Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

spravnespravne

Rozumne rozmýšlaš..Veľa ľudi sa zvykne pytať bezdetnych parov že kedy to už bude a podobne..ale že je veľa chudobnejších tak nato sa už neprihliada hlavne žeby mali decka na krku..Som žena a hlavne kvoli financiam nebudem mať nikdy deti..Nemam veľky plat a kebyže mam dieťa tak by som si nemohla financovať svoje koničky...som sebecká?možno ale aspon nikomu neubližujem..A chlapom sa vydržiavať nenechám to ako sa divím všetkym ženam ktore zmýšlaju spôsobom typu "nejak bolo nejak bude šak niekto sa už postara"

Staryhriech

Chudobní ľudia sú zvyčajne hlbokoveriaci a hlbokoveriaci môžu mať poh. styk jedine s cieľom plodenia detí. Môžu sa chrániť jedine systémom plodných/neplodných dní, to je ako ruská ruleta s plne nabitým revolverom. Veľa žien nevie kedy majú plodné dni, majú nepravidelný cyklus ...

smolinkaa22

Niektori takito ludia mozno preto, ze dufaju, ze ich deti budu v zivote uspesnejsie nez oni sami a ze im v tej chudobe pomozu.. nakolko som ale aj ja zazila tvrdu sikanu, sice nie z dovodu chudoby ale z inych, treba pamatat nato, ci si to dieta mozem vobec dovolit , ci nebude trpiet , ci mam zazemie pren.. to je urcite z mojho pohladu velmi podstatna vec.. bez toho by som dieta urcite nemala..

ped

Nízky dôchodok/ky má/jú pozitívny terapeutický účinok, či už na psychiku alebo na fyzično. Lepšie ako zázračne uzdravenie, pozrieš sa naň a barly len tak letia do priekopy alebo do priečielia!

NeznamyTHM1986

Andy565656: Ale pekne, že sa ti podarilo nájsť partnerku, ktorá súhlasí s tym že nemusíte mať deti. Také sa ťažko hľadajú :)

NeznamyTHM1986

Ja napr. teraz z čiastočným dôchodkom a biradami mam príjem cca 315 eura mesačne, žijem s rodičmi. Tak ako všetci túžim po osamostatnení, povedal som si že suma na samostatný život by mala byť okolo 400 eur. Ale zároveň si uvedomujem, žeby to nebola suma na to aby som mohol mať potomkov.

ped

Ja som nad tým rozmýšľal a nejaká elementárna spravodlivosť musí existovať aj v tomto. Ak sa niekto stane bohatým, tak asi pre to niečo urobil a neležal si len tak na gauči a čakal, kedy mu pečené holuby spadnú z neba. Niekomu takmer zakážu sa stretávať s vlastným dieťaťom a ten druhý sa môže pokojne starať o x detí. Taký rodič bude isto väčším prínosom ako rodič, ktorý sa zosypal z prepracovania, že? Ale s.ať na to! Asi existujú aj tzv. podpultové zákony - ha, ha.

Omen

Chlapče, musíš sa ešte veľa učiť, veľa pochopiť, aby si zmenil svoje myslenie, nazeranie na svet a životné hodnoty a priority. Aký dôvod máš ty nadávať na Slovensko? Žiaden! Dostával si štipko na SŠ, dostávaš zadarmo VŠ vzdelanie a všetko ide z našich daní. A my sa nesťažujeme!
Ja ti položím takúto otázku a som zvedavá na tvoju odpoveď: Prečo si sa narodil do chudobnej rodiny, vybral si týchto rodičov, túto krajinu a svoj život? Prečo?

Andy565656

Preco by sme zbytocne platili velky byt? Obaja zvykneme pomerne casto pracovat z domu, tak to vyuzijeme ako priestor pre nas dvoch (tak je to aj myslene, kym deti nemame, ak budu, bude to ich izba). Ja v tom nevidim ziadny problem. Priority mame zrovnane. :) Aspon v buducnosti nemusime riesit stahovanie sa z mensieho do vacsieho kvoli priestoru. A ze ludom chybaju hodnoty? Kto urcuje spravne hodnoty? Ty? Ferko Mrkvicka? Vsak ked niekto nechce dieta, nech ho nema (z akychkolvek dovodov). A ano, mas pravdu, uznam to, ze ked ma clovek dieta, musi obetovat velmi vela zo svojho pohodlia a hlavne financii. Nechcem zit tak, ze budem musiet v obchode rozmyslat, ci kupim 3 rozky alebo 6, lebo mam dieta a musim sa uskromnit so zakladnymi potrebami. Dakujem, neprosim.

4568462135465564, mas iny sposob ako sa normalne dostat k nehnutelnosti okrem otrocenia v zahranici niekolko rokov? Potom si aj tak mozes kupit len byt/dom niekde na lazoch (sama pochadzam z takeho zapadakova - za tie peniaze, za ktore sme kupili by v meste, kde teraz zijeme, by sme v mojom rodisku postavili obrovsky dom s velkym pozemkom, ale nie je tam robota).
A nie, ked sa troj/stvor/viac clenna rodina stahuje z 2-3 izboveho bytu do vacsieho, je to v poriadku, ale nech mi nikto netvrdi, ze byvat v garsonke, urobit si dieta a tlacit sa tam niekolko rokov je v pohode. Co tak rozmyslat a najprv si zabezpecit normalne byvanie?

Kazdopadne, vy mate svoj nazor, ja mam svoj. Kazdy sa na to diva inak a tak je to dobre. Kazdy si spravi taky zivot aky chce a aky mu vyhovuje.

4568462135465564

Andy565656, mať na krku hypotéku je zodpovednejšie? Ani by som nepovedala. A zober si, koľko ľudí sa po pár rokoch sťahuje z bytu do domu napríklad. Aj to je nezodpovedné? Viac riešení životných situácií môže byť správnych... :)