Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to zavist alebo ziarlivost?

Príspevok v téme: Je to zavist alebo ziarlivost?
Werona

Kamosku opustil priatel,boli spolu 1,5r.Nasiel si totiz inu.Su teraz s tou novou spolu asi 2-3mesiace.Ona,jeho ex-ta moja kamoska, ma pristup do jeho emailu.Z tade vie o nom vsetko: co teraz robi,co si na internete pozera,co hlada. Vie,ze uz pozeral byt+dom,dal si vypocitat hypoteku,objednal a vyplatil teraz 1600e za dovolenku pri mori pre seba a pre tu jeho novu priatelku.Dnes jej objednal cez donaskovu sluzbu kvety za 86e,pozera kina ake predstavenia hraju a objednava listky na ne.Pozera recencie restauracii a rezervuje si tam miesta pre dvoch-seba a ju.Je toho viac.Ta moja kamoska mi to vkuse posiela-skeny fotografii z tych jeho emailov,stale sa nevyrovnala s ich rozchodom.A pytala sa ma,ze on ju za 1,5r nebral do takych restauracii ako berava teraz ju. Do kina ho dostala maximalne 2x za rok a aj to sa striedalli v kupovani listkov Na dovolenke ked boli spolu, kazdy si vsetko platil sam za seba.A pytala sa ma,ze v com je ona horsia od hentej? Nevedela som jej na to odpovedat. Ale zacala som rozmyslat nad mojim vztahom a ked som zacala porovnavat toho jej ex a mojho,prislo mi vela veci luto. Napriklad mi prislo luto,ze ten moj ma nepozval este na daky lepsi obed alebo veceru do restauracie,alebo ze ma nevzal doteraz do kina. Nekupil mi kvety,dovolenka to iste. A ostala som z toho vsetkeho smutna. Medzi mojim priatelom a tym jej ex-nie je velky rozdiel v platoch,obaja robia v statnom sektore za tabulkove platy. A mna to zacalo vnutorne trapit. Mozno mi napisete,ze zavidim. Alebo ziarlim co dava hentej priatel a co moj dava mne. Neviem to presne nazvat?Len ked som tychto dvoch zacala porovnavat-co robi jeden muz pre sucasnu priatelku a co robi moj priatel pre mna (sme priblizne rovnako dlho spolu), tak je to velky nepomer. A stale na to myslim.Kamoska mi poslala tie sceny emailov vecer a ja na to stale myslim.Ze preco ten moj je voci mne takyto,akoby lakomsi.Alebo neviem,ako to mam inak nazvat? To mu mam povedat,nech ma pozve na dobre jedlo? Kupi mi kvet? Pozve na dovolenku? Nechapem,preco jedna dostava akoze vsetko a ine nic? Alebo len omrvinky?

Preteba

Werona, iste vieš, že Tvoja kamarátka sa správa nechutne. Ty však tiež robíš zle, že súhlasíš VŠ tým, aby Ti to posielala. Zlo, plodí zlo. Už to naštrbilo aj Tvoj pohľad na priateľa. Zastav sa skôr, ako si zničíš aj to, čo máš. Závisť je hnusná vlastnosť, buď spokojná s tým, čo máš, lebo môžeš prísť ešte aj o to.

Werona

Inbetweener, ja som uz kamoske preto dohovarala niekolkokrat. Aj som jej hovorila,aby to nerobila,aby sa dalej takto netrapila a nejatrila si rany.Neda jej to a robi to stale. Kym boli spolu,byval casto u nej a pouzival jej notebook a su tam prihlasovacie udaje ulozene,on po rozchode nezmenil hesla. Takze vidi vsetko co on robi,vyhladava. Ale zas on tiez nie je svaty.S mojou kamoskou si stale pisal aj ked uz mal vztah s touto,aj sa stretli spolu-pozval ju k sebe a milovali sa.A to uz mal iny vztah.Kamoska na to prisla az neskor (ked objavila tu zaplatenu dovolenku v emaly a boli tam jej a jeho udaje),lebo ked sa rozisli,nepovedal jej nic,ziadny dovod. Ked sa pytala,ci ma inu,nepriznal sa jej.

No a co sa tyka mna,skusim to,co mi radis. Dakujem :)

Omen

Tvojím problémom je TOXICKÁ priateľka. Nedokáže spracovať vlastný rozchod, všetko prenáša a hádže na teba. Ty si slabá, na teba sa to nalepilo a narušilo tvoju psychiku. Mala by si sa od nej odstrihnúť, stopnúť ju a poslať k psychológovi. A ty by si mala zobrať rozum do hrsti, kým nie je neskoro a svojej ZÁVISTI sa urýchlene zbaviť!

Inbetweener

No, vzhladom na to, ze momentalne som vo vztahu 15-ty rok a pred tym som mal 7-rocny tak si trufam povedat, ze ano, vztahom 'tak trochu' rozumiem. A ze sa tebe fajka nezda ako forma ocenenia, nuz, ver tomu, ze drviva vacsina chlapov je s takymto trejdom spokojna. Tym ale nechcem povedat, ze zena ma muza za vsetko iba fajcit, to bol len priklad a zaroven snaha o odlahcenie, ale zda sa, ze nevyslo :)

Alkaaa

A ty si na to dobre jedlo, dovolenku alebo kino nevies zarobit? Fakt sa musitr vy zeny nechat vydrziavat od chlapov ako posledne chudery? Nepochopim to. Preco by ti mal nieco platit? Ked aj ty zarabas?

Inbetweener

Za prvé - ani neviem ako nazvať to, čo robí tvoja kamoška - to je úplná príšernosť a nemorálnosť, takto sa niekomu nabúravať do súkromia. Okrem toho je to aj strašne hlúpe, keďže si len ďalej sama jatrí rany z rozchodu. Na čo je to vôbec dobré? Veď je predsa jasné, že sa k nej nevráti, takto sa len trýzni. Mala by si jej dohovoriť, prípadne ešte lepšie by bolo kontaktovať jej bývalého (trebárs aj anonymne, nemusí vedieť, že si to ty) a povedať mu, nech si zmení heslo. A tvoja kamoška by možno mala vyhľadať psychológa, lebo toto naozaj, ale naozaj nie je okej za žiadnych okolností.

Čo sa týka tvojej žiarlivosti/závisti, je jedno ako to nazveš, dôležité je, že ťa to žerie. Musíš si však uvedomiť, že takéto porovnávania sa je cesta do pekla. Každopádne, ak ťa trápi, že ten tvoj nerobí nič, tak si to musíš od neho vypýtať. Ale žiadne scény, normálny slušný rozhovor, kde mu spomenieš, že by si bola rada, keby ťa trochu rozmaznával občasnou večerou a kvetmi, napríklad, nemôžeš hneď čakať, že ti zatiahne dovolenku, ak doteraz nerobil ani oveľa menšie veci. Otázka je, koľko má peňazí a čo si môže dovoliť. Takže mať primerané požiadavky a potom, ak sa k niečomu dokope, mu dať jasne najavo, ako veľmi si to ceníš, aby to chcel urobiť zase. Napr. taká fajka za odmenu poteší každého chlapa :) (viem, plytké, ale keď my chlapi sme vlastne veľmi jednoduché tvory :)