Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako vycestovať to zahraničia ak neviem anglicky

Príspevok v téme: Ako vycestovať to zahraničia ak neviem anglicky
smutko23

Ahojte, myslím že už z názvu je zrejmé o čo ide. Som úplne dutá z angliny hoci sa ju učím od škôlky. Veľmi ma to trápi pretože si myslím že v dnešnom svete je potrebné vedieť sa dorozumieť. Niektorí moji spolužiaci alebo kamoši sa učili anglinu len pár rokoch a dokážu pozerať napríklad filmy, seriály po anglicky bez titulok a to ani nikdy neboli v zahraničí, nemali žiadne kurzy. Ja som už okrem vycestovania skúsila asi všetko, v škole (už aj na ZŠ) som sa na anglinu vždy poctivo pripravovala, chodila som na doučovania, kurzy, stále sa snažím učiť sama doma, prečítala a videla som už neskutočné množstvo povzbudzujúcich videí o tom ako sa jazyk vie naučiť každý, že na to nie sú potrebné žiadne špeciálne bunky, metódy ako mám a nemám postupovať... no stále žiadny pokrok. O rok končím vysokú a bez jazyka sa asi ťažko zamestnám. Preto som rozmýšľala že by som po skončení školy aspoň na rok odcestovala do zahraničia (najlepšie Amerika, pretože sa bojím, že ak odídem do Anglicka naučím sa skôr po poľsky ako anglicky) aby som sa naučila jazyk. No neviem ako na to. Ono sa to strašne jednoducho povie, nevieš anglicky vycestuj. Ale ako sa dá vycestovať ak neviem anglicky, ako sa dohovorím napr. už len s nejakým šéfom. A ďalšia vec prosím berte to tak, že nemám s kým ísť, so žiadnou kamarátkou, súrodencom, sesternicou a pod.

Potrebujem prosím radu ako na to ak nemám s kým ísť, neviem jazyk, v živote som takto necestovala ale chcem vycestovať. Máte niekto podobné skúsenosti a viete mi poradiť? :)

Andy565656

A ešte jedna vec, ktorú som zabudla dopísať. Ono sa to nezdá, však čo je na tom, pozerať seriál a sem-tam s niekým hovoriť o blbostiach, ale ver tomu, že už do mesiaca budeš vidieť sakra veľký rozdiel. Len si musíš nájsť spôsob, aby ťa to bavilo a určiť si priority. Väčšina ľudí sa na to časom vykašle, lebo je fakt, že venovať sa tomu pravidelne chce vytrvalosť. Napr. pre mňa je pozeranie seriálov obrovská nuda, hocičo si nepozriem, preto s tým mám problém. :D Ale našla som si to svoje. Držím palce.

Andy565656

Pár rád (tiež som s angličtinou bojovala):
*nájdi si seriál (ideálne dlhý, ktorý má niekoľko sérii), poyeraj ho v angličtine s anglickými titulkami; ak nebudeš nejakému slovu/ fráze rozumieť, zapíš si ho a po skončení časti si to prelož (samozrejme neprekladaj všetko, urči si napr. že si zapíšeš 5 slov, nech z toho niečo máš)
*pri seriáloch/ filmoch používaj transcript, po skončení si to vieš na nete vyhľadať a prečítať si v kľude dialógy medzi postavami
*počúvaj podcasty alebo pozeraj videá na youtube o niečom, čo ťa baví
*rozprávaj - italki . com, kde máš platených profíkov alebo zadarmo verzia, kde sú ľudia, ktorí sa učia; ja používam najviac stránku speaking24 . com - zadáš svoje meno na skype a ľudia ti volajú

A čo je najdôležitejšie - toto všetko chce pravidelnosť. Povedať si: ok, idem sa učiť angličtinu, raz denne si pozriem jeden diel seriálu, 2x do týždňa budem volať a rozprávať aspoň 30 minút a cestou do školy budem počúvať nejaký krátky podcast na moju obľúbenú tému. Ak raz niečo vynechám, nevadí, idem ďalej. Dôležité je neprestať a hlavne - PRAVIDELNE. ;)
Podľa mňa človek nemusí vycestovať do zahraničia, jazyky sa vieš učiť aj doma, len to chce systém. Ja by som osobne do zahraničia bez nejakých normálnych základov nevycestovala.

vcielkamaya

otázka znie: ako si zmaturovala? ked tvrdís ze nevies anglicky a maturitny jazyk je povinny,.... ?

ked tam prides bude to ine,... ja napr robim v zahranici, perfektne 100% anglicky neviem , roky som anglictinu nepouzivala, od strednej, kup si "slovnik do vrecka" taky kde su konverzacie.. tak snad zakladne frazy ovladas: ako "hello" - vsade kde prides... "bye" pri odchode...
"can you help me please?" atd...
a predstav si ze som zabludila v Nemeckej dedine kde mi anglictina bola na dve veci lebo nikto tam anglicky ani zaťať a dohovorila som sa rukami , nohami... nakreslili mi na papier mapku s nazvami ulic ako sa dostanem odtial tam, kam potrebujem... takze tak...

pokial si len skoncila skolu skus cez "student agency" -ked USA zvazujes... najlepsie cez agenturu ktora ti pomoze , vybaví, v problemoch pomoze...

Pundisska

Jednoducho len vycestuj a tam už sa naučíš po anglicky. Začiatok bude ťažký ale potom to už pôjde a samozrejme skús sa už teraz do toho jazyku trochu pozrieť a nejaké frázy sa naučiť

Pilcuk

Chod a budeš nútená sa jazyk naučiť. Väčšina sa tak naučí, skôr než nejakými kurzmi či pozeraním filmov.

smutko23

ospravedlňujem sa za preklep v nadpise, lebo viem, že sa nájde niekto kto mi tu hneď napíše, že sa mám najprv naučiť slovensky :D