Z akeho dovodu ste dali v praci vypoved?
Co vas k tomu dohnalo ze ste sa preto rozhodli?
-plat?
-kolektiv a vztahy na pracovisku?
-praca samotna?
-pracovne podmienky?
-zdravot. problemy?
-vedenie, sef/ka, riaditelstvo?
-vzdialenost od prace?
-nova a lepsia pracovna ponuka?
-stereotyp v praci?
-ci ine?
Uvazujem tiez nad vypovedou v poslednom obdobi aj napriek tomu ze pracov. ponuku inu nemam. Ale dost veci mi v posled. obdobi ide na nervy a cim dalej mam pocit ze najlepsim vychodiskom bude dat vypoved a byt na urade prace a poberat podporu ved za pol roka sa nieco najde. Mam 28 a mlady clovek.
No aky dovod bol u vas aby ste podali vypoved?
Co vas k tomu dohnalo?
Dakujem za ucast.
Z akych dovodov ste uz v praci dali vypoved?
U MNA BOL PROBLEM S KOLEKTIVOM
u mna to bolo vzdy o tom ze u konkurencie som dostal viac. Vzdy som sa bal ze pridem niekam kde budem mat horsie podmienky ale vzdy bolo vela prace tak prvych 6 mesiacov a potom strasna flakacka.
uvazene neuvazene...niekedy sa proste neda...ked je zly kolektiv a ty sa snazis a len ti skacu po hlave a nakoniec sa aj sef postavi proti tebe ano netreba sa dat a proste byt hrdy a odist. zazila som to. dost dlho mi to len zralo nervy ale nakoniec, ked sa aj moj sef postavil proti mne a zastal sa tych co tam robili zlo, tak ako tam uz niet o com..sklonit sa aby si uz uplne tam so mnou mohol robit kto co chce? a ako preco? roboty je vsade dost, len treba chciet. robotu som si nasla do dvoch dni novu. presne taku aku som si predstavovala ked som robila este tam. tych ktorych sa byvaly sef zastal ho aj za par mesiacov osr*****li... bola som tam najspolahlivejsi ,,otrok,,. teraz si tam moze robit sam..a ja mam pracu taku aku som vzdy chcela...nie vzdy to vyjde, pocitala som s tym, ze pracu si mozno tak skoro nenajdem, ze mozno zoberem aj predavacku hamburgrov nakoniec..a co ved aj to je praca...ale mala som stastie, hviezdy boli na mojej strane :)
vypoved v praci som dala vacsinou kvoli vztahom..vlastne dvakrat...aj z rodinnej firmy som odisla...proste chcem mat kludne pracovne prostredie, nenecham si aby mi vypadali vlasy kvoli stresujucej robote. a som hrda.
Terajsia robota: financie, medziludske vztahy - priemer, v pohode, da sa... zatial ziadne intrigy, co je az nepochopitelne, absolutny nezvyk, zvlastne... fakt.
Nemienila som cakat, kym ma nespravodlivy vyhadzov zastihne vo chvili, kedy sa mi to najmenej hodi a financne a psychicky absolutne nepripravenu, preto som si svoje rozhodnutie dokladne zvazila a pripravila a naplanovala sama. Rozhodnutie: VYPOVED.
nevedela anglicky, ovladala len svoju materinsku rec... zavidela, ked sme s hostami kominikovali anglicky, zavidela mladym a sikovnym pracovnickam, ze su v plneni si pracovnych povinnosti o poznanie daleko, daleko lepsie ako ona sama, co uz bola tarbava, nemotorna, so zahranicnymi zakaznikmi komunikovat nevedela, zavidela krasu, stihlu vysportovanu postavu, zavidela vsetko, kydala intrigy, na koho len mohla a najviac na tie najsikovnejsie a najschopnejsie, vybavila rad za radom vypovede od sefa zo strany firmy pre kazdu svoju konkurentku (odstranila z firmy tie najlepsie pracovnicky - cim firme velmi skodila, velky sef o tom nevedel, doveroval jej) az kym sa okruh jej obeti nezuzil len na jednu jedinu osobu - na mna.
Predposledna robota: vypoved po roku: Vynikajuce financne, pracovne podmienky, skvely kolektiv, uplne ako sen, az na jednu vec: To iste, co v prvej robote. Velky sef sedel v kancelarii, nemal sajnu, kto ako robi, mala sefka (medzi nim a nami - pracovnikmi) s-t-a-r-a, sk-a-r-e-d-a, t-u-c-n-a, dva roky pred dochodkom, s trvalou ondulaciou typu drobnulinke kucierky na sedivych vlasoch (aby sa nedalo vidiet, ze su vlasy xy - mesiacov neumyte a mastne jak panvica, lebo to jej jediny uces, ktory to skryje), s chlpatymi pazuchami, co si pod kazdou pazuchou jedneho smradlaveho skunka chovala, ze cloveka az prekotilo, ked prechadzala okolo...
Mnohe dalsie roboty: vypovede po dvoch, troch mesiacoch v kazdej, dovod výpovedí: Pracovné zmluvy na dobu urcitu.
Druha robota: vypoved po 6 rokoch: Praca na zivnost, financne sa nedarilo, neistota v oblasti, ci bude zaujem o poskytovanie mojich sluzieb konkretne mojou osobou - nebol, takze neboli ani peniaze, ale odvody a pravidelne mesacne poplatky okolo toho vsetkeho sa museli platit, nebolo z coho, co malo za nasledok brutalne zadlzenie sa, moja reakcia: VYPOVED - UKONCENIE ZIVNOSTI!
Tretia robota: vypoved po roku: Odstahovanie sa z danej lokality: VYPOVED!
Prva robota: i n t r i gy zo strany kolegyn neboli dovodom, aj ked vadili, ale clovek si casom zvykne, vsak do roboty sa chodi zarabat peniaze a nie cakat dobre vztahy. Po 5 rokoch doslo k n e h o r a z n y m klamstvam a i n t r i g a m zo strany malej sefky adresovynym len a len proti mojej osobe (ostatnym /starym raketam/ dala pokoj), velky sef sedel v kancelarii, robil si tam svoju kancelarsku robotu, netusil, kto je kto a kto ako robi, mala sefka zariadila, aby mi siahli na peniaze, vraj som n e s c h o p n a , opak bol pravdou, bola som jednoznacne najlepsia - s t a r a s k a r e d a m r c h a pred dochodkom sa bala o svoj flek. Vysledok: 17 tisicova (Sk) vyplata kokegyn, ktore robili to iste, co ja a 7 tisicova vyplata pre mna, z toho 3000 bolo mi treba dat na cestu, vysledok, 4000 cisteho - bieda, tolko nebol na tom istom pracovisku ani zaciatocnicky plat 5 rokov pred touto tragediou. Moja reakcia: VYPOVED!