Kamosku opustil priatel,boli spolu 1,5r.Nasiel si totiz inu.Su teraz s tou novou spolu asi 2-3mesiace.Ona,jeho ex-ta moja kamoska, ma pristup do jeho emailu.Z tade vie o nom vsetko: co teraz robi,co si na internete pozera,co hlada. Vie,ze uz pozeral byt+dom,dal si vypocitat hypoteku,objednal a vyplatil teraz 1600e za dovolenku pri mori pre seba a pre tu jeho novu priatelku.Dnes jej objednal cez donaskovu sluzbu kvety za 86e,pozera kina ake predstavenia hraju a objednava listky na ne.Pozera recencie restauracii a rezervuje si tam miesta pre dvoch-seba a ju.Je toho viac.Ta moja kamoska mi to vkuse posiela-skeny fotografii z tych jeho emailov,stale sa nevyrovnala s ich rozchodom.A pytala sa ma,ze on ju za 1,5r nebral do takych restauracii ako berava teraz ju. Do kina ho dostala maximalne 2x za rok a aj to sa striedalli v kupovani listkov Na dovolenke ked boli spolu, kazdy si vsetko platil sam za seba.A pytala sa ma,ze v com je ona horsia od hentej? Nevedela som jej na to odpovedat. Ale zacala som rozmyslat nad mojim vztahom a ked som zacala porovnavat toho jej ex a mojho,prislo mi vela veci luto. Napriklad mi prislo luto,ze ten moj ma nepozval este na daky lepsi obed alebo veceru do restauracie,alebo ze ma nevzal doteraz do kina. Nekupil mi kvety,dovolenka to iste. A ostala som z toho vsetkeho smutna. Medzi mojim priatelom a tym jej ex-nie je velky rozdiel v platoch,obaja robia v statnom sektore za tabulkove platy. A mna to zacalo vnutorne trapit. Mozno mi napisete,ze zavidim. Alebo ziarlim co dava hentej priatel a co moj dava mne. Neviem to presne nazvat?Len ked som tychto dvoch zacala porovnavat-co robi jeden muz pre sucasnu priatelku a co robi moj priatel pre mna (sme priblizne rovnako dlho spolu), tak je to velky nepomer. A stale na to myslim.Kamoska mi poslala tie sceny emailov vecer a ja na to stale myslim.Ze preco ten moj je voci mne takyto,akoby lakomsi.Alebo neviem,ako to mam inak nazvat? To mu mam povedat,nech ma pozve na dobre jedlo? Kupi mi kvet? Pozve na dovolenku? Nechapem,preco jedna dostava akoze vsetko a ine nic? Alebo len omrvinky?
Je to zavist alebo ziarlivost?
Povedz kamarátke, že si musí uvedomiť že nemá zmysel sa zaoberať, trápiť a plakať nad niekým, kto jej tieto veci čo vo vzťahu chcela alebo po ktorých možno túžila nedával, a rovnako je zbytočné sa porovnávať so ženou ktorá toto všetko od neho teraz dostáva. Nevedie to absolútne k ničomu a nemá to pre ňu žiadnu informačnú ani inú pozitívnu hodnotu. Oveľaj prospešnejšie pre ňu bude sa začať obzerať po chlapovi, ktorý bude chcieť JEJ samotnej preukazovať svoju náklonnosť, či už takýmto spôsobom ako tento jej ex (darčekmi, drahými večerami a podobne), alebo nejako inak, formou, ktorá bude pre ňu rovnako hodnotná. A na to aby to dosiahla a takého chlapa si našla sa v prvom rade musí hodiť psychicky do poriadku, čo jej moc dobre nepôjde pokiaľ sa bude stále zaoberať týmto predošlým chujom. Nechcem byť zlá, ale je dosť možné, že ju mal len ako bokovku na sex, že prosto s ňou nikdy vážne neplánoval vzťah ani nepočítal do budúcnosti, a ona bola len naivná a vykresľovala si ho v ružových farbách a brala ako skutočnosť niečo čo vlastne v realite vôbec neexistovalo, čo boli len jej predstavy, ktorým uverila lebo chcela... stalo sa mi totiž niečo dosť podobné, preto aj trochu chápem jej pocity, najmä tie kde sa má stále potrebu porovnávať. Aj mňa to kedysi strašne žralo a deptalo. Ale z vlastnej skúsenosti jej môžem aj potvrdiť názor, ktorý mi bol nezavisle od seba povedaný dvoma osobami a to síce že čím skôr urobíš za minulosťou hrubú čiaru a akoby mentálne "odložíš" tých ľudí na nejakú pomyslenú poličku minulosti odkiaľ už nebudú mať do tvojej súčastnosti prístup, tak tým skôr sa začnú v tvojom živote objavovať noví ľudia, z ktorých jeden sa možno raz aj môže stať tvojim budúcim partnerom.
Treba tú starú kapitolu uzavrieť, inak sa bude len utápať a to nebude viesť k ničomu dobrému
gagi2,dakujem ti. Presne to iste co si prezivala ty,preziva aj moja kamoska.A velmi tym trpi. Ja som jej uz dohovarala vela krat,aby nechodila do toho jeho mailu,aby to uz nechala tak. Tam je toho viac.Nielen ta dovolenka,kvety,kina a restiky,hladanie domu-bytu,ale vela ineho. A vidim,ako ju to cele zoziera a aj mi uz slubila,ze uz to viac robit nebude a potom sa sama prezradi tym,ked mi napise,ze si pozeral znamenie tej novej a ako na nu,alebo ze pozeral ako oralne uspokojit zenu,rozne eroticke pomocky? Asi ju to cele trapi aj preto,ze dotycna je od nej o 14r starsia,on bol jej prva vazna znamost
ahoj autorka :) v prvom rade kamarátku musíš odstrihnúť od jeho mailu! odhliadnuc od toho že to je ,,nemorálne,, ako to tu niekto predo mnou napísal, vo veľkej miere to ubližuje tvojej kamarátke. je to to iste ako keď si sypes soľ do rany. veľmi veľmi to boli- ja ju plne chapem že je nahnevaná, mne sa stalo nieco skoro úplne rovnaké. chodila som s chalanom ktorému som ja len nezištne dávala a mne ani len kino nezaplatil, našiel si inú a od jeho kamarátov som stále len počúvala kam ju pozval, na take večere že som ja o takých mohla len snívať, zobral ju na dovolenku all inclusive, hoci mne ani len nenavrhol že by sme vôbec mohli ísť niekam spolu !! mozem ti povedať keď mi stále len oznamovali čo jej kúpil, doniesol a dal mi bolo totálne do placu! nie pre tie darčeky, ale preto že mne nebol ocohotny ani len zaplatít 7€ lístok do kina a ona bola hodná všetkého?? v čom som ja bola horsia ako ona? prečo si mna nevážil rovnako? veď kvety sa dajú aj a natrhať na sidlisku, vážila by som si to GESTO, že by ma potešil, že by spravil nieco pre mna, len tak...alebo keby mi aspoň čokoládu za 1,5€ kúpil len taaak, že spomenul som si na teba v obchode...NIC z toho som nebola ...hodná...
A mozem ti povedať čím ďalej tým viac som sa cítila horšie a horšie. Preto musíš kamarátke nejako pomôcť aby si to viac nepozerala lebo trápi len a len seba a znižuje jej to sebavedomie.
mokriska,ja som priatelovi isto nepisala o inych muzoch,co poznam,ze co napriklad oni robia,alebo davaju svojim priatelkam. Neporovnavam a nekritizujem ho.Isto nie.
Meridian,dakujem ti.A ano,uz som mu to aspon napisala,tak uz vie :) Uvidime,ci to pomoze..
dadma-dakujem ti za napisanie :) Teraz je priatel odcestovany v zahranici,ale uz som mu to aspon napisala,co by som rada mala v nasom vztahu.Co mi chyba.Lebo sa ma pytal,co som robila,ako som travila dni-tak som mu posielala fotografie s mojou priatelkou,ze sme boli spolu na vylete,na obede spolu,na nakupoch,pri vode. Tak som mu napisala, zeby som bola stastna, keby sme aj my dvaja spolu zazivali taketo nieco,co zazivam s mojou priatelkou.Ze ist spolu niekedy do kina,na obed alebo na veceru,dostat obcas od neho kvety.Tak mne je to prirodzene a normalne.Jemu asi nie.Ale uz som mu to aspon napisala.Tak uz vie..
slivca,ja si nechcem hladat ineho.Tohto lubim.A viem,ze aj on mna.Tu nejde o peniaze.Nastastie pan Boh zaplat,ze netrpime velkym nedostatkom.Nemozeme vyskakovat,ale zas sa mame tak normalne,primerane.Mne len vo vztahu chybaju tie prejavy,drobnosti,o ktorych som pisala.Ja som velmi romanticka. Napriklad priatelke obcas kupim kvety,cokoladu,balzam na pery,pozvem ju do kina,na obed.Ona zas mna.Ideme spolu na plavaren,na vylet.A rada by som nieco taketo zazivala aj s mojim priatelom.Ved uz som mu to napisala,zeby mi to urobkalo velku radost.
Nie nepovedz ,že chces ist do kina alebo niekedy na dovolenku nech si to vycucá z prsta! Točo tu tliachaš?Ako že je taká blbá a bude pred frajerom porovnávat a robit si zle vo vzťahu?
len mu ty prosim ta nic nehovor, lebo zle deopadnes. to je najhorsie sa takto porovnavat. chybalo ti doposial nieco, pokial si sa nezacala porovnavat???