Vidim to vsade... kazdy len nadava kazdy len hovori kazdemu ako sa mu nieco nepodari...ze nic nema vyznam... a ja hovorim preco su slovaci tak negativny ludia? Preco niesme usmievavejsi a prajnejsi narod? Preco ludia ked sa stretnu riesia len dlhy, choroby co sa komu nepodarilo a podobne??? Ja chcem zit v krajine kde je to inak :)
Preco su slovaci tak strasne negativne naladeny?
To zas ma nebaví niekolko hodín denne klačiať na rohožke a meditovať :(
Australia je krasna, ale na mna osobne vela hmyzu a vsakovakej havede :D Ak chcete pokojny zivot, rozhodne vedie Nepal. Ale aj Ekvador, s nasimi platmi ste tam pani :)
Narovinu a nemožem ísť s váma aj ja do tej Austrálie sa navždy odsťahovať? Tiež ma láka život s kengurami :D
My stále hľadáme nejaký život vo vesmíre, ale koľko kadejakých tvorov máme na zemi, tak to si ani neuvedomujeme: stromy - dýchajú CO2, zvieratá - majú viac nôh (mnohé), nepotrebujú jazyk zvyčajne a motýle sú namaľované lepšie ako bársktorá bordeldáma:-)
Tak choď do Ameriky alebo ešte lepšie, do Austrálie. Tam sa budeš mať lepšie. Aj ja rozmýšľam, že sa tam presťahujem.
Jo, jo, tiez to pocitujem. Ak sa ma niekto spyta ako sa mam, a ja poviem, ze velmi dobre, ludia su normalne zarazeni a nevedia, co maju dalej povedat. Lebo cakaju odpoved v style "nic moc". Aby bolo o com kecat. Ale ako nahle sa usmievate a davate najavo, ze vam je dobre, ludia su doslova vyvedeni z miery a hapkaju odpoved "to je fajn, ze sa mas fajn" :D Neviem cim to je? Tym, ze vela ludi robi pracu, ktora ich nenaplna? Ze su vo vztahoch, len aby boli s niekym? Ze na vsetko vieme brutalne frflat, sme majstrami komentov na nete ale pochvalit vieme nevieme nic a nikoho? Ze si nevazime prirodu, ktoru okolo seba mame? Ze sme neboli vychovavani k zdravemu sebavedomiu a lubeniu seba sameho? Neviem naozaj. Ale jedno viem, ze ako som naladena ja, taki su aj ludia okolo mna. Sem tam stretnem negativistu, ale inak su okolo mna pohodaci a optimisti :)
@passs555 ... neschopných ľudí si niečo vybojovať? Tak povedz ako bojuješ proti tomu ty? Veľmi sa mi páčia názory typu, že treba bojovať atď., ale málo kto z tých čo to píšu aj pre to niečo robia, myslím si, že každý by mal začať od seba... tiež ako je to napr. z názormi znečisťovania našej planéty, každý nadáva, píšu že treba s tým niečo robiť ale len málo ľudí pre to aj niečo reálne robí... to je môj názor, napísať alebo povedať môže každý ale zo skutkami je to už ťažšie.
@Matyo, "nechávajú sa vydierať od zamestnávateľov" ... a čo majú podľa teba robiť? Na Slovensku je toľko nezamestnaných ľudí, že ak sa ti niečo nepáči tak môžeš ísť... za týždeň si za teba nájdu náhradu a to či už zo slovenska alebo zo zahraničia.
Ale uznávam, že s vami z veľkej časti aj súhlasím
Pretože ľudia na Slovensku si nevedia užívať život! Na to nepotrebujete nutne milióny, stačí mať radosť aj menších vecí, dať si dobré jedlo, stretnúť sa priateľmi, vypiť si pritom kvalitné vínko, ale samozrejme s mierou, lebo alkoholizmus je takisto u Slovákov veľký problém. Skrátka Slováci nevedia ako žiť, lopotia sa v robote od rána do večera, nechávajú sa vydierať od zamestnávateľov, pracujú zbytočné a neplatené nadčasy namiesto toho, aby sa venovali rodine, záujmom atď. Následkom týchto vecí je potom negativizmus, depresia, nervozita a podráždenosť ľudí. Neviem či sa to niekedy zmení, podľa mňa asi nie...