Pomohli vam AD na uzkostnu poruchu

Príspevok v téme: Pomohli vam AD na uzkostnu poruchu
Janulka82

Prosim vas, ktory mate skusenosti, pomohli Vam AD na uzkosti. Ja nimi uz trpim 2 roky, navstevujem aj psychologa, odost sa to zlepsilo, ale stale mam v sebe obavy o zdravie, kazde pichnutie ma rozhodi, a brani mi to v zivote. Mam pocit, ze len prezivam, stale akoby cakam, ze sa mi nieco stane, som bez energie, slaba,toci sa mi hlava akoby som bola opita. Preto uvazujem nad AD ale mam z nich strach.Dakujem za pomoc

Janulka82

Ahojte neviete o nejakej stranke kde sa viac zaoberaju alebo viac komunikuju o uzkostiach. Tu to nejako nefunguje :-(

NetrebaTiTo

Áno ja rozumiem tomu, že si mala obavy a aj máš obavy. Ale jediné východisko z tvojho problému je tvoja vôľa. Ak ty chces tak to vyriesis. Ale je to na tebe ak chces ad daj si ich predpísať, ale musíš pocitat stým, že vlastne odkladas iba riešenie problému do doby kým to vysadis. Je to na tebe. Prajem veľa šťastia.

Janulka82

NetrebaTiTo, si super ze si to zvladol, ano pohyb je fajnok, kedze trpim bolestami chrbtice cvicila som jogu, pilates a tibetanov, a citila som sa lepsie aspon v danu chvilu, potom bratrancovi sarapatilo srdce, museli mu robit baypas, ja som sa vtedy velmi zlakla, ze sa to moze stat aj mne bala som sa aj o neho, a moj strach sa prehlbil, prestala som cvicit a ide to so mnou dolu vodou

Janulka82

Sunny6 a nemala si z tych liekov neziad. ucinky, nebola si z nich mimo. Ja uz vcera som tuho rozmyslala ci si dam lexaurin, ale chcem to dat bez neho. Najhorsie je, ze ked ta uzkost ma chyti neviem sa dlho z toho dostat uplne sa zameriavam na seba, a vnimam kazdy zasklb na tele, som z toho nervozna, mimo, vtedy chcem mat od kazdeho pokoj a to ma stve, deti sa chcu hrat a ja radsej zacnem nieco citat len aby som odvratila myslienky. Nenavidim uzkost den co den je so mnou niekedy mierna niekedy neznesitelna.Este za tie dva roky som nemala jediny den kedy by mi bolo oka kazdy jeden denz citim nejake svlastne stavy

Sunny6

Ja som mala dost vazne problemy s uzkostou a panickou poruchou. Skusala som sa z toho dostat sama ale neslo to a tak som pristupila na liecbu pomocou AD (Paretin). Brala som rok a pol a skutocne mi pomohli. Podotykam, ze ziadne ine lieky som nebrala, ziadne ukludnovaky, nic iba AD jednu tabletku denne. Mne pomohlo... vela stastia, nech sa uzdravis!

NetrebaTiTo

Ja viem aké sú to stavy viem to z vlastnej skúsenosti prežil som si to, dokonca ja som ani nemohol spať ale som si povedal, že to zvládnem sám. Všetko máš len v hlave. Musíš prekonať samú seba. Už si upadla do stavu kedy nerobis veci pretoze si myslíš že ťa nebudú baviť. Ale tie veci ťa budú baviť len musíš prekonať to donutenie a prvotné stavy. Nehovorím že od prvej minúty na bicykli budeš šťastná, ale garantujem ti, že to šťastie príde. Musíš sa prekonávať. Nedaj sa na lieky pasivita je najhoršia. Treba si uvedomiť, že tvoj psychický stav a všetky pocity sú len v hlave. Fyzicky si zdravá. Ja som mal strašne úzkosti nemohol som spávať, atď. Zmenil som prácu. Bol som na nohách na vzduchu 9 hodín denne. Ani spánok sa mi hneď nevrátil ani úzkosť hneď neodišla ale všetko má svoj čas. Predstav si že ja som zvládol 9 hodín na nohách a v noci sa mal úplne ľahký spánok, ráno som sa cítil dobitý ale šiel som zas. Teraz po roku sa cítim o 99percent lepšie úzkosť odišla úplne na spánku ešte pracujem. Ale netreba sa vzdávať.

Janulka82

NetrebaTiTo dakujem, ale ked je to hrozne tazke, citim, ze sa neviem donutit som upne bez energie, esteze mam deti a kvoli nim musim, ale ja by som to hrozne chcela, vziat ich na bicykel ale tak, ze ma nemusia tahat oni. Psychologicka mi vzdy povie, ze si musim verit, ze to zvladnem, a ja jej vzdy poviem, ze si uz prestavam verit, ze to nedam. Vcera som sla s rodinou do obchodu a pred obchodom mi prislo tak zle, ze som myslela, ze odpadnem, ale sla som tam napriek tomu ako mi bolo a vydrzala som to, este sa mi to nikdy nestalo. A zistujem, ze to tocenie hlavy a pocity na odpadnutie, slabost a strach su omnoho horsie stavy ako tie tlaky na hrudi. Citim akoby som upadala a zacinam byt bezradna

NetrebaTiTo

Vôbec ti to netreba, daj na svojho psychológa, každý dobrý psychológ vie čo robí. Pri tom ako popisujes svoj problém, navrhol by som ísť sa niekde fyzicky vyčerpať, viem že si teraz myslíš, že nevladzes a nie to sa ešte ísť niekde fyzicky vyčerpať. Ale pravda je inde. Ty si vyčerpaná psychicky. Viem si predstaviť ako sa cítiš teraz. Rozmyslas pravdepodobne o tom, že keď si pôjdeš napr. zabehať a srdce začne rýchlejšie biť, že to nevydrží a napadajú ti katastrofálne myšlienky. Dám ti jednu radu neviem aký šport ťa baví, ale zober sa choď a športuj a keď ti napadne nejaká katastrofálna myšlienka tak ju prijmi. Napr. ak ti napadne, že dostavas infarkt, tak si povedz že okej zomriem. Možno ti napadnú potom ďalšie myšlienky, že prečo nemôžeš zomrieť dostaneš ešte väčšiu úzkosť ale aj tie myšlienky prijmi. Ak máš nejaké zdravotné problemy pre ktoré nemôžeš behať tak prechádzky odporúčam. Potom tvoj mozog omrzí a vyplavia sa ti endorfíny a budeš šťastná ako nikdy. Ak začneš brat Ad a potom ich budeš chcieť vysadiť vrátiš sa tam kde si bola. Oni neliečia príčinu oni "liečia" iba symptómy.

Janulka82

Minuly tyzden som absolvovala predoperacne vysetrenie vsetko v poriadku aj krvny obraz uplne v norme, a napriek tomu si neviem dat rady.Mne by pomohla asi koronografia, a znova vysetrenie echo.