Bojíte sa smrti ?

Príspevok v téme: Bojíte sa smrti ?
jaaninie

Ak áno/nie, prečo ?

Ja, ak mám pravdu povedať, sa smrti nebojím. Prečo ? Som veriaca a verím v posmrtný život.
Neviem, kam sa po smrti dostanem, lebo nie som dokonalá, no nemyslím si, že som zlý človek, aj keď som spravila zopár chýb, ktoré sa už napraviť nedajú.
Skôr sa bojím umierania. Nezáleží mi na tom, kedy umriem (čím skôr, tým lepšie), ale ako budem umierať. Niektorí umierajú krásne v spánku (aj keď je to trochu desivé), niektorí náhle po zlyhaní srdca alebo mŕtvici, pri nehodách, vraždách, no najhoršie, keď zomierajú pri chorobách, ktoré trvajú dlhšie a ku koncu spôsobujú veľké bolesti. Posledným spôsobom zomrel môj dedo a vtedy som sa začala báť umierania (nie smrti).

Marosko-n

Teraz sa zistilo , že existujú nanobaktérie, ktoré nám spôsobujú nevysvetliteľné choroby a úmrtia. Aj keď lekári zistia na čo umrel alebo ochorel, no nevedia čo to spôsobilo.
Všetci od šamanov, kňazov, bosoriek, zaklinačov atď. tvrdia , že existuje druhý svet , na druhej strane života. Tak že existujú javy, lietajúce taniere, vidličky, lyžice atď., ktoré prítomní to vidia na vlastné oči a nevedia to ani vedci vysvetliť.
Najprv sa tvrdilo, že atom je najmenší, potom ,že proton, dalej elektrón, a na koniec, neutríno ,čo preniká všetkou hmotou. A nakoniec sa zistilo, že neutríno je veľké ako futbalová lopta, ktorá je zložená z milionov atómov a častí.
Existuje telepatia, pohybovanie predmetmi pred vedcami a nevedia to vysvetliť. Ďalej sa zistilo, že naše bunky dokážu zaregistovať až 1000x slabšie magnetické pole a prijať informáciu.
Už teraz vedci potvrdzujú , že popri našom silovom svete existujú slabé fluidové ,duchové sily, ktoré dokážu ovplyvniť ľudské bunky a človeka. Ježišov hlas dokázal ovplyvniť naše bunky aj človeka.
Pred nedávnom ruský vedci dokázali ovplyvniť ľudským hlasom ľudské bunky a ich činnosť.
Dokázali rozkazať bunke aby spáchala bunkovú smrť. Je veľa takých prípadov medzi ľuďmi. Psychicky sa dá rozkázať rakovine aby sa zničila, zmizla. Aj u mnohých chorob to ide. Vedci o tom vedia, len nemôžu prísť na princíp ako to funguje.
Tieto jemné sily existuje u každého človeka, záleží na tom druhom či sa na to naladí.A nemusite o tom ani vedieť. Iba za nijaký čas ochoriete, nemôžete dobré spať, máte zle sny, chorľaviete.
Človek keď odchádza od svätého človeka, ani si to neuvedomuje ale lepšie sa mu darí,žije. Toto všetko vedci vedia, že to existuje , ale ešte to nevedia vysvetliť, ako ?

Omen

Moja odpoveď na tvoju otázku sa skrýva v týchto slovách básnika J. Wolkera: Smrti sa nebojím, smrť nie je zlá, smrť je len kus života ťažkého. Čo strašné je, čo zlé je, to zomieranie je.

JanaE

@Marosko-n, že " Mnohé kultúry a náboženstva doteraz potvrdzujú existenciu posmrtného života."

Prosím ťa, pekne, vysvetli nám, ako to potvrdzujú?

Pag

Ono neide o to, že kto má väčšiu alebo absolútnu pravdu, ale ide o to, aby sme sa niekam posunuli, k niečomu dopracovali. Nuž, čo prinesie nový deň, nové správy?! Vieme... Dobrú nacht, kvak, kvak, kvak.

Pag

Marosko-N, stále hovoria o tom, že kto prišiel z ďalekej budúcnosti, že cestoval v čase - ha, ha. Že z roku 2100? Nuž, jedine tak delfín, žabka alebo iné zvieratko, ale isto nie človek. Ja sa chcem narodiť znovu ako delfín, konečne by som žil v skutočnom civilizovanom svete.

Marosko-n

Mnohokrát v živote sa vám stane,že by ste nechceli existovať. Smrť je vyslobodzujúca od všetkého, dobrého aj zlého. Mnohé kultúry a náboženstva doteraz potvrdzujú existenciu posmrtného života.
Veda doteraz nezistila na akom princípe funguje duša a celé duchovno , anjeli, duchovia.
Je množstvo nevysvetliteľných skutočnosti o existencii duchov a duchovného sveta.Na akom princípe to funguje ,doteraz to nik nevie.
To nám potvrdzuje ,že posmrtný život ako nám to prezentujú rôzne náboženstva, jednoducho jestvuje ! A s tým aj naša duša, fluidum , ktoré od nás v hodine smrti odíde z tela.

Smrti sa ako takej nemáme čo báť, veď nás oslobodzuje. Bojíme sa len toho, čo za utrpenie ako dlho a bolesti prechodom do druhého sveta ,zažijeme. Toho sa bojíme najviac. Hriechy ak nás trápia to sa týka po prichode do duchovnej dimenzie, nového sveta. A to je už iná kapitola nášho života.
Nostradamus tvrdí, že okolo roku 4200 ľudstvo začne S Bohom komunikovať, ale dovtedy ľudstvo narobí toľko somarín a zla, že Pánu Bohu prídeme ako stádo homo sprostých, až na páru vynimiek.
Tých sprostých by nebolo, keby sa medzi nimi nenašlo páru rozumných a múdrych, len pri nich vidno tých vzdelaných čo riadia svet a chýba im múdrosť.

Pag

Stále sa hovorí o dôkazoch a pod., treba sa krátko pomodliť s vierou, že niečo stane a to sa stane. Neviem, čo je na tom také komplikované? Aj tým by si ľudia mohli veľmi pomôcť. Ono sa to potom pripíše na vrub placebo efektu, ale to je jedno, podstatný je výsledok. What does fox say?:-)

Pag

Na túto otázku je jednoduchá odpoveď, buď áno alebo nie. Každý na to odpovie aj podľa toho čomu verí a podobne. Smrť sa považuje za zlo. Ja si myslím, že človek si môže veľa pomôcť tým, že sa pripraví na rôzne životné situácie, či už sa človek zdravo stravuje alebo sa hýbe alebo chodí do prírody. My nemáme v lesoch až takých diablov ako majú trebárs v pralese. Základ je to, že vždy treba vedieť predpokladať to, čo sa môže stať zlého a nikdy netreba nič nechať len tak na náhodu.

DokazTo

dobreuz - Dokáž, že neexistuje. A nepchaj sem tú poondenú vedu, lebo tá s tým nikdy nič nezmôže.
Ľudia by si mali uvedomiť, že veriť lenle vo vedu, je hotová hlúposť. Tým pádom im unikajú veci, ktoré sa vedou dokázať nedajú.