Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

Blablab

Tak si to "rozmen na drobne". Budem pisat velmi, velmi vseobecne, urcite existuju aj vynimky. Ale vo vseobecnosti su to jednoduchsi ludia. Nemaju nejake vyssie ciele, ambicie, nekracaju za niecim "viac". Ano pre kazdeho ma nieco "viac" iny vyznam. Pre niekoho je to vyssia pozicia, pre niekoho cestovanie po svete, pre ineho zalozenie rodiny, pre ineho vzdelavanie. Pre mna to napriklad znamena studovat, rozvijat sa, patrat, hladat, nestat na jednom mieste, nestagnovat v praci...Neznamena to, ze som lepsia od niekoho, ale je to skutocne tak, ze clovek zo skromnejsich pomerov ma vacsinou prizemnejsie ciele. Nemusi to tak byt vzdy a u vsetkych. Avsak..zvycajne chudobnejsi ludia nedosahuju vyssie vzdelanie, je to napriklad preto, ze idu pracovat/nepracovat hned po strednej, ak ju dokoncia vobec. Mnoho, skutocne mnoho z nich fajci a holduju alkoholu. Ja som bola vychovavana tak, ze ak na nieco nemam, tak si to nemam zabezpecit silou mocou. Lenze toto su "drogy", ti ludia su na tom zavisli, lebo im to napriklad sposobuje ulahcenie zivota v istom zmysle. Napijem sa, zabudnem na to, ze mi pada strecha nad hlavou. Tym vsetkym, co som vypisala sledujem len jedno. Ak nema clovek ambicie, nezil nikdy v zdravom prostredi a v zdravej rodine, ani on sam nema v sebe prirodzeny chtic mat nieco viac, dosiahnut nieco viac. Takze suma sumarum, riadi sa len zakladnymi instiktmi. A k tomu pratri aj sex. A samozrejme ziadna ochrana. To je jedno, ze kondomy v lidli stojia 2 eura, ci kolko. Radsej si kupim cigarety za 3 eura. Nepremyslaju co bude dalej, nemyslia na dosledky svojich cinov. Zabezpecit sa do buducnosti? Naco :) Mysliet na zajtra? Naco. Dnes miniem co mam, co bude zajtra ma nezaujima. Spim so zenou bez ochrany? A co. Nezaujima ma co z toho moze byt a ze uz mam 5 deti, ktorym nemam dat co jest. Pozri si tie stupid relacie ako Svokra, ci Zamena manzeliek. Hlavne jeden diel Svokry, kde ta rodina zije z jedneho platu, maju obrovske dlhy a ziju v nejakej pivnici nedokonceneho domu. Ti rodicia nikdy nemysleli na dosledky svojich cinov. Brali pozicky, splatkove karty, nerozvazne kupovali veci. Nehovorim, ze inym sa to stat nemoze. Ale az si pozries tuto cast, pochopis, ze dostat sa na take dno a do takej dieravej budy ako oni, by si s rozumom a vyssimi ambiciami nikdy neurobila.....

Mrauka

Za kazdy pokrok moze zena. Keby sa zeny nevyhrazali a nemuseli muzov do vsetkeho nutit, tak by muzi dodnes zili v jaskyniach v bordeli a cumeli do ohna. Dnes vymenili jaskyne za obyvacky a ohen za televizor.
Vazte si, ze mate zeny. Za kazdym cistym, sikovnym a uspesnym muzom stoji skvela zena! Ci sa vam to dobte cita/pocuva, alebo nie, je to tak. Jedine, co mnohi z vas vedia je furt papule obtierat o zeny, lebo sa musite snazit a to sa vam lenochom nepaci. Mozte hnit v jaskyni a tupo cumiet do ohna.

zobudtesa1

ze v mojom veku su uz muzi obsadeny :-D Myslis tych stastne zadanych co su cele dni na pokeci doma maju zenu a decko a hladaju si milenky a drzia si tie svoje nefunkcne vztahy len koli hypoteke a zavazkom ? :-D To su fakt zavideniahodne vztahy naozaj

zahon

dDe,

ano, casto som pocul zeny vyhrazat sa. Tiez trpis nejakym komplexom z muzov pravdepodobne.

Postavit dom, opravit auto, spotrebic, to nie je hranie sa deti.Keby sa muzi spravali ako zeny, ze sa staraju len o seba a svoj vyzor a ohovarali sa navzajom, tak by sme tu este zili v jaskyniach.

dDee1

Ženy možno nadávajú (a častokrát oprávnene), ale žeby sa vyhrážali? Vy ste niekedy počuli niekto/rá, aby sa ten slabší "vo vzťahu" vyhrážal? Ja teda nie.
Dobré je zamyslieť sa nad sexuálnym založením mužov a žien - je totiž úplne rozdielne. Mužská sexualita je úplne iná ako ženská sexualita !!!
A vôbec - muži to sú deti vo veľkom vydaní. (Potrebujú svoj piesoček a svoje hračky.) Všeobecne. (Nájdu sa aj výnimky, ale väčšinou sa nimi AŽ stávajú - tými výnimkami !
A ženy? Však ženy sú nositeľkami života - ženy sú pre deti - malé aj veľké.
Muži nadávajú na ženy, že sú márnivé a zaoberajú sa sprostosťami. Ale oni robia to isté, vyšívajú a štrikujú s vŕtačkami, šróbovákmi... v ruke... Ibaže muži robia na rozdiel od žien nesmierne dôležité práce a úlohou žien je robiť im full servis "s výhodami", lepšie povedané s povinnosťami celý život.

ped

Kamarát to dnes takmer dal, bol síce zamaskovaný, ako som mu dobre radil, akurát že sme zabudli na jeden detail na jeho hlave, tzv. poznávacie znamenie:-( Veľký pravý lopov!

Ovecky

Dokonale vystihnute. A tie reci od nich na adresu ludi co deti nemaju to je labuzo niekedy mi to pride ako zavist. Nieco v zmysle ja sa nam zle tak aj tebe doprajem. Ustavicne fnukanie na toto neni na tamto neni tak na co sa mnozili??? A niekto tu napisal otazku na autora temy ze preco si vybral taku rodinu a zivot. Uz dajte pokoj s takymito sprostymi recami o tom ako si vyberame materino lono uz to hranici s kkktizmom. Bezte to povedat seckam co ich mater odopla a foter zneuzival ze si to sami vybrali. Chory narod

egresova

Ten dlhy prispevok bol o j3bnutosti jednej veriacej a nezdravom vztahu, nie o peniazoch. Problemy sposobilo teda nieco ine a to aj zanechalo psychicky problemy u teba... Nech si chudobni maju kolko chcu deti, esteze sa to neda zakazat.

ped

Mne príde len to divné, že niekto nemusí ani meditovať, ani nič podobné, dostane pomazanie a už vidí duchovný svet? To mi neide do hlavy, aktuálne. Ale kto by sa s tým chválil, že? S takou "paranojou"?