kávickari sem! :D

Zdravotnik 59

Pokial sa dostavuju krce po kave, nafuknute brucho, problemy s travenim jedna sa o alergiu na kofein alebo prirodne zlozky kavy. V takomto pripade odporucam vyradenie kavy z jedalnicka, popripade ju nahradit tzv. prirodnymi kavami, najcastejsie sa jedna o napoj nazvu Caro alebo Melta. Problemy s travenim mozu pretrvavat este niekolko dni po konzumaci kavy jedna sa o dysbakteriozu v crevach vyvolanu alergickymi reakciami. Doporucujem vela vlakniny vo forme cerstveho ovocia zeleniny, popripade produkty s obsahom probiotickych kultur, probiotika vo forme tabliet. Samozrejme sa co najviac vyhybat kofeinovym produktom.

babyboom

Mne po káve vždy navrelo beucho dostal som kŕče a už som vedel čo sa deje
Ono vtedy ti opuchnú črevá síce to po pár dňich prejde ale kým sa to upraví budeš mať poriadne bolesti čo asi zažívaš
Omen má pravdu je to alergia na zmiernenie tých bolestí di kúp probiotiká a užívaj min. 3 mesiace aby sa ti napravila flóra

kavovaalergia

to mas jasnu alergiu na kavu ja to mam tiez
ale mne aj ostane zima a strasne ma svrbi cele telo o traveni a hroznych bolestiach brucha ani nehovorim
okamzite vylucit!

dilinko123

nie melta mi nerobi nic ale tu si davam k ranajkam chut kavy mi to teda vobec nenahradza sni cigorka a sojova kava je co preboha? :D

Omen

Ja viem, že mám pravdu! : D Teraz si na ťahu ty, či počúvneš moju radu alebo... : ) Máš potravinovú alergiu a káva nebude jediná, ktorá ti ju spúšťa. Reakcie môžeš mať rôzne, aj na tie potraviny, ktoré si spomínal. Len si ich nemusel postrehnúť alebo môžu byť za odlupovaním kože a pľuzgierikami. Stačí, aby si len začal kýchať pri niečom, a to je už signál, že sa máš vyhýbať danej potravine, prostrediu,...
Naštuduj si, čo je to alergia a čo intolerancia. Lepšie si všímaj reakcie svojho tela a začni detoxikovať.

GOING

Myslel som rovnakú silnú koncentráciu ale iba malý jeden - dva chlipi.

Keď máš kožné zmeny tak je to jasný signál, že metabolizmus nestíha
a telo to vylučuje potom cez pokožku.

Múdre telo ti to dalo najavo/upozornilo aj cez pokožku.

hyungs

dilinko 123 uz le to ze ti nechuti ti telo dava najavo ze ju nemas pit
je fajn ze si to vyskusal ale ak ti naozaj smrdela a nechutila tak ju nepi je potrebne pocuvat svoje telo