Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako vycestovať to zahraničia ak neviem anglicky

Príspevok v téme: Ako vycestovať to zahraničia ak neviem anglicky
smutko23

Ahojte, myslím že už z názvu je zrejmé o čo ide. Som úplne dutá z angliny hoci sa ju učím od škôlky. Veľmi ma to trápi pretože si myslím že v dnešnom svete je potrebné vedieť sa dorozumieť. Niektorí moji spolužiaci alebo kamoši sa učili anglinu len pár rokoch a dokážu pozerať napríklad filmy, seriály po anglicky bez titulok a to ani nikdy neboli v zahraničí, nemali žiadne kurzy. Ja som už okrem vycestovania skúsila asi všetko, v škole (už aj na ZŠ) som sa na anglinu vždy poctivo pripravovala, chodila som na doučovania, kurzy, stále sa snažím učiť sama doma, prečítala a videla som už neskutočné množstvo povzbudzujúcich videí o tom ako sa jazyk vie naučiť každý, že na to nie sú potrebné žiadne špeciálne bunky, metódy ako mám a nemám postupovať... no stále žiadny pokrok. O rok končím vysokú a bez jazyka sa asi ťažko zamestnám. Preto som rozmýšľala že by som po skončení školy aspoň na rok odcestovala do zahraničia (najlepšie Amerika, pretože sa bojím, že ak odídem do Anglicka naučím sa skôr po poľsky ako anglicky) aby som sa naučila jazyk. No neviem ako na to. Ono sa to strašne jednoducho povie, nevieš anglicky vycestuj. Ale ako sa dá vycestovať ak neviem anglicky, ako sa dohovorím napr. už len s nejakým šéfom. A ďalšia vec prosím berte to tak, že nemám s kým ísť, so žiadnou kamarátkou, súrodencom, sesternicou a pod.

Potrebujem prosím radu ako na to ak nemám s kým ísť, neviem jazyk, v živote som takto necestovala ale chcem vycestovať. Máte niekto podobné skúsenosti a viete mi poradiť? :)

trunchelicka

aspon zaklady sa naucit, prihlas sa do nejakeho kurzu a potom vycestuj do zahranicia...tam sa to uz na teba nalepi...

zdradca

Aliss Vrba ano v tomto suhlasim. Za rok pri tvrdom uceni,kedze motivacia uz tam je sa aspon zaklady da naucit. A ked uz nie spravnu vyslovnost tak slovicka,nech s pocutych sloviciek co uz viem,si dokazem vydedukovat o com je rec. No a potom vonku to zdokonalovat.
Ja som ten tip. Ked sa rozhodnem ze idem,tak idem a nasledky riesim za pochodu. Ked sa dam na vojnu musim bojovat. Ja som ta starsia generacia hahaha
Ano kazdy sme iny,a ako dievca zakladatelku temy aj chapem.
Ja ako otec tiez by som nesuhlasil aby moja dcera vycestovala do zahranicia sama a len tak na blint.
Opatrnost na mieste.

blublu

Tam sa nechodi sam ale s niekým,viacerí.
Tam si nemôžeš robiť to čo tu ak niečo budeš chcieť dosiahnuť.
Ludia tam idu a potom sa počase vratia.Nejaký poznavací pobyt na ten tam chodia nachvílu.(.

Aliss

Suhlasim s Vrbou v tom, ze vycestovat bez jazyka sa da :) Ale musi vam niekto pomoct. Ci uz s pracou, ci s ubytkom, ci s prekladanim. A spoliehat sa, ze sa vzdy niekto najde, kto pomoze, je smiesne :) Zakladatelka temy ma vsak rok, aby sa jazyk naucila a bola teda najviac sebestacna, ako to len pojde. Preto som jej ja a dalsi uzivatelia, napisala kopec rad, ako sa jazyk naucit aj doma :) Ano, ak da niekto rozhodne zo dna na den, ze ide prec a jazyk nevie, musi sa spolahnut na pomoc okolia. Ale ina situacia je, ak niekto vie, ze odide za rok. Za ten rok sa naucim zaklady aj troch jazykov :D V tomto naozaj plati, ze kto vie, ze odchadza do zahrancia az o xxyy dni, moze venovat jazyku cas. Lebo za absolutnu lenivost, trapnost a detinskost povazujem tych, co odisli s tym, ze "ved mi ktosi pomoze" :D

Vrba

Zradca, pleties jedno cez druhe. Ty asi naozaj nevidis sirsie suvislosti. Porovnavat migraciu pred 100 rokmi s migrovanim v roku 2018 je kravina. Mimo ineho, mne je absolutne jedno, ak sa niekto bude spoliehat, ze sa jazyk nauci az v danej krajine. Je mi jedno s akymi znalostami clovek vycestuje. Ale ak je niekto tak lenivy aby hodinu denne sam studoval jazyk, tak je to pre mna clovek, co nebojuje a caka, ze bude mat stastie. Preto suhlasim s prispevkami od ludi, co radili ako sa za rok zdarma a bez nejakej extremnej namahy naucit jazyk. Lebo byt vsivava leniva hnida, co caka ze jej niekto pomoze a nauci sa jazyk v zahranici, tak sorry, to osobne nepodporujem

zdradca

Vrba len tolko. Isto aj v tvojej rodine v minulosti muzi opustili svoje rodiny a odisli do Ameriky. Kto im tam pomahal s Anglinou?
S rozpravania svojho neboheho deda viem,ze ked jeho otec moj pradedo prvi krat odisiel do Ameriky tak vravel,ze az plakal aky tam bol strateny. No zatal sa, modlil,pytal ludi co aspon trosku vedeli nech mu pomozu aj s jazykom. Bol tam asi 5x a naposledy uz pradedo pomahal s anglinou novo priselcom.
Toto drzalo aj mna. Zatat sa a bojovat. Je jednoduche sa vzdat.
A ano pomohla mi znama,ale len najst pracu. V praci som bol odkazany sam na seba. A ver mi,rychlo sa v tebe objavia skryte geny co ta budu pohanat aby si prezil a zvladol to.
Nakoniec je tu viera,skus ho poziadat,a uvidis. On nepyta nic. Vies koho myslim?

Vrba

Lollka ty detto. Tebe zas pomohol neznamy slovak ktoreho si videla raz v zivote. Fuh, to tiez nesvedci o rozumovych vlastnostiach....Ale okej, pointa, nehladala si si ubytko sama, bolo ti ponuknute. Necitila si sa trapne, pred riaditelom hotela? Nevediet sa predstavit a pokecat o niecom? Asi nie. Mimo ineho, niektori maju aj vyssie ambicie ako ist robit chyznu do zahranicia. Pointa vsak je, ze bez jazyka sa pohnete len ak vam niekto pomaha. Komu nik neponaha, musi vediet jazyk

Vrba

Zradca, pochopil som spravne? Nevedel si jazyk, ale robotu ti vybavil niekto znamy? Stale vam niektorym nedochadza, ze bez jazyka to nepojde? Okej, pojde, ak budete mat za zadkom niekoho, kto vam pomoze. Ale ak clovek nema niekoho, kto mu pomoze, nutne potrebuje vediet JAZYK. Preboha...nebudte naivni. Skuste ist zit sami do nejakej krajiny, kde vam anglina nepomoze a kde nebudete mat nikoho kto vam vybavi robotu, ci nebodaj bude ochotne prekladat....uvidime ci potom budete takyto hrdinovia a vypisovat ako jazyk netreba. Hej, netreba ked vam ktosi do zahranicia pomohol. Treba, ak clovek ide sam, skutocne sam

zdradca

Lollka pekne napisane. A ano potvrdzujem ze aj ked nevies jazyk,ale mas kuraz, odvahu tak dosiahnes aj nemozne. Nesmies sa vzdavat pri prvom probleme.
A presne nehanbit sa pytat,ako sa povie to ci ono. Casom uz len pocujes par znamych slov a netreba ti rozumiet celej vete,a vies co mas v praci robit.
Ja som z vychodu cize poliakom rozumiem dost, no aj ja som chcel nech sa bavime len anglicky. Pochytis slovicka,frazy a ides.
Vela stastia a odvahu vsetkym prajem.

Lollka

Co sa tyka Poliakov, je ich tam samozrejme dost ako vsade. Niekto s nimi komunikuje polsko-slovensky ale ja som polstine az tak nerozumela a v Anglicku som s nimi komunikovala len anglicky. Okrem jedneho zatvrdleho Poliaka ktory sice vedel perfektne anglicky ale hovoril ze Slovania maju spolu komunikovat slovansky a hovoril so mnou len polsky, vysledkom bolo ze som sa stratila casto uz pri prvych vetach a rozumela len kazde neviem kolke slovo. Ale ostatni Poliaci so mnou automaticky hovorili anglicky sami od seba. V Rakusku som zas s Poliakmi hovorila nemecky, ja mam s nimi take skusenosti ze sami chcu so mnou hovorit v jazyku krajiny kde sme a neotravuju s polstinou.