to pomalé,nepraktické atď ale ja si to uvedomujem ale čo je také užasné na tom každý den stat v kolone vo vašich malých autickach a trubiť tam na seba,starať sa o to auto,tankovat doň atd.Veď to je stokrát nepraktickejšie.
Takisto triedenie odpadu.V mojom okolí takmer nikto neseparuje.Ked sa spytam prečo tak sa im to neoplatí.Ale myslite na to čo to bude za 100 rokov .To je až take tažké dať plastovú flašu do ineho vreca ako sklenenu?K odpadkom na ulici sa už vyjadrovať nebudem lebo by som asi plakala.To je také macherstvo ubližovať prirode,živočíchom?
Ja sama mam doma niekolko košov a triedim plast, sklo, papier, biogenne,baterky ,jazdím na kolobežke po meste a vlakom do susedných miest a žijem btw mam 21,dakujem za normalne odpovede

DezoDeDejaneiro

Ja to citim tam bohuzial ze toto je vazne zlee. Bozee ludia spamatajme sa. Ja mam citak ze sme riadne v prdeli. Ale ake odporucania Vam dam, neviem. S pozdravom, Vas dochodca!

Fialka888

Ludia sa spravaju neuctivo voci vsetkemu. Ludom, rodine, partnerom, zenam, prirode, zvieratam. Ovlada ich mamon. Veciam prikladaju hodnoty a uctu, ktore patria ludom a prirode. Ludstvu hrozi zanik. Priroda nas vyhubi kvoli neucte, prirodne katastrofi, choroby. Chamtivost ludi sposobi ich vlastnu zahubu. Mozte sa smiat, ale uz sa to deje. V historii ludstva sa to stalo niekolkokrat a opakuje sa to, lebo ludstvo je nepoucitelne.

Sara334

No podla mna by sa mal triedit odpad a tiez si myslim ze by sme si mali chranit vlastnu prirodu. Je to hrozne tie odpadky. Asi je to tazke pre niekoho dat do kosa. A ako tu niekto pise ze sa zas riesia zvierata ale tak tu nejde len o zvierata ale to aj normalnemu cloveku musi vadit ten bordel vsade na zemi.

nelika

Nie je problém svoj odpad triediť, máme na to kontajnery vonku. A použitý olej tiež zlievam do fľaše. Problém vidím skôr v tom, že si kúpim jogurt a v kelímku je ho len polovica. Nestačil by aj polovicný plastový kelímok? Je to biznis, výrobcovia chrlia na trh veľké množstvo plastov, obalov, fľaše, rôzne nádoby od najmenších po najväčšie. Teraz sa začínajú stavať továrne na likvidaciu plastového odpadu a fólii a snažia sa ľudí presvedčiť že je to neškodné, že vzduch bude čistý, vplyv na životné prostredie a ovzdušie to mať nebude. A tiez to je pre niekoho sanca na dobrý biznis.

Bohatier

Ta hruba spina sa da aspon ako tak pozbierat oproti takemu zaspinemu vzduchu napriklad v meste zlozeneho z castic:
- odumretej ludskej koze
- obrusenej gumy z pneumatik
- obrusene plastove ciastocky z plastov a oblecenia
- rozne castice zo spalovacich motorov ako napriklad "karbon" = karciogen

A to som menoval len par veci lebo vo vzduchu je toho neznameho xxx krat viac. Este sa chce ist niekomu do mesta na prechadzku?:P

Realista1234

Naturelover kde inde sa maju zvierata lepsie jak na Slovensku? Sak je to tu sami psy salon samy psi hotel samy utulok zvery sa riesia viac ako pomoc ludom co to potrebuju.....

naturelover

Somclovek.. Tvoj komentar len vypoveda o tom co mas v hlave. Cize nic.
Tie zvierata maju casto vhodnejsie spravanie ako ludia, len sa nad tym treba zamysliet a nebrat ich iba ako dnesny obed.
Nikdy nikomu bez priciny neublizili tak sa prosim ta zamysli nad tym co pises.