Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preco su slovaci tak strasne negativne naladeny?

Príspevok v téme: Preco su slovaci tak strasne negativne naladeny?
staypositive1

Vidim to vsade... kazdy len nadava kazdy len hovori kazdemu ako sa mu nieco nepodari...ze nic nema vyznam... a ja hovorim preco su slovaci tak negativny ludia? Preco niesme usmievavejsi a prajnejsi narod? Preco ludia ked sa stretnu riesia len dlhy, choroby co sa komu nepodarilo a podobne??? Ja chcem zit v krajine kde je to inak :)

Zuzazuza

Zijem v bohatej krajine, mam nadstandardne zarabajucich domorodych kolegov, ale vsetci kupuju byty a domy na hypoteku a ojazdene auta. O com to hovoris, ze na zapade to tak nie je? O.o

tor345

Vyskusaj si zivot v inej krajine podla jazyka, aky si mal v skole a uvidis, ze niekde to moze byt lepsie. Zaklad je ta dobroprajnost, clovek inym praje dobre a potom vlastne aj jemu sa lepsie dari a aj tym ostatnym a pretoze sa dari, tak su stastnejsi. Stastnejsie su cele narody. A mnohi odidu zo Slovenska, nechcu sa uz vratit. Ini sa vratia, kupia byt a zostanu, ale musia sa uskromnit s nizkym platom. Uvidis, aky zivot ti vyhovuje. Ja som v zahranici a nechcem sa uz nikdy vratit. V niektorych krajinach a mestach, najmä hlavnych mestach je zmiesanina vsetkeho mozneho, vsetkych ras a nabozenstiev a narodnosti a tam je kazdy clovek iny, ale predsa menej negativizmu celkove ako na Slovensku. V niektorych mensich mestach a malych dedinkach je to zase take, ze väcsina ludi ma narodnost danej krajiny, zopar cudzincov. Do takeho ked pride negativne naladeny clovek zo Slovenska, tak ludia ho tam doslova nakazia tym pozitivizmom, on sam sa potom citi stastnejsi medzi nimi, este aj pracu si najde a zaraba sluse, tesi sa zo zivota celkove... a ked pride na navstevu na Slovensko, tak normalne cumi okolo seba a nechape, ze kde to je, medzi negativnymi ludmi nestastnymi a povedal by, ze trochu zivota do toho umierania. Hlavny problem Slovenska vidim v platoch, v pomeroch platov a cien, byty sa nedaju kupit inac ako na hypoteku... Je to katastrofa, bieda, vobec sa necudujem, ze su ludia z toho otraveni a nestastni. Vo vyspelejsich europskych krajinach to je ine. Ludia su stastnejsi, lebo nemusia riesit dlhy a vedia aj usetrit, aj ked nie vela, ale predsa aspon cosi.

Nesnadko

Neviem preco su taki, ale treba to respektovat, nezmenis ich. A riesenie je velmi jednoduche, treba byt vesely, optimisticky a jednak sa cloveku hned zacne viac darit a jednak sa okolo neho zhromazdia ludia s podobnym zmyslanim. Ja to tak mam. Ale na toto forum chodia v drvivej vacsine nestastni frusyrovani uboziaci, tak tu ti tito ludia neporadia.

ped

K téme, my hľadáme (za každú cenu) to, čo nás rozdeľuje a nie čo nás spája. V tom druhom nevidíme nič dobré, len to zlé. Kto nič nerobí, nič nepokazí. Chytáme sa každého negatívneho slovíčka, hneď škatuľkujeme. Na veci sa treba pozerať komplexne, nestačí se jenom dívat do očí. Treba hľadať riešenia a nie škriepky! Problémy treba pomenovať a označiť pravým menom.

Positive

Ale ľudia, načo by sme sa sťahovali :) Pozrite sa na slovenské koncerty, akí tam vieme byť super. Začnite sami od seba, viac sa tešte zo života a uvidíte ako sa začne meniť aj vaše okolie. Dobrá nálada je chytľavá :D

Zahon

Je to najskor dane povahou ludi, ktory tu ziju. Poviem priklad.Vacsina ludi je nespokojnych so svojou pracou. Pridu rano do prace a tam si na nich sef, ktory ma nizsie vzdelanie, mensiu prax, mensie schopnosti, ale ma niekoho znameho, kto ho tam dosadil, vylieva svoj hnev, ze svoju pracu nezvlada, na svojich podriadenych. Ti su z toho hotovy, ale trasu sa o pracu, tak dusia v sebe zlost, ktoru si potom vybyjaju napr. na cestach, tym ze jazdia ako de, alebo doma na detoch a na manzelke. Alebo nieco ukradnu, aby mali pocit, ze aj oni dokazu niekoho oj.bat. Miesto toho aby riesili svoj prvotny proble, t.j. sef na nespravnom mieste, tak doj.bavaju dalsich ludi a ty si zase vybyjaju zlost na dalsich. Takze preco su nehativisticky. Ten prvy dovod je ichzbabelost riesit situacie. Ten druhy moze byt rodinkarstvo a uplatkarstvo.

NaRovinu

ped - Nechtiac ? To akože pri rozprávaní pľuvaš ?
Mám jedného takého známeho. Keď sa s ním mám stretnúť, tak si ani tvár nemusím umývať.
A zažijem dážď, aj keď je vonku krásne.

ped

Na mňa raz v ZOO pľuvla láma (ale riadny betón), ale nevyčítal som jej to, lebo aj ja rád opľúvam občas nechtiac svojich kamošov:-)

Aliss

Dalsi, tak to neviem, ale asi vedia zautocit ked su v ohrozeni :D Klokan a kengura je to iste. Akurat klokan je zastaraly nazov pre kenguru.