zdarec lidicky mam jednu otazocku
ma niekto z vas take stavy po kave jak ja?
vypijem kavu ale nepijem ju nalacno az po ranajkach doserem sa jak kon nafukne mi brucho a potom mam krce
robi to aj niekomu z vas kava?
podozykam ze nepouzivam cukor ani mlieko to by som sa dosral uz uplne
kávickari sem! :D
Omen co to som si o tej alergii precital a je mozne ze mas aj pravdu
zarazilo ma tam odlupovanie koze a pluzgieriky co sa mne tvoria v poslednej dobe nejak casto myslel som si ze je to nejaka kozna mykoza alebo co
no vyskusam kavu uplne obmedzit ale neviem cim ju nahradit
GOING
skusil som teraz taku slabsiu ale uprimne ti poviem strasne mi smrdela a je mi z nej na vracanie asi sa telo uz brani aj same
Omen co to som si o tej alergii precital a je mozne ze mas aj pravdu
zarazilo ma tam odlupovanie koze a pluzgieriky co sa mne tvoria v poslednej dobe nejak casto myslel som si ze je to nejaka kozna mykoza alebo co
no vyskusam kavu uplne obmedzit ale neviem cim ju nahradit
GOING
skusil som teraz taku slabsiu ale uprimne ti poviem strasne mi smrdela a je mi z nej na vracanie asi sa telo uz brani aj same
Ak máš kávu tak veľmi rád, skús
konzumovať menší objem / množstvo
viac krát denne .
Tiež konzumujem neprospešné jedlo, ktoré mi škodí
ale snažím sa konzumovať z mierou, menší objem
takejto potravy .
Kľúčové slovo v tvojom prípade je, že "nevieš", hoci telo ti už dlhšiu dobu vysiela signály! Pre teba platí okamžite, opakujem okamžite vynechanie kávy, kým sa ti príznaky nezhoršia, nezačneš mať problémy s dýchacími cestami a nedostaneš anafylaktický šok! Nedráždi imunitný systém ani čokoládou,... Doteraz si na to nezareagoval, ale raz môžeš a budeš si pamätať. : )
mne tiež kava nerobila dobre sle som si vsimla ze ja to mam asik podla vahy lebo teraz som nejak pochudla a uz neznesiem taku davku ako predtym musela som ju znizit inak som mala tiez crevne problemy hrozne busenie srdca pocit na odpadnutie a pod. ale u kazdeho asi individualne neviem mne staci jeden a pol lyzicky do 250 ml vody
ano pijem velku kavu ja viem :D
Omen neviem ci to moze byt intolerancia a podobne lebo napriklad cierny caj zeleny caj kakao alebo ciernu cokoladu vobec nemam problem zjest to mi nic nerobi
Áno.
Existuje stravovanie sa podľa krvných skupín.
Jedlá sú rozdelené do troch skupín:
a:veľmi prospešné ( s najvyššou stráviteľnosťou )
b:neutrálne ( s menšou stráviteľnosťou )
c:zakázané ( so zlou stráviteľnosťou )
Keď si pozrieš na internete stravovanie podľa krvnej skupiny 0, tam
to nájdeš. Ale neviem aká si ty.
Káva je pri 0-ku zakázaná potravina.
Skús si namlet zrnkovu kávu priamo pred prípravou spoločne s pár zrniek čierneho korenia a kardamomu. Čierne korenie je presne na tento nepriaznivý efek kavy vhodný. Rozhodne nepoužívať instantné kávy, ktoré sú plné všelijakých sladidiel, dochucovadiel...
Zabudni na tie kraviny, čo tu máš popísané! U teba sa jedná buď o alergiu alebo intoleranciu na kofeín. Takže ak si chceš zhoršiť svoje problémy, potom len pokračuj v experimentovaní. Ja ti radím VYNECHAŤ kávu a všetky nápoje obsahujúce kofeín aspoň na tri mesiace, ak sa ti po tomto čase po vypití kávy objavia rovnaké alebo horšie problémy, potom máš ALERGIU a na kofeín môžeš zabudnúť!!!
to sa urcuje aj podla krvnej skupiny? ano som 0