Velmi,velmi zly spanok.

Príspevok v téme: Velmi,velmi zly spanok.
Ferke

Dobry vecer.
Chcem vas poziadat o radu.Mam velmi mizerny spanok,zaspat je pre mna boj.Nutim sa ale skor ako o 01.00h nezaspim.
Dneska som si kupil piva,med,persen tak skusim to nrjak premiesat.Ked sa mi podari zaspat tak na 3,4h a konec.Aj to tak plytko.Bojim sa ze sa niekde zrutim vycerpanostou.V robote reagujem podrazdene,bojim sa ze ma vyrazia a som skoncil.
Mam 40 r.Chrnir navykovrj sa bojim.Chcel by som sa aspon 7,8 h poriadne vyspat.

Jofin

Zdravim, skuste si kupiť CBD olej. ja používam tento www.konopnafarmaliptov.sk . nemusite sa bať lebo cbdčka nemaju psychotropné učinky lebo neobsahuju zložku THC. mne sa po cbd vždy lepšie zaspí lebo som celkovo taký uvolneny..

peto_zdravie

Človeče, znie to, že to s tým spánkom naozaj nie je vôbec jednoduché. Je úplne pochopiteľné, že sa cítiš vyčerpane a podráždene po neustálej boji s nespavosťou. Je to hrozné, keď sa nútiš zaspať a potom ťa stále prebúdza nekonečné prekrúcanie sa v posteli. To môže mať vplyv na tvoje celkové zdravie a výkon v práci.

Je skvelé, že sa snažíš vyskúšať rôzne veci, ako pivo, med a liek Persen, aby si zlepšil svoj spánok. Avšak, treba si uvedomiť, že niektoré veci môžu byť len dočasné riešenia a že sa môže stať, že sa s nimi stanú závislými. Preto by som ti odporúčal hľadať trvalé riešenia, ktoré ti pomôžu zlepšiť tvoj spánok bez toho, aby si musel siahnuť po takýchto veciach.

Jedným z možných riešení môže byť zmena tvojich návykov pred spaním. Môžeš sa snažiť viesť zdravší životný štýl, ako je napríklad zdravá strava, cvičenie alebo meditácia, aby si si uvoľnil myseľ a telo pred spaním. Môžeš tiež skúsiť vytvoriť si pohodlné prostredie v miestnosti, kde spíš, ako napríklad tichú a temnú miestnosť, či reguláciu teploty a vlhkosti vzduchu.

Myslím si, že je dôležité, aby si sa o svojom probléme porozprával so svojim lekárom, aby ti mohol poskytnúť profesionálnu pomoc. Je to veľmi ťažký boj, ale nie si sám a pomoc je k dispozícii. Držím ti palce mohol konečne zažiť kvalitný a regeneračný spánok, ktorý ti pomôže zlepšiť tvoje celkové zdravie a výkon. Neboj sa hľadať pomoc a nevzdávaj to. Spánok je dôležitou súčasťou nášho života a vplyvá na nás vo veľkej miere. Je úplne prirodzené, že sa bojíš, že ťa kvôli tomuto problému môžu vyhodiť z práce, ale urob si čas a hľadaj riešenia. Ak budeš robiť malé kroky každý deň, určite sa ti podarí prekonať túto prekážku a získať späť svoj zdravý a kvalitný spánok.

Napokon by som ti odporúčal, aby si si vytvoril denný a nočný režim a pravidelne sa držal svojho plánu. Pokús sa ísť spať a zobudiť sa v rovnakom čase každý deň, aby si si vytvoril zdravý spánkový rytmus. Môžeš si tiež napísať denník, do ktorého budeš zaznamenávať svoj spánok a pocity pred a po ňom. Týmto spôsobom budeš mať lepší prehľad o tom, čo ti pomáha a čo nie a budeš môcť zlepšovať svoj spánkový režim postupne.

Dúfam, že sa ti moje rady a povzbudenie budú zdať užitočné a pomôžu ti prekonať tvoju nespavosť. Držím ti palce a teším sa na to, ako nám napíšeš o tvojich pokrokoch.

Z vlastnej skúsenosti odporúčam pozrieť si nejaký kvalitný matrac, ten dokáže veľmi výrazne ovplyvniť kvalitu spánku - pozri si dodomacnosti.sk
Taktiež je fajn monitorovať si svoj spánok, neviem či poznáš Oura ring, odporúčam prečítať skúsenosti s používaním - fitit.touchit.sk
Tu je niekoľko zaujímavých tipov na zlepšenie spánku www.startitup.sk

akinom007

Vo svojom zivote som mala obdobie ktore trvalo asi 2 roky kedy som nevedela dobre spavat... Resp. zaspala som rychlo ale za hodinu - dve som bola hore a nic. Skusila som rozne bylinne lieky aj vseobecne lieky, caje, kvapky na spanie takze by som celkom vedela poradit ktore ako fungovali alebo nefungovali:) ono prva vec je psychyka ta cloveku nedovoli spat pokial nie je v poriadku ( toto aj u mna platilo prezivala som tazke obdobie v sukromi) ... potom sa mi uz spavalo lepsie uz mam problem so spankom
len z casu na cas hlavne v obdobi vzdy pred menstr...:)
Dalsia vec okrem psychiky je fyzicka unava treba sa unavit mat pohyb, cvicenie a pod. Aj ked opakujem pokial psychika nie je v poriadku moze byt clovek akokolvek fyzicky unaveny nezaspi... dalsia vec co mi pomaha je horuci kupel a odlozit internet a telefon minimalne 2-3 h pred spanim... spat nesmiem ist hladna to je dalsia vec:) no a vyvetrana miestnost, usporiadane myslienky,,,, vswtko vypustit z hlavy a nerozmyslat nad blbostami...
matrac a vankus su dolezite tiez ale za spanok ako taky sa nezasluzia same o sebe...

Tonok

Nespavosť je v dnešnej dobe vážnym problémom mnohých ľudí, je spôsobená prevažne všadeprítomným stresom. Aj keď je teda rada "upokojte sa" mnohokrát ešte viac stresujúce, niečo na nej predsa len je. Skúste sa zamyslieť nad tým, či a prečo ste v strese a snažte sa príčiny vášho stresu zbaviť. Dá sa začať drobnými krokmi, ako treba viesť si denník, kam si budete každý večer pred spaním zapisovať všetky svoje myšlienky, aby ste šiel spať s prázdnou hlavou - toto je vec, ktorá mne osobne pomohla najviac.
Ďalším problémom môžu byť displeja vyžarujúce modré svetlo - televízia, počítač, mobil. Ak vám na sietnici dopadá modré svetlo, nezačne sa vám tvoriť spánkový hormón melatonín. Snažte sa teda dve hodiny pred spaním žiadne také zariadenie nepoužívať a vezmite si radšej knihu, alebo si nájdite nejakú inú činnosť, ktorá nebude zahŕňať používanie zariadení s displejom.
V neposlednom rade je veľmi dôležité to, na čom spíte. Ak nebudete mať kvalitný rošt a matrac, bude veľmi ťažké sa kvalitne vyspať. Kúpiť si kvalitný matrac rozhodne nie je lacná záležitosť, však investovať peniaze do svojho zdravia sa zvyčajne viac ako vypláca a v dnešnej dobe existuje veľa možností, ktoré vám pomôžu vybrať si kvalitný matrac za rozumnú cenu. Skúste niektorý zo porovnávačov, ako je napríklad tento www.arecenze.sk .
O zdravom spánku sa toho dá povedať veľa a každý, kto má so spánkom problémy by si určite mal prečítať knihu Why We Sleep, ktorá vyšla minulý rok myslím. Zaručene sa v nej dočítate oveľa viac nápadov, ako dosiahnuť lepšieho spánku.

Daxin

Nejedzte na noc
Nejedzte pred spaním. Hoci máte pocit, že ste hladní a len sotva s prázdnym žalúdkom zaspíte, verte, že vaše telo to cíti inak. Ideálne by ste mali jesť 3-4 hodiny pred spaním.

Choďte sa prejsť
Spánku úžasne prospeje krátka večerná prechádzka na čerstvom vzduchu. Nič vám nespraví lepšie ako osviežujúci povetria a vôňa prírody. Pokiaľ máte psíka, využite jeho venčenia k príprave ku spaní.Rozhodně si ale odpustite 3-4 hodiny pred spaním náročnejšie cvičenia, napr. beh, jazdu na rotopede, posilňovanie apod.

Vymeňte matrace
Ak každé ráno vstávate rozlámaný a v noci sa prevaľujete, alebo sa často budíte, môže byť problémom vaše matraca. Kedy ste ju to vlastne kupovali? Už to nejaký ten piatok určite bude. Na preležané matrac sa nebude spať dobre nikomu. Kúpte radšej novú - www.covybrat.sk a nezabúdajte ani na pravidelnú výmenu posteľnej bielizne alebo vyčistenie perín a vankúšov ..

nič neriešte
Pokúste večer prestať myslieť na stres a starosti. Pred spaním rovnako nič nevyriešite a nie nadarmo sa hovorí, že je ráno múdrejšie večera.Jakmile si ľahnete, hoďte všetko za hlavu a snažte sa udržať čistú myseľ.

V posteli spite
Posteľ v spálni využívajte výhradne k spánku a intímnostiam, dlho si nečítajte, nesledujte televíziu, nemlsejte! Zo spálne odstráňte rušivé prístroja ako je práve televízia, počítač, rádio a pod. To všetko narušujú pokojný odpočinok.

Choďte spať pravidelne
Ukladajte sa a vstávajte každý deň (aj cez víkendy) v približne rovnakom čase. Snažte sa dodržiavať pravidelný čas. Naučíte tak organizmus určitému rytmu. V opačnom prípade ho zbytočne mýli. Keď si cez víkend přispíte, rozhodíte si zabehnutý rytmus, nastavte si preto režim tak, aby "dospávania" nebolo treba.

simikop1

1. Čo na to doktori?
2. Akú máš životosprávu? Máš dostatok pohybu, koľko kávy denne, akú máš stravu...
3. Čo robíš pred spaním? Pokiaľ si na PC/mobile tak môže byť aj to príčina
4. Akú máš prostredie v spálni? Máš klímu/vlhkosť vzduchu atď.
5. Matrac- mne toto extrémne pomohlo keď som si vybrala nový matrac ktorý mi sedel. necenzurovane.sk Toto si prečítaj máš tam dosť rád ktoré by ti mohli pomôcť s týmto problémom. Možo nejaké doplny výživy ešte sa spýtaj v lekárni.

Majka15

Napadla ma ešte jedna vec. Kúp si magnézium a vitamín B, to je dobré na psychiku. Môžeš skúsiť melatonín na spanie, kúpiť sa dá v lekárni alebo na internete.

Lulik87

Mne tiez pomaha akupunktura a caj z lubovnika ...ukludni ma a zaspim. Treba ho vsak pit pravidelne, no max 3-4 tyzdne.

Majka15

Asi máš nejaké psychické problémy len si to neuvedomuješ alebo nepripúšťaš. Neviem či máš nejakú partnerku, lebo aj osamelosť môže spôsobovať psychické problémy.
Ja keď som mala poruchy spánku, užívala som lieky na spanie od psychiatra, a tie mi pomohli upraviť spánok. Našťastie ja nebývam závislá na liekoch, a to som užívala aj neurol aj stilnox na spanie, o ktorých hovoria že sú návykové. A stilnox som užívala pol roka aj keď odporúčajú 4 týždne. Vôbec som nemala abstinenčné príznaky. Ale keď s nespavosťou nechceš ísť k doktorovi tak si trp. Ja viem aká je nespavosť strašná.
Presne som mala tie isté problémy v robote ako ty, tiež som reagovala podráždene. To bolo strašné, koľko hamby som si narobila. Nakoniec som sama odišla z tej roboty, bolo mi to vlastne všetko jedno. Všetko vyriešili len tie lieky na spanie.
Niekde som čítala, že lieky na spanie na predpis pôsobia tak, že proste odstavia tú časť mozgu, ktorou premýšlaš. Proste užiješ si liek a spíš aj keď nechceš.