Ahojte, myslím že už z názvu je zrejmé o čo ide. Som úplne dutá z angliny hoci sa ju učím od škôlky. Veľmi ma to trápi pretože si myslím že v dnešnom svete je potrebné vedieť sa dorozumieť. Niektorí moji spolužiaci alebo kamoši sa učili anglinu len pár rokoch a dokážu pozerať napríklad filmy, seriály po anglicky bez titulok a to ani nikdy neboli v zahraničí, nemali žiadne kurzy. Ja som už okrem vycestovania skúsila asi všetko, v škole (už aj na ZŠ) som sa na anglinu vždy poctivo pripravovala, chodila som na doučovania, kurzy, stále sa snažím učiť sama doma, prečítala a videla som už neskutočné množstvo povzbudzujúcich videí o tom ako sa jazyk vie naučiť každý, že na to nie sú potrebné žiadne špeciálne bunky, metódy ako mám a nemám postupovať... no stále žiadny pokrok. O rok končím vysokú a bez jazyka sa asi ťažko zamestnám. Preto som rozmýšľala že by som po skončení školy aspoň na rok odcestovala do zahraničia (najlepšie Amerika, pretože sa bojím, že ak odídem do Anglicka naučím sa skôr po poľsky ako anglicky) aby som sa naučila jazyk. No neviem ako na to. Ono sa to strašne jednoducho povie, nevieš anglicky vycestuj. Ale ako sa dá vycestovať ak neviem anglicky, ako sa dohovorím napr. už len s nejakým šéfom. A ďalšia vec prosím berte to tak, že nemám s kým ísť, so žiadnou kamarátkou, súrodencom, sesternicou a pod.
Potrebujem prosím radu ako na to ak nemám s kým ísť, neviem jazyk, v živote som takto necestovala ale chcem vycestovať. Máte niekto podobné skúsenosti a viete mi poradiť? :)