Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mozem vyhodit dceru z bytu?

Príspevok v téme: Mozem vyhodit dceru z bytu?
Matkazufalka45

Dcera ma 24 studuje posledny rok akurat na VS denne studium. Prejdem rovno k veci, byvame v malom dvojizbovom byte okrem nej este maly 12 rocny brat ten ma izbumalo sam ja mam s dcerou rozdelenu skrinou cize ako dve.
+ pozitiva
- cele leto, brigaduje kazdy den vo fabrike
- nepije nedroguje nefajci
- zivi sa sama aj si sama nakupuje (aj cez rok ma vzdy pracu nejaku popri)
- pomoze upratat, , porobit

- negativa
- kazdy den si vari ked pridebudem z roboty, zaberie jej toa 20 minut lenze pridem z roboty aj ja a chcem sa najestmi tak musim tych 20 min cakat
- uz dlsiu dobu uspesne ale predsa bojuje z poruchom prijmu potravy a nakazuje tou depkou celu rodinu, ide mi to na nervy
- chcem aby chodila domov o 22:00 pretoze idem spat, ona vsak je asisuper je*uta a aj vceraneskor aj predvcerom prisla o 22:15 (vraj sa zdrzala s priatelom) a potom aj to, ona vstava kvoli spojom skorej rano do prace o 20 min tak ma zobudi
Otazka ked ju chcem vyhodit z domu ale ma este rok studia na VS posledny pred sebou mozem ? Ide mi na nervy narusa moj klud, ako by ste postupovali ? Tiwz mate taketo egoisticke deti doma

mojanjel

Kde je v tomto pribehu otec ??

nechapem naco si mala deti ked ta obtazuju uz len svojou existenciou ?

Ty ani nie si mater ale sebestredna zena

deniliara

ty si akoze hovoris rodic? tvoj klud? naco si si robil vlastne deti.. nechapem takychto ludi. ak je taka ako ju opisujes, bola by som prave na nu hrda...

rasto212

Ty debi lka hrbatá, čo tu riešiš? Nie si normálna a byť Tvojou dcérou, tak sa na Teba vyseriem až do konca života....

Omen

Otazockajedna, " kým nie je dieťa schopné sa samo živiť" je vymedzené na obdobie, dokedy rodičom zákon ukladá plnenie vyživovacej povinnosti voči deťom. Je to individuálne a závisí to od konkrétneho prípadu. Rozhodujúci je však vek dieťaťa, jeho zdravotný stav, štúdium, schopnosť zamestnať sa a vykonávať prácu...

Odpoveď na tvoju otázku je: ÁNO! To za predpokladu, že si uviedla všetky relevantné okolnosti a nič nezamlčala.

Klmnop

Ak je to naozaj tak- ty si teda mater !!!! Dievca ti pomaha robi samo sa stravuje a len preto ze ti ide na nervy tak ju chces vykopnut??? Co ju chces poslat na ulicu ci co? Pokial studuje beries na nu pridavky to ti nelezie na nervy?15minut meska a co? Rano vstava do skoly mozes byt rada ze sa uci... ja mat taku matku tak ju poslem do kelu rovno....ked budes stara a budes potrebovat opateru tak ti bude dobra?

Otazockajedna

Vedel by niekto fundovany vylozit tu cast 1? Kym nie je schopne sa same zivit je myslene, kym nedovrsi 18 rokov, alebo kym si nenajde pracu? Dospele dieta, ktore nestuduje, pracu si aktivne hlada, ale zatial ho nikam neprijali, len brigady, z ktorych sa neuzivy, su rodicia povinni zivit podla zakona o rodine?

Cermut

Ked je toto realne a pisala to osoba co si hovori "matka" tak dufam, ze vas prejde auto za vobec napisanie niecoho takeho.

Noelinka

Kopirovane z ineho fora:

Pokiaľ budem vychádzať zo striktne položenej otázky, som toho názoru, že rodič dieťaťa nemôže "vyhodiť" svoje dieťa z domu ktoré nie je schopné samé sa živiť (nakoľko podľa osobitného zákona ide v danom prípade zrejme o nezaopartené dieťa).

Túto úvahu podporuje aj znenie § 62 Zákona o rodine, ktorý upravuje vyživovaciu povinnosť rodičov k deťom. Podľa odsekov 1 a 2 tohto ustanovenia:

(1) Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov k deťom je ich zákonná povinnosť, ktorá trvá do času, kým deti nie sú schopné samé sa živiť.

(2) Obaja rodičia prispievajú na výživu svojich detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov.

Vyhodenie dieťaťa z domu by prichádzalo do úvahy, pokiaľ by dieťa bolo schopné sa samé živit. Zastávam názor, ze vyhodenie dieťaťa z domu, pokiaľ sa stále pripravuje na svoje budúce povolanie je neprípustné.

Noelinka

Nie nemozes ju vyhodit pretoze este studuje. Najradsej by som.jej ten tvoj prispevok ukazala aby vedela co to ma za mater!