Vidim to vsade... kazdy len nadava kazdy len hovori kazdemu ako sa mu nieco nepodari...ze nic nema vyznam... a ja hovorim preco su slovaci tak negativny ludia? Preco niesme usmievavejsi a prajnejsi narod? Preco ludia ked sa stretnu riesia len dlhy, choroby co sa komu nepodarilo a podobne??? Ja chcem zit v krajine kde je to inak :)
Preco su slovaci tak strasne negativne naladeny?
To je proste štýl myslenia mnohých, vždy a asi aj za každú cenu nájsť a vypichnúť moment, ktorý má negatívny náboj. Vyžívanie sa v negativizme, nevidieť prácu za tým a predtým, len to zlé, tú špinu. Ukázať na iného s cieľom zakryť vlastnú špinu. Trebárs v jednej piesni môže byť desať vecí, ktoré možno obdivovať, ale zamerajme sa na to, ako žije ten spevák, že? Ale na čo? Kydať, špiniť, kadiť a s.ať na všetko, čo je dobré, kvalitné a pekné a nadupané! Mali by sa zamyslieť najmä tí, ktorí formujú kolektívne vedomie. Nezaslúžené? Omyl.
Lebo sú nechopní niečo spraviť so svojimi životmi... slabé platy tú máme preto lebo máme ľudí neshcopných si niečo vybojovať, myslia si že keď urobia psie oči že sa nad nimi všetci zľutujú a zarhnú ich zlatom. Slabé platy tu máme preto lebo sme post komunistická krajina, ktorú niekoľko desaťročí brdzili,, lebo sme po vojne boli donútení odmietnuť ten Marshalov plán či čo to bolo. Ale to je samo o sebe už dnes dosť slabý dôvod. Slabé platy tu máme preto lebo Slováci sa neradi vzdelávajú a hľadajú len najjednoduchšie cesty - zubami ušami presjť strednou a ísť makať do továrne. Malá orientácia na služby. Okrem Bratislavy inde na SK je to smerom na východ horšie a horšie.. stredné Slovensko sa ako tak dá, ale na východe zostanú len tí najtupejší sedliaci a nech nikto nežije v rozprávke, takému človeku nikto nezaplatí. Do BA cestujú z východu tí schopnejší ľudia za prácou a za vzdelaním. Inak je na Slovensku satrašne veľa sedliakov, ktorí nič iné nevedia len makať v továrňach a na stavbách a nech sa na mňa nitko nehnevá, ale človek ktorý povie že nič iné nevie nech nečaká že dostane 500000 € mesačne za skladanie autíčok v továrni... mnohí nemajú na lepšiu prácu schopnosti a hlavne SNAHU niečo zmeniť !!! Preto je tu tak zle.... každý len nadáva a plače ale že by niečo robili preto aby to tak nebolo tak to nie. Očividne ľudia nie sú dostatočne nespokojní aby niečo zmenili.
Slováci sú neskutočne nesúdržný, nenávistný a neprajný národ- zoberte si príklad štrajku učiteľov, tupci ich vypískali že "ja robím za 300 € oveľa viac a nesťažujem si" ... tak prosím, rob 12ky+ víkendy si za 300 € drž hubu ty tupec.... na Slovensku nikdy nebude dorbe pokiaľ tu bude toľko sprostých ľudí !!
To nie je ekonomickou situaciou, to je mentalitou, vychovou uz od narodenia, co vidime doma, to preberame ako normu, od rodiny.
Tak prečo asi... na slovensku je taká situácia, slabé platy, zlé zdravotníctvo, drahé potraviny atď...
Potom su aj ľudia negatívny, to je proste tak... zober si ľudí, ktorý sú na tom finančne lepšie, sú o niečo šťastnejší ako tí ktorý majú menej. Ale väčšinou tým bohatým chýba niečo iné a to je napríklad pokora. Aspoň čo si ja všímam tak chudobný ľudia sa vedia podeliť, aj keď oni sami majú málo.