Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

zahon

Dalsia tema, ktor sa meni na bedakanie zakomplexovanych zien, ktore vzdy hladaju vinu za svoj stav v niekom inom.. Pozri, to ze si sa narodil do chudobnych pomerov neznamena, ze svoj osud nemozes zmenit. Samozrejme treba mat aj trochu stastia v zivote. Ludia, ktori ziju v prebytku a nevedia, kolko usilia treba vynalozit na ziskanie a udrzanie "bohatstva" on casto a lahko pridu.

PoviemTI

Ahoj, necitala som vsetky komentare.. tak mozno budem od veci.. Ja zarabam 1200 v cistom, zarabam to vdaka vzdelaniu.. ale pravdupovediac deti nemam, lebo ako som skoncila vš a zacala zarabat tvoje vysnivane peniaze, tak jednak v tej robote musim byt dlho (lebo taku sumu ti nikto zadarmo neda), cize na vztahy uz pre zmenu nieje cas a nie peniaze.. a ani moznosti kde vacsinu casu travis niekde v kancli.. po 2 - neviem ci vekom (ked skoncis vš mas 25r a to inak rozmyslas co sa partnera tyka ako ked mas 18) alebo tym platom / vzdelanim som si zacala vyberat samych tzv.mne podobnych - vš a dobre zamestnanie (problem je v tom, ze v takom veku je uz 99% obsadenych).. cize sa ti tie hodnoty trocha pretocia.. treba dodat, ze tiez niesom z extra bohatej rodiny hoci nastastie hladovat som nemusela...no a result - tak som ostala sama, s mojim platom a vzdelanim.. a co mi je z toho ked dusa je prazdna, v byte prazdno?? takze nepozeraj sa na materialne veci, tie su ti nanic ked nemas byt s kym a komu davat lasku, tak budes nestastny aj v najdrahsej jachte s vyhladom na svoju luxusnu vilu :)

spravnespravne

dsdd-Veľmi vystižny a pravdivý prispevok!:)..Som rada že ešte existuju take ženy pre mužov "feministky" ktoré si nenechajú skákať po hlave:)Nevymreli sme hehe:)
Ľudia preto nami opovrhuju lebo sme šťastné,nezavisle a nenechame so sebou zametať:) Mužom sa viac pačia ženy ktoré sa im podvolia vo všetkom preto vymysleli to pomenovanie "feministka" pre ženy ktoré im to nedovolia:)

ped

Dsdd, a akú vieru mali tí ľudia? Žiadnu. Ak sa človek stále zaoberá svojimi chybami, tak sa ich nikdy nedokáže zbaviť. Ak sa človek do niečoho núti, tak sa bude síce správať nejaký čas pekne, ale potom to všetko zvyčajne aj tak krachne, lebo sa bude nútiť do niečoho, čo mu nie je prirodzené. Lepšie s chybami ako byť len fake. Neviem síce, čo som chcel týmto povedať, ale povedal som niečo:-)

dsdd

Ozýva sa dalšia z chudobnej rodiny, ktorá súhlasí s autorom príspevku. Vo svojich 22rokoch (neskoro, ale predsa) sa mi podarilo dostať spopod matkinej indoktrinacie a konečne nie som veriaca.

A deti mať nechcem a nebudem. A každemu kto mi bude chcieť vravieť niečo ine, bez hadok naplujem do tváre, každý nech sa stará o svoj život.

Prečo som sa tak rozhodla, ale vysvetlím.
Matka (hlboko veriaca) mala 3 deti s mužom (hlboko neveriacim a hlboko promiskuitným) s tým, že ona sa rozhodla, že antikoncepcia je proti Bohu a že ona ju nikdy brať nebude, a tak má teraz akože pred Bohom čistý štít. S otcom zrejme nikdy O TAK DOLEZITYCH VECIACH nekomunikovala. Proste len hrrr, sexujme a majme deti, šak patrí sa. V nefungujucom manželstve (čo mohla zistiť hned po prvom dieťati) zotrvavala kvoli tlaku hlboko veriacej rodiny, pričom ju jej muž bil a psychicky ju deptal, podvadzal s obrovským počtom lacných žien. Rozviedla sa až po treťom dieťati, aj to bol návrh otca a nie jej. Mne (2.dieťa) osobne neprišiel ani na krst, ani do pôrodnice, matke povedal, že on dieťa nechcel a že možno ho má s farárom, pritom matka nikdy nemala iného muža okrem jeho. Všetko čo si pamätám sú hádky, nedostatok peňazí a sprosté otázky "kamarátok" resp. spolužiačok z dokonalých rodín, že prečo sa moji rodičia stále hádajú. Sama som nevedela. Teraz už viem a chápem. Dnes sa s otcom ťaháme po súdoch, riešime s exekutorkou to, že na nás neplatí, resp. už len na mňa (študujucu VŠ) a sestru.

Lebo podstatné bolo neísť do pekla, nejesť tabletky a rodiť deti. A nie zabezpečiť najprv seba a potom dať deťom nejakú budúcnosť.

Podstatné bolo mať deti, aby sa o mňa mal niekto v starobe postarať. Podstatné bolo mať deti, lebo to tak vyžaduje rodina a spoločnosť a patrí sa to. Ale to že im nedám ani lásku, ani peniaze už nie je podstatné. To, že mi nezaleži na ich šťastí nie je podstatné.

Niečo vám odkážem, vy, matky - hrdinky: samy máte tie deti často len zo sebeckých dôvodov a nie kvôli nim samým. Často ich máte z tlaku rodiny, okolia alebo náboženstva.

A ked už ich máte, máme vám dať Nobelovu cenu? Začo? Ze ste si ich spravili s hlupákmi, čo vás opustili? Ved slobodná matka je trend 21.st. Je viac rozvedených ako nerozvedených a aj tí nerozvedení často zotrvavaju v manželstve len kvôli deťom. Podvádzanie je bežné.

Každá 5ta žena je na SVK týraná. A viete prečo? Lebo sa podvolila drukovaniu o tradičnej rodine, v každej diskusii pod člankami o žene, čo nechce deti, je väčšina komentov od mužov a že aká je sebecká krava, feministka, karieristka. Pritom oni su vzornými manželmi a otcami? Prečo pri prvom probleme ženy, muž uteka hladat milenku a čaka že mu to žena bude tolerovať? Prečo jeho jedinou povinnosťou je práca a potom vyložiť nohy a nepomôcť žene s ničím? Prečo ked má krizu stredneho veku sa vybodne na svoju rodinu a ženu a najde si o 20r. mladšiu? Bez lutosti -muž čo, nadava potom ženam, čo nechcu deti, no ženu, čo má doma si nevie vážiť.

Niečo vám poviem. To nie su feministky, karieristky, ale ženy, čo nechcu zostat ako moja mama - sama, bez rodičov, bez akejkolvek podpory, s malým platom a 3 deťmi, a otcom - hrdinom, neplatičom, čo sa o deti nestará a nezaujima, v chudobe.

MUŽI - vy milujete, ked sa môžete ženám ekonomicky vyhrážať, ked ich môžte pokoriť a mať ich v hrsti, hladká vám to ego, hrajete to na lásku k tradičnej rodine, pritom túžite mať len nad ženou moc a potom si s ňou robiť čo chcete, lebo už viete, že ked má deti, už nemôže mať karieru, prípadne nemá oporu v rodine, tak si myslíte že je vaša upratovačka služka rodička pračka špinavych boxeriek a že ked si najdete aj 1000 mileniek a po praci ju privitate akurat fackami a krikom, že aj tak pri vás ostane, lebo vy ste ten boss - živitel rodiny a máte peniaze. A že z nej sa stane akurat žobračka, kebyže ju nechate samu aj deti bez peňazi.PRESNE PRE TOTO si dnešne slovenske ženy nechaju "všechno libit" a muži ich držia s veľkou radosťou v područí.

A PRESNE títo muži nenavidia a opovrhuju samostatnými nezavislymi ženami. Presne títo muži sa ich boja. Lebo ich nemožu vydierať, deptať, biť a využívať- slovenskí muži maju totiž slovenske od nich zavisle ženy len na to. A vyhovuje im to, ked im niekto zabezpeči mama-hotel a ešte si po robote na niekom môžu vyliať nervy. A vedia že ich tá žena nenechá.

Muži chcú, aby ženy boli od nich závislé. Ženy, nebudte, je 21.st., žite ako ľudské bytosti, kt. majú právo na šťastie, nie právo na to, aby niekomu robili slúžky, otrokyne, rodičky a fackovacích panákov držaných v područí, v bitke, kriku, chudobe. Myslite aj na tie deti.

Hej muži. Stále som hetero a budem si uživať - rovnako ako vy. Tiež sa nehrniem do svadby a detí. A mám v pizzi. Nech si odsudzuje kto len chce.

dalsianestastna

Autor temy palec hore toto by si mal precitat kazdy clovek ktory planuje mat deti!! V tvojom prispevku som sa uplne nasla bohuzial. Moje detstvo bolo hrozne otec sa na nas vykaslal a zili sme sami len s nasou mamou nemali sme peniaze. Doslova sme pocitali peniaze na autobus kupit si nove oblecenie ci topanky bol u nas sviatok. Na skolach som si prezila vela posmeskov a sikany ze sme chudobna rodina a bohuzial nasledky si nesiem do svojho dospeleho zivota. Mam uz svoj vek ale silnu socialnu fobiu ktoru si nesiem zo zleho detstva. Aj teraz ako dospela vidim aky priepastny rozdiel je medzi chudobnym a bohatym clovekom. Mam kolegyne ktore maju vela penazi maju vela znamosti maju s kym chodit von pekne sa oblecu stale sa niekam chodia bavit behaju po akciach .. a co ja? cely zivot som odstrcena v kute nikam nechodim.... je to smutne ale kazdy sa na teba dnes pozera cez peniaze..ak taka niesi nemas sancu zapadnut do dnesnej spolocnosti..

hugo55

podľa mna je to preto že chudobnejší ľudia si nechcú kupovat ochranu a potom to tak aj dopadne, a rozumní ľudia sú zodpovednejší a disciplinovanejší, najprv sa snažia svoju rodinu zabezpečiť finančne až potom si tie deti spravia, nečakajú s naciahnutou rukou že im stat pomoze alebo že ,,nejako bude,, teda iba chcú zabezpečiť svoje potomstvo

denisaf

Uplne suhlasim kazdy by mal rozmyslat v ramci svojich moznosti! Nemozem s tych prispevkoch o laske hodnotach a rodine aha a ked clovek ochorie nema peniaze potrebuje na lieky alebo sa mu doma nieco pokazi cim to zaplati hodnotami? Su to vsetko krasne slova ale bez penazi dneska nevyzijes

Marosko-n

Milovanie je lekár pre chudobných stará pravda. A potom sa pritrafia aj deti.
Bohatí majú iné starosti a milovanie nepoznajú, poznajú sex a chcú si len užívať.

ped

Na čo si budem zakladať vzťahy, keď viem predpokladať, čo bude. Treba začať trénovať a nie riešiť počet detí. Co.a co.a, sometimes war:-)