Nevera po 22 rokoch

Príspevok v téme: Nevera po 22 rokoch
vernymanzel

Dobrý deň

Píšem vám lebo sa snažím zachrániť naše manželstvo. Z manželkou sa poznáme od svojich 15 rokov. Boli sme si navzájom prvý sexuálny partner. Pred svadbou sme sa aj rozišli ale zasa sme sa dali dokopy. Po siedmich rokoch sme sa zobrali. Prvých 8 rokov sme žili u mojich rodičov moja manželka si nerozumela s mojou mamou. V každej situácii som stál pri mojej manželke. Nakoniec som nám postavil dom a odsťahovali sme sa. Lenže splátky boli príliš vysoké a ja som musel odísť pracovať na kamión. Po pár mesiacoch sa mi manželka priznala že mi bola neverná. Chcel som ju opustiť ale nedokázal som to ,mali sme spolu už 2 deti. Povedala že sa cítila osamelá , oľutovala to. A tak som jej odpustil. Pripomínam že ja som bol mojej žene vždy verný. Nikdy som ju nezaradil , ba čo je ešte horšie ja som si ju predstavil ako ideálnu partnerku ktorá raz pochybila pod vplyvom okolností. Nikdy som jej to nepripomínal. Asi po 10rokoch práce na kamióne som sa vrátil na Slovensko. Našiel som si prácu ktorá má psychicky veľmi vycerpavala ba čo bolo horšie nedokázal som zarobiť dosť aby som nás uživil. Narodilo sa nám tretie dieťa a keď manželke končila materská začal som jej hovoriť nech si nájde prácu že to sám neutiahnem a že teraz žijeme len z úspor. Čo ona vnímala ako veľký tlak z mojej strany a dodnes mi to vyčíta. Nakoniec si prácu našla ale už bolo neskoro a ja som musel zasa odísť do zahraničia. Tentokrát som si našiel prácu keď som mohol chodiť domov každé dva týždne na pár dní. Čo bolo oveľa lepšie oko predtým keď som jazdil s kamiónom, keď som chodil domov raz za 2-3 mesiace. Po dvoch rokoch práce som si všimol že manželka už so mnou veľmi nechce mať sex. Pripisoval som to aj tomu že sme starší,aj ona už chodila do práce bola viac unavená. Ale v práci sa jej darilo , konečne sa jej zdvihlo sebavedomie a po tých rokoch utlacanej manželky niečo konečne dokázala sama. (Podľa jej slov celý život som ju manipuloval a musela robiť len to čo som chcel ja). Život bez sexu trval asi rok cez rôzne výhovorky na mykozu ,únavu atď. Netlačil som na ňu veril som jej a vôbec som netušil že v tom je iný chlap. Asi po roku ( to si myslím iba ja ,ona mi to presne nechce povedať ) mi oznámila že má iného že ho ľúbi a že je so mnou iba kôli najmladsiemu synovi 7r. Ináč by ma už dávno opustila. Teraz mám 43 a manželka 42 manželia sme 22rokov. Strašne ma to zranilo. Neviem kde som spravil chybu manželka začala na svoju obhajobu vyťahovať staré veci. Akože moja matka ju nemá rada a ona s ňou musela žiť spolu 8 rokov. A že vždy bola pri mne utlacana. Celý život sa mi musela prispôsobovať. Nikdy som ju nepodviedol ona sa priznala že to urobila trikrát.(neviem či jej môžem veriť). Nikdy som ju neudrel, nepil som alkohol. Celé tie roky som tvrdo pracoval aby som ju a rodinu uživil. Vyjadrila sa že ten chlapík je oveľa mladší a že s ním má úžasný vzťah. Aj napriek tomu všetkému ju stále milujem čo jej aj stále opakujem. Dal som jej čas nech sa rozhodne. Ona veľmi dobre vie že finančné ju on nedokáže zabezpečiť. A nakoniec by trpeli deti 19,15,7r. Je veľmi dobrou matkou deti ju milujú. Neviem či mám ešte šancu ju získať naspäť. Nechcel by som ju po rokoch vidieť trpieť. teraz doslova žiari cíti sa mladá plná energie. Veľmi si zakladame na rodine a deťoch obidvaja. Len ja som aj vplivom stresov a odlúčenie od rodiny stratil elán iskrou do života. Povedal som jej že sa zmením ako fyzicky tak aj duševne ak sa ku mne vráti. Má zmysel jej ešte dať šancu? Alebo čo mám robiť?ako naše manželstvo zachrániť? Ak je to ešte možné.

Vopred vám ďakujem za odpoveď.

0v3cka

a_dr1a si ale uvedom ze ak by bola manzelka jeho priorita tak by v zahranici nemusel byt 22 rokov a uz vobec nie stylom ze sa vrati domov raz za 3 mesiace. Ja tu mam ludi ktori sa drbu domov 800km kazdy vikend alebo kazdy druhy. Nehovorim ze je to lahke ale ak by naozaj chcel tak by domov chodil aspon raz za mesiac. Akoze mne to fakt pride ako vyhovorka. Tu zenu uplne chapem ale na druhu stranu chapem aj jeho.

a_dr1a

Decka, vam asi unika podstata. Ten chlap nesiel do zahranicia ci na kamion preto, aby sa zbavil zeny a decok, ale ze tu na SK nedokazal zo svojho 1platu+na vychode k tomu este, uzivit zenu co takmer do 37-38r nikdy nerobila, k tomu plus 3decka na krku. Ved aj ten dom staval lebo ona mu doteraz vycita ze museli zit s jeho matkou 8r ci kolko spolu. Takze on neutekal do zahranicia a na kamion z nudy, alebo ze sa mu nechcelo byt doma pri zene a deckach. To je cele o tom, ze ona bola doma pri deckach, do roboty sa moc netrhala a dlhe chvile si kratila a nepritomnost muza nahradzala milencami (tie 3nevery jej isto neverim, muzi pridavaju a zeny zas uberaju. A za tolke roky a este vychodniarka? :D Sorry, mozete si teraz na mna tu piskovat, ale BA je plna vacsinou samych K z vychodu a reklamu si robia same tu aku maju). A je logicke, ze za tolke roky odlucenia sa odcudzili. Mam pocit, ze oni sa ani doteraz navzajom nepoznaju. Tu nejde o to, ze su 22r manzelia. Ale kolke roky z toho naozaj skutocne spolu prezili a stravili spolocne. A vyjde kolko?? 5-7r?) A pocuj autor prispevku. Ty nadavas na jej milenca. Ale mas to v hlave pomylene. Lebo on je mozno slobodny single bez zavazkov. On nic zle neurobil. Iba vyuzil prilezitost. Ked suka nechce pes neskoci. Ona ma predsa zavazky (muza decka vztah rodinu ai). Ona mala predsa rozmyslat. Takze nadavas nepravemu

baradu

mrauka
to je tým, že ľudia nie sú racionálne a logické bytosti, naše správanie je z väčšej časti pudové či podvedomé. je miliónkrát overené, že žena sa začne o svojho muža viac zaujímať vtedy, keď sa oňho zaujímajú iné ženy (platí aj naopak samozrejme). veď tu máme konkrétny prípad z prvej ruky - autor témy sa o svoju ženu začal viac zaujímať potom, ako si ona našla iného a je ochotný urobiť hocičo, čo predtým nebol, pričom nepochybujem, že mu to žena hovorila.
tak to proste v živote chodí, kto nechápe dynamiku vzťahov medzi mužmi a ženami, skončí v 40tke podvedený a opustený.

Mrauka

Ano, v tomto suhlasim s 0veckou. Zeny chcu mat po svojom boku aj chlapa, ktory problem riesi, neuteka pred nim a prihliada aj na ich potreby.
A je to presne tak, ze zena muzovi nieco hovori aj roky, nieco, co chce, potrebuje, aj formou, ze sa stazuje. Muz neriesi, bagatelizuje, vyhyba sa, caka, ze ju to prejde. Neprejde. Jednoducho sa vezme, odide a hotofka.
Takze tento problem tu musel byt roky. Nic v zlom, ale tiez by som neverila, ze clovek, ktory jazdil na kamione a bol dlho od zeny, ju ani raz nepodviedol.

0vecka

Radka478 jj to som si tiez vsimol ze ma take manipulativne sklony. Typu ze povie rozhodli sme sa, alebo to ze jej este teraz bude nakazovat ze ako casto moze byt so svojim priatelom. Na strane druhej je ona mozna taka povaha co takeho potrebuje. Kazdopadne je nezmysel bojovat o svoju zenu na dialku. Ona od neho odisla kvoli nejakemu problemu a bez jeho odstranenia fakt nema zmysel o nieco bojovat. Ta slaba povaha tej zeny uz vychadza min z toho ze s nim este diskutuje. Co pozorujem v okoli tak to vecsinou vyzera v tychto pripadoch tak ze zena sa stazuje muz ignoruje bagatelizuje a ona sa potom zoberie a hotovka. Ziadne bojovanie a cojaviem co. Mne to tak pride ze ona nevie povedat nie a pravdepodobne si uziva s priatelom kym sa manzel nevrati a tam potom hra ze nema chut a pretrpi to ze je on s nou a tesi sa ked vypadne. Toto fungovalo kym bol dlho prec ale teraz ked je doma castejsie uz to pretrpiet nevie.

vernymanzel

Radka.Dakujem za odpoveď. Moja manželka toto fórum videla vie o ňom. Povedal som jej nech napíše celý príbeh svojimi očami , nech si vypočuje názor iných ľudí. Neviem či to spravila. Na to že som egocentrický som už prišiel a pomohla mi s tým práve manželka na prvom sedení u psychológa.prisahal som mojej manželke na život mojich detí že som jej bol verejný. Nehovorím že som neflirtoval ale vždy som vedel zabrzdiť. Áno existovali aj iné riešenia našej situácia ale manželka mi nedala jasne najavo čo chce. Toto je prvé fórum v mojom živote nerád sa predvádzam , nemám rád mobily a počítače. Dohnalo má k tomu zúfalstvo.

Mrauka

Baradu,

to je logika jak svina. Tak podla teba zenu chcu mat pri sebe chlapa, ale neznasaju, ked je na nich naviazany a ma sa tvarit, ze nie je po jej boku a naviazany, a ona potom bude o neho bojovat? :))

Osobne ti poviem, ze ja by som nebojovala. Ak nie je pri mne a naviazany, tak CAO.
Preco by som mala s nejakou cubkou bojovat o chlapa, ktory nestoji po mojom boku?

Radka478

Vernymanzel, jasne, nabonzuj detom, ze mamina je zla, nasla si milenca a ty si ten najsuper bez chyb... Deti do toho netahaj, je to medzi vami, treba im len povedat, ze ocko s mamkou maju nejake problemy a riesia to tym, ze sa rozchadzaju. Ak ju mas skutocne rad, nemas dovod z nej pred detmi urobit tu najhorsiu - aj toto o tebe nieco vypoveda. Podla toho ako pises, si velky egocentrista. Vsetko len podla teba, ziadne kompromisy a ked ti to nevychadza, tak vsetko zrucat a pomstit sa. Ja chapem tvoju zenu, preco to robi. Chlap by nemal za ziadnych okolnosti odist od rodiny - financie su iba vyhovorka, da sa uskromnit - je to vecou priorit (rodina alebo peniaze - ak niekoho skutocne milujem, chcem byt stale len s nim, tuzim byt pri nom kazdy den, lebo spolocne zazitky a cas su to uplne najviac) a praca sa da najst vzdy a vsade a ked nie, tak sa da prestahovat aj v ramci Slovenska do bohatsich oblasti, ale spolu s rodinou. Predat dom nie je problem - a prave toto je jeden z dovodov, preco vo vyspelych krajinach ludia nevlastnia nehnutelnosti, lebo potom nemozu mat uplne slobodny zivot. Zamysli sa nad sebou a bud chlap, ukaz toto forum zene, nech si to tu precita a vyjadri sa k tomu ak chce. Som strasne zvedava, co by napisala, asi by si bol riadne prekvapeny... okrem toho teda, ze mrhas silami a vypisujes tu o svojom probleme cudzim ludom, ktori ti aj tak nepomozu - to je ten egocentrizmus, ze sa potrebujes pred druhymi ukazovat, aky si superman a este aj ten nick, ze vernymanzel. Skus psychologa, ze co ti povie o tvojej osobnosti, empatii voci druhym a videni tvojho sveta.

vernymanzel

Baradu. To s tou milenkou neberiem. Tu skôr platí ukázať jej aký som bol pred tou krízou. Že to vôbec nebolo zle a že sme boli šťastní. Ja sa rozhodne svojim správaním vraciam späť do čias keď sme boli šťastní a chcem jej ukázať že viem byť aj oveľa lepší manžel ako som bol posledné 2 roky. A keď jej poviem že ju ľúbim , neberiem to ako podlizovanie. Tak to cítim.

0vecka

baradu jj to si mylsim aj ja . Manzelstvo sa nezachranuje na dialku s tym ze mi manzelka chodi za inym lebo je sama a riesim to ostrihanim vlasov a brady a zakazem jej sa s nim stretavat castejsie ako so mnou. Cele mi to pride divne. Mi to pripomina tu pesnicku od Nogy a Skrucaneho "El-paso" ci jak sa to vola.
Takto vydrzi manzelstvo len zriedka kedy. Tuto by to chcelo tazku scenu z holywoodu. Ze by dal vypoved a po uplnynuti vypovednej lehoty by sa vratil s tym ze bude robit za pasom ale budu spolu kazdy vecer. Nehovorim ze by ho neposlala kade lahsie ale aspon by sa tam ponuklo realne riesenie.