Dobry vecer.
Chcem vas poziadat o radu.Mam velmi mizerny spanok,zaspat je pre mna boj.Nutim sa ale skor ako o 01.00h nezaspim.
Dneska som si kupil piva,med,persen tak skusim to nrjak premiesat.Ked sa mi podari zaspat tak na 3,4h a konec.Aj to tak plytko.Bojim sa ze sa niekde zrutim vycerpanostou.V robote reagujem podrazdene,bojim sa ze ma vyrazia a som skoncil.
Mam 40 r.Chrnir navykovrj sa bojim.Chcel by som sa aspon 7,8 h poriadne vyspat.
Velmi,velmi zly spanok.
akupunktúra má na to recept-vyskúšaj ju!!
Ahoj a máš možnosť sa počas dňa poriadne unaviť? Dnes mnohí trávia dni za počítačom pri sedavej práci a doma v tom pokračujú a potom sa pridružia problémy so spánkom, keďže telo nie je dostatočne unavené. Keď nemáš možnosť zrovna pracovať na poli, alebo na stavbe, aby si sa unavil :-) možno by pomohla poriadna túra na zdravom vzduchu, vtedy človeku aj viac chutí a lepšie aj spí.
Problémom tiež je hlava plná myšlienok pred spánkom a spomínané nútenie sa k spánku. Zrejme nemáš nejakú vážnejšiu psychickú príčinu, prečo by si nemohol spať.
Žiaľ, dnes majú mnohí vážne problémy so spánkom. Niekde som čítala, že jedného dňa v ďalekej budúcnosti, ľudia ani nebudú chápať, ako mohli ľudia žijúci v minulosti zaspať bez tabletky. Dúfam, že to tak nedopadne.
Mne ešte pomáha zaspať keď si dám pred spaním víno, alebo pivo, tak ale nechcem ťa nútiť k nejakému alkoholizmu samozrejme :-)
Hop, to by si dal robit caj z majoranky. -)))
Pamajoran obycajny, alebo tiez oregano, alebo tiez dobromysel, to je nieco uplne ine.
Medzi jeho ucinky ( tie ,ktore nas zaujimaju) patri to ,ze dost ukludnuje. A uspava.
Len to neprehanaj a tiez nekombinuj. Pamajoran sice neucinkuje okamzite, ale zato je bezpecny a neskodny. A predsa nepotrebujes zaspat hned v minute ako si lahnes.
Enjoy
Defcon asi tak ti poviem.
Ano snazim sa zaspat,o 23.00 som zalahol o 00.43 som uz bol hore.Potom som sa prevaloval asi do 01.20 h potom na pol hodinu zaspal a konec.
Uplna zufalost.Potom sa zacne nabalovat stres ze preco nezaspim a uz to ide.
Pamajoran ako majoranku myslis?A ako sa to uziva?Ja to davam do spagetovej omacky nevedel som ze to ma nejake uspavacie ucinky.Kupil som dnes Baldrian 40tbl.500mg mletej valeriany na tabletku.
4,6 eura to stalo.
Tak ok.
Zacneme z druheho konca. Asi sa velmi usilujes zaspat, vsak ? To je zle. Lahni do postele a nemysli na to ,ze chces zaspat. Zacni rozmyslat nad tou peknou kockou z vedlajsieho domu.
Dalsia moznost je ta, ze kazdy clovek, ktory je presvedceny, ze v noci spal len hodinu-dve, prespi v skutocnosti omnoho viac.
A posledna vec, skusil si pamajoran, alebo v zargone starych babiek dobru mysel ? Z osobnej skusenosti mozem potvrdit, ze uspava podobne ako 2kg kladivo. Ale vari sa len slaby caj, ked to prezenies, tak ta len rozboli hlava....
Fifikaka;
A lekar ti co povedal?U akeho lekara si bola,stanovil ti diagnozu alevo dovod nespavosti pomenoval?
ferke uz som ti tu pisala ale nereagoval si..mam ten isty problem dva roky a mam len 20 rokov...a tiez som sa rozhodla riesit to chemiou ale uz som si na lieky navykla a uz nemaju u mna ziaden ucinok...niekedy rozmyslam o hypnoze...neviem ci je pravda ze je taka ucinna ako sa vravi, niekedy mam pocit ze nie, ale zase nemozem povedat ze nema ucinok ked som ju este neskusila...
A kavu nepijem ani alkohol.
Ponocovanie pred notebookom neni moj problem,nespim lebo nemozem.
Dnes som spal 2,5 h.Vlastne ani neviem ci to spankom nazvat.
Vyskusal som asi vsetko prirodne.Medovka,lubovnik so mnou ani nepohol.5 lyzic medu,liter nealko piva,kazde 2h jeden persen.A nic.
Je mi divne,som vycerpany.
Myslim ze chemia ma neminie takto sa neda fungovat.Ja neviem co to je spat z chuti 7,8 h.
Na koho sa obratit,kto riesi nespavost?
Kazdy organizmus je jedinecny pri potrebe spanku.
Vacsina ludi si je zodpovedna za nespavost sama. Chlemtaju kvanta kavy, pripadne modnych energetakov, vyspavaju do obeda....... a potom sa cuduju.
Aj dcera mojej sesternice. Vyplakavala ze nemoze spavat a ked som k nim prisiel na navstevu, tak spala do jednej naobed a este mala tolku drzost, ze sa ospravedlnovala, ze v noci nemohla zaspat a aby som jej zohnal nieco na spanie. A hned cumela do notasu.....tak som skusil maly experiment a druhu noc o druhej som vypol wifi. O 2.05 dupot dolu a dievca uteka k routru..... tolko k nespavosti dnesnej mladej generacii. -)))))
Tak na druhy den som to vysvetlil jej rodicom. Ziadna nespavost, ale cumenie na fb do rana je problem.