Prečo sa ludiačesť vynimkam) spravaju tak strašne neuctivo k životnemu prostrediu?Nedokážem to pochopiť.Ozaj musi mať každý jeden 3 autá v garáži a jazdiť na nich aj do obchodu za rohom.Neustále sa stretávam s tým ako ma všetci odrádzajú od toho aby som jazdila vlakmi,autobusmi,bicyklom atd.Vraj je to pomalé,nepraktické atď ale ja si to uvedomujem ale čo je také užasné na tom každý den stat v kolone vo vašich malých autickach a trubiť tam na seba,starať sa o to auto,tankovat doň atd.Veď to je stokrát nepraktickejšie.
Takisto triedenie odpadu.V mojom okolí takmer nikto neseparuje.Ked sa spytam prečo tak sa im to neoplatí.Ale myslite na to čo to bude za 100 rokov .To je až take tažké dať plastovú flašu do ineho vreca ako sklenenu?K odpadkom na ulici sa už vyjadrovať nebudem lebo by som asi plakala.To je také macherstvo ubližovať prirode,živočíchom?
Ja sama mam doma niekolko košov a triedim plast, sklo, papier, biogenne,baterky ,jazdím na kolobežke po meste a vlakom do susedných miest a žijem btw mam 21,dakujem za normalne odpovede
Prečo sa ludia spravaju tak neuctivo k životnemu prostrediu?
U nás sa môžeš snažiť separovať ale aj tak to všetko nakoniec vysypú do jedného zberného voza. :(
Keď sa klíma otepľuje, tak si treba dať zatepliť dom/byt, toto by bolo logické.
sú aj horší.
10 000 000 plánovaných letov / ročne = cca. 28 000 letov /deň z motormi bez katalizátorov, ktoré hlcú po metroch hrúbky našu ochrannú atmosféru a produkujú extrémne veľa tepla zo spáleného leteckého paliva.
Ono taký najpravdepodobnejší scenár bude spočívať v momente prekvapenia, toho je príroda vždy schopná. Najprv teplo, teplo a potom len sneh, mráz a krúpy. My to nebudeme chápať, ale to nie je podstatné. Nájdu nás o x rokov zamrznutých v ľade.
Jednoduchá odpoveď: pretože ľudia myslia najme na seba. Mať tri autá, áno to už je vcelku dosť .. i keď je to iné, keď máš rodinné auto a ešte firemné. Koniec koncov, autá sú potrebné. Keby bývaš niekde na dedine alebo v inom meste ako je nemocnica a zrazu sa niečo stane tak ťažko pôjdeš na bicykli alebo kolobežke. Sanitka nebude po teba chodiť neustále pre každú vec. Zároveň aj keď máš domácnosť a potrebuješ odviesť veľký nákup, nábytok, deti do školy, ktorá sa nachádza niekde ďalej atď. Scenárov je mnoho. Neber to tak, že s tebou nesúhlasím. Práve že súhlasím, že ľudia nemyslia na prírodu ale najme len na seba (povedané všeobecne). No s tým už my nič nenarobíme a pohoršovať sa nad tým ničomu nepomôže. Preto ži a nechaj žiť, a tak si uprav život tak, aby si bola spokojná, pretože toto nezmeníš. No už len tým, že ty robíš správne veci, aby si neničila prírodu, tak už tým robíš malú ale výraznú zmenu. Ak ťa to ničí, tak sa presťahuj niekde bližšie prírode, ďalej od ľudí a angažuj sa v tejto problematike naplno. Riešení je mnoho.
Keby si videla našu ulicu, tak by si odpadla. Toľko odpadkov, niekedy aj rozbité sklenené fľaše na ceste. Celé zle.
Ale sklenené fľaše k plastovým ? Demencia.
Tzv. skryté smrteľné (doslova) hriechy, ale že vraj to je normálne. Karma je zdarma. Ono to príde...