Bojíte sa smrti ?

Príspevok v téme: Bojíte sa smrti ?
jaaninie

Ak áno/nie, prečo ?

Ja, ak mám pravdu povedať, sa smrti nebojím. Prečo ? Som veriaca a verím v posmrtný život.
Neviem, kam sa po smrti dostanem, lebo nie som dokonalá, no nemyslím si, že som zlý človek, aj keď som spravila zopár chýb, ktoré sa už napraviť nedajú.
Skôr sa bojím umierania. Nezáleží mi na tom, kedy umriem (čím skôr, tým lepšie), ale ako budem umierať. Niektorí umierajú krásne v spánku (aj keď je to trochu desivé), niektorí náhle po zlyhaní srdca alebo mŕtvici, pri nehodách, vraždách, no najhoršie, keď zomierajú pri chorobách, ktoré trvajú dlhšie a ku koncu spôsobujú veľké bolesti. Posledným spôsobom zomrel môj dedo a vtedy som sa začala báť umierania (nie smrti).

Tomas12345

Aj ked verím v posmrtny zivot, stále sa toho strachu zo smrti nedá zcela zbaviť. Ako veriaci mám síce menší strach zo smrti ako ked som bol neveriaci, ale ten strach tam stale zostal, lebo stále neviem na 100% povedať čo sa bude diať.

Jedno viem ale určite. Tento život sa neoplatí venovať snahe o získanie materialnych vecí, ale vsetko svoje usilie by sa v tomto zivote malo venovat na získanie posmrtneho zivota. Clovek by mal svoj život zamerat nabozenskym hodnotám, lebo len tie ( ak su pravdive ) maju zmysel aj po smrti. Ziadne zlato, striebro, diamanty si na onen svet nezoberieme. Jedinu nadej mozme mat v existencii posmrtneho zivota. A práve kvôli nemu by sme mali cely svoj život zamerat na jeho získanie.

rasto212

Bojím sa strašne, je to moja najhoršia mora. Dokonca sa bojím smrti mojich rodičov, je to mimo môjho chápania. Cítim sa veľmi sklúčený ak pomyslím na to, že raz zomriem. Vlastne teraz som si pokazil príjemné posedenie na pivku :(

smrtko564

JA sa nebojim smrti, lebo ak nieco po smrti je, tak clovek v podstate neumrie a ak po smrti nic nie je, tak tym skor sa nebojim - coho?
Ja sa nebojim ani bolesti. Ako dieta som sa bal, ked ma nieco bolelo, ale postupom casu som si akoby zvykol, ked sa mi nieco stalo, ze to az take strasne nebolo - operacie, urazy, koliky. Dokonca naposledy, ked som si ulomil cely laket, tak mi na rontgene kazali s tou rukou hybat tak, aby ju mohli zrontgenovat - mal som ju dvihnut hore v 90 stupnovom uhle. Ja som sa len spytal toho rontgenologa, ci to mysli vazne, lebo ma to boli ako svina, ale ze ak chce, tak to urobim. On, ze nie je ina moznost, tak som zatal zuby a dvihol som a vtom sa mi od bolesti zahmlilo pred ocami a zrazu mi zacalo byt prijemne. Prebral som sa na voziku v protisokovej polohe s mokrym uterakom na hlave. Rontgenolog nadaval ako pohan, ze preco som mu nepovedal, ze ma to boli tak, ze idem cez prah znesitelnosti :) Ja som mal aj nehodu na motorke, ze som mal zlomene kosti a sadol som na nu a isiel domov a az ked som sa doma vyzliekol a videl, ze mi kosti idu roztrhat kozu, ako sa tlacia von, tak som si zavolal sanitku :) A tiez mi bolo prijemne celkom, take sive som videl a citil sa ako opity. Clovek ked ma prilis velku bolest, tak sa telo vypne a ostatna bolest sa da zniest. Pri kolike som sa smial, ze sa neviem vystriet. Podla mna je bolest skor v hlave a v tom strachu z nej, ale podla mna sa da prekonat myslou a ked sa clovek nelutuje.

Ganimedes

smrti sa nebojím veď sa jej nedá vyhnúť ...skôr sa bojím večného života :D dokonca aj v raji musí byt nekonečnosť nudna a šialená

simusaaaaas

Nad smrťousom sa zamyslala vzdy,ale nikdy som z nej nemala strach az do chvile kedy neochorela babka a z dna na den som videla ako pomalicky odchadza az nakoniec zomrela..v bolestiach pravdepodobbe..bola som s nou celu dobu čo bojovala az do poslednej chvile a dost ma to poznacilo..celkovo mam teraz strach zo zivota a smrti...
Neviem to opisat ale od vtedy som ako cvok a o kazdeho sa bojim.. bojim sa chorôb, toho ze zjem nieco pokazene a tak...

NeviemUz

Ked si v praci, ktora ta bavi, premyslas nad tym, ze dostanes vypoved? Nie. Tak sa nezaoberaj blbostami lebo ti ten zivot az rychlo ubehne.
A odpoved na otazku. Smrti sa nebojim, sice neverim ze je nieco po smrti, ale nebojim sa. Tak ci tak to bude len okamih a nastane tma.

norvana

neviem, ja som zas toho nazoru, ze naco sa takymito vecami zatazovat, pokial si zijeme svoj zivot. naco sa zbytocne bat, preco sa tym zatazovat a uberat si pohodu zo zivota