Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

kubita

tak toto aj mna mnohokrat napadne, preco to tak je! a preto ti, ktori tuzia po dietatku, vedeli by sa on postarat jednoducho nemozu mat. je to dost nespravodlive!!

SomSvetlo

Tak pre ozrejmenie , ludsky druh pokial citi nedostatok snazi sa podvedome zachovat geneticky kod to znamena mam malo potrenujem vela potomkov aby aspom jeden prezil(ved co budes robit vecer bez TV bez kurenia a zial aj bez gumy) . a pozor funguje to aj opacne mam vela jedno dieta je az az :-D a aj to co pises nebola ozajstna chudoba chodil si do skoly mal si co jest a pit .A zalezi vzdy od osobnosti my sme toho vela nemali aj saty osklbane a cuduj sa svete vzdy som bol vesely a usmiaty dnes manažujem logistiku (mimochodom nech zaram kolko zarabam vzdy mi cca 10% chyba do vyplaty takze cim viac zarobim tym viac mi chyba)

chudobajezla

Vyborna tema mal by si ju precitat kazdy kto planuje rodinu a deti. Naozaj bez penazi sa dnes neda existovat. Dieta ktore sa narodi do rodiny kde nieje vela penazi to bude mat v zivote vzdy tazsie . Bude sa pretlkat a pozerat sa nato ako si iny uzivaju zivot cestuju kupuju si pekne veci zatial co ono bude otrocit na kazdu blbost . Darmo tu bude niekto pisat ze sa da zit stastne v garsonke nakope s 5detmi kravina.

anopresne

Takto funguje cela Afrika, v roku 2 100 ich ma byt 4 miliardy. Cize Europania uz budu makat do 75 aby zarobili na ciganov a Africanov

dusicka3232

ahoj autor temy v tvojom prispevku som sa uplne nasla. Smejem sa ako tu ludia pisu o mamone sebeckosti o peniazoch. Ten kto chudobu neprezil moze tazko hodnotit. To ze nemas peniaze sa s tebou vlecie cely zivot od sikany na skole az po dospelost . Peniaze jednoducho v zivote ovplyvnuju vsetko hodnotami bohuzial nezaplatis nic. Ludia co ich maju budu mat vzdy krajsi jednoduchsi zivot viac priatelov aj zazitky. Chudobny clovek bude sediet v kute na okraji spolocnosti bohuzial. Je to smutne ale je to tak. Dieta ktore sa narodi do rodiny kde sa nemusi az tak obmedzovat bude mat sebavedomie najde si aj lahsie priatelov bude moct chodit na vylety .Proste bude uplne ine ako dieta ktore bude musiet ostat namiesto chodenia do taborov a na vylety ostat doma. Tvoja tema je jedna velka pravda a som rada ze to sem niekto takto uprimne napisal. Proste mat a nemat sa dobre je sto a jedno a kazdy to pociti.

Mrauka

Nie nebyvam :) a ak by som, tak by mi to vobec nevadilo. Byvali sme s nasimi v malom byte, neskor vo vacsom a neskor vo velkom dome, v tom mensom su ludia stastnejsi, su zomknutejsi, castejsie spolu. Vo velkom sa cely den hladaju a mozno ani nenajdu. Tazko vysvetlovat niekomu, kto nema ziadne hodnoty, stara sa inym do zivota, je zaslepeny mamonom ;)