Kamosku opustil priatel,boli spolu 1,5r.Nasiel si totiz inu.Su teraz s tou novou spolu asi 2-3mesiace.Ona,jeho ex-ta moja kamoska, ma pristup do jeho emailu.Z tade vie o nom vsetko: co teraz robi,co si na internete pozera,co hlada. Vie,ze uz pozeral byt+dom,dal si vypocitat hypoteku,objednal a vyplatil teraz 1600e za dovolenku pri mori pre seba a pre tu jeho novu priatelku.Dnes jej objednal cez donaskovu sluzbu kvety za 86e,pozera kina ake predstavenia hraju a objednava listky na ne.Pozera recencie restauracii a rezervuje si tam miesta pre dvoch-seba a ju.Je toho viac.Ta moja kamoska mi to vkuse posiela-skeny fotografii z tych jeho emailov,stale sa nevyrovnala s ich rozchodom.A pytala sa ma,ze on ju za 1,5r nebral do takych restauracii ako berava teraz ju. Do kina ho dostala maximalne 2x za rok a aj to sa striedalli v kupovani listkov Na dovolenke ked boli spolu, kazdy si vsetko platil sam za seba.A pytala sa ma,ze v com je ona horsia od hentej? Nevedela som jej na to odpovedat. Ale zacala som rozmyslat nad mojim vztahom a ked som zacala porovnavat toho jej ex a mojho,prislo mi vela veci luto. Napriklad mi prislo luto,ze ten moj ma nepozval este na daky lepsi obed alebo veceru do restauracie,alebo ze ma nevzal doteraz do kina. Nekupil mi kvety,dovolenka to iste. A ostala som z toho vsetkeho smutna. Medzi mojim priatelom a tym jej ex-nie je velky rozdiel v platoch,obaja robia v statnom sektore za tabulkove platy. A mna to zacalo vnutorne trapit. Mozno mi napisete,ze zavidim. Alebo ziarlim co dava hentej priatel a co moj dava mne. Neviem to presne nazvat?Len ked som tychto dvoch zacala porovnavat-co robi jeden muz pre sucasnu priatelku a co robi moj priatel pre mna (sme priblizne rovnako dlho spolu), tak je to velky nepomer. A stale na to myslim.Kamoska mi poslala tie sceny emailov vecer a ja na to stale myslim.Ze preco ten moj je voci mne takyto,akoby lakomsi.Alebo neviem,ako to mam inak nazvat? To mu mam povedat,nech ma pozve na dobre jedlo? Kupi mi kvet? Pozve na dovolenku? Nechapem,preco jedna dostava akoze vsetko a ine nic? Alebo len omrvinky?
Je to zavist alebo ziarlivost?
Nie je to ani jedno. Su to pochybnosti, ktorym si dovolila vstupit a nahlodavat ta.
Ovecka.Ja som bola doteraz a aj som, spokojna-co sa emocionalnej stranky nasho vztahu tyka. Ze ma lubi,prejavuje mi neznosti,vie ma podporit,podrzat.Ze mi pise,zaujima sa o mna.Tiez mu davam toto iste aj ja. Ale zas na druhej strane mi chybaju tie pekne gesta lasky,co mi tu chybaju.Skutky a ciny mi chybaju.. Ci uz ide o to blbe kino,kvety, ze ma nepozve na dobry obed ci veceru..
Ja to nechcem,ze na to sama nemam.Vsak ja si to sama sebe doprajem aj denne. Alebo si to doprajeme navzajom s priatelkou,inymi ludmi.Ale ved predsa on je moja laska,tvrdi ze aj ja som jeho-tak preco mi to nedopraje,nedava on? Mrzi ma,ze si ma vobec nehycka a nerozmaznava ma.A pritom ja mu toto davam.. On mne vsak nie
Jana Lukacova, dakujem vam.Citim to takto isto,ako mi tu pisete..
Werona kazdy sme iny a to ze tvoj priatel ma taky isty plat vobec neznamena ze ma aj taky isty prijem atd. Nevies ci mu nepripievaju rodicia alebo ci nema nejaky byt napr ten v ktorom byva alebo ho prenajima atd. Podla mna je blbost to riesit ak si bola doteraz spokojna.
Inak na tovjom mieste mu to poviem nech si zmeni heslo a myslim ze aj tvojej kamaratke sa ulavi...
Werona:
To, čo sa prihodilo priateľke Vám pomohlo k uvedomeniu si "dynamiky" Vášho vlastného vzťahu, v ktorom z toho, čo píšete to nie je vyrovnané čo sa týka úsilia, ktoré do toho vkladáte Vy a Váš priateľ.
V prvom rade sa potrebujete povenovať tomu, čo vo Vás celá situácia vyvolala - smútku, bolesti...Aby ste bola vo vnútornej pohode a nasledovala svoju intuíciu (rozhovor s priateľom o tom, čo Vám vo vzťahu chýba a jeho následné správanie Vám veľa napovie). Nie je to závisť, ani žiarlivosť, ale uvedomenie si toho, že nie ste vo svojom vzťahu šťastná...
Omen.Dakujem ti.Ja sa teraz za seba aj hanbim.Ze zavidim a ziarlim.. Len mi to prislo vsetko luto.Lebo ja toho mojho naozaj lubim,no ak je teraz takyto,tak rokmi to bude iba horsie.A ak teraz v zaciatkoch vztahu ma nepozve do kina,nekupi kvet, nevezme ma na dobry obed alebo veceru,tak co bude neskor?To ho uz vobec nenapadne pre mna urobit.A pritom spominal,ze jeho ex ho vobec nelubila,iba ho vyuzivala.A ked uz vsetko od neho mala,tak sa mu viac neozvala,nedvihala mu telefon,neodpisovala mu.Bol koniec. Mozno ma strach,ci nie som rovnaka?Ale ved uz si musel vsimnut za ten cas,co sme spolu,ze ho vobec nijako nevyuzivam,skor ja davam viac nez sa mi od neho vracia spat.A tu citim ten nepomer.A ked potom vidim,co robia ini muzi pre svoje lasky,tak zacinam pochybovat,vahat-ci prave on je ten pravy? Ja to nepotrebujem,ze sama na to nemam.Ved pisem,ze toto vsetko mam s mojou priatelkou.Ona ma asi aj lubi,lebo ked mala trosku vypite,zacala ma bozkavat, alebo mi casto hovori,aka som krasna,ze som dobra ako anjel.Tu skor ide o to,ze mne vsetky tieto drobnosti a gesta lasky chybaju od muza,ktoreho lubim. Ja na to mam.Aj to dostavam od inych ludi.Ale preco prave od muza,ktory mi tvrdi ze ma miluje,to nenapadne mi to davat? Aspon trosku ma rozmaznavat,hyckat si ma? Chcem vari tak vela?
Werona, si aj citlivá, preto to na teba takto doľahlo. Nenechaj sa zaťahovať do jej problémov, tie si musí vyriešiť ona sama. Povedz jej rázne NIE!!! Ona ho sleduje, ju to naštve,... A tým, že do toho zatiahne aj teba, tak sa jej uľaví. A tebe začne myseľ pracovať na plné obrátky a začneš porovnávať a premýšľať, prečo to u teba nie je tak ako u tých dvoch. Musíš ju zastaviť a so svojím partnerom prebrať to, čo ti vo vašom vzťahu vadí, chýba,...
Preteba,je otazne,o co by som vlastne prisla.. Rozmyslam,ci mi samej nebolo lepsie?Alebo ci som si zle nevybrala?
Omen.Ja som uz kamoske dohovarala. Dosiahla som aspon to,ze ho odstranila z FB,instagramu.Ale co robi doma na notebooku,to uz tazko ovplyvnim..
A mne prislo luto,ze co vsetko dokazu robit niektori muzi pre zeny,ktore lubia.A ze ten moj vlastne nic.A chyba mi to :-/
Alkaaa. Striedam sa s nim. Raz pozvem ja,raz on.Uz som mu 2x navarila a doniesla jedlo.Velmi mu chutilo..Bola som na vylete a doniesla som mu darceky odtial.Natrhala som mu ceresne z nasej zahrady.Myslim si,ze ja robim dost. Mozno skor postradam taketo pekne drobnosti od neho pre mna.Lebo ja sa snazim asi viac nez on. A vidim,ze inde je to naopak.A prislo mi to luto a zacinam sa sama seba pytat,ci prave toto je to,co chcem?
Vsetko to,co som uz spominala - robim s mojou najlepsou priatelkou. Chodievame spolu do kina, do restauracii,na dovolenky,davame si darceky len tak pre radost.Takze vlastne chodim s priatelkou a nie s nim :D