Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

maspravdu

tato tema je jedna velka pravda nemozem ine nez suhlasit...cely zivot zijeme zo súrodencami ako chudaci a zo dna na den... chudobny ludia by si fakt nemali robit deti... lebo trpia potom vsetci

janofero

Viem kam tým autor mieril.
Podľa mňa sú chudobní ľudia proste jednoduchší. Samozrejme, že to platí obecne, a nie kategoricky. A títo ľudia sa jednak ľahšie zaľúbia, neovládnu svoje city a urobia si deti. Deti pre nich predstavujú jedinú možnosť sebaurčenia / sebarealizácie a pod. Nebudú mať kariérny postup, nebudú športovými ani inými hviezdami, a nemajú až také hobby, ktoré ich takto sebarealizačne potiahne.
A to že sú chudobní? Oni sú predsa na takýto život zvyknutí. Je to pre nich normálne, žiť z výplaty do výplaty. Pre nich to nie je zdieranie, ale realita na ktorú si zvykli.
Netreba zabúdať na istý sociálny tlak a pod.

Chihuahua

K zakladatelovi temy by som mala len jedinu otazku, napriek vsetkeu co si tu napisal.. Si rad ze zijes?? Alebo ta radsej tvoji rodicia nemali mat??

Man76

Milý, zlatý pravdajeto.
Skutočne zbožňujem ľudí ako si Ty, ktorý o ničom nevedia, len teoretizuju a na základe veľmi strohých informácií si urobia závery aké sa im hodia.
FYI - svoju dcéru milujem nadovšetko, dám jej všetko čo mám, naučím ju všetko čo viem, urobím všetko len pre jej dobro, budem sa snažiť z nej vychovať sebavedomú a vzdelaní ženu, mám ju s bývalom manželkou v striedavej starostlivosti. Dal by som za ňu život. Ďalšie osobné útoky?

LogikaNepusti

A čo ze si robia deti? Aj my sme boli chudobnejší lebo všetky peniaze dávali na prestavbu domu čo teda vobec nebolo lacné a lahké. Nemala som mobil, oblecenie som mala uplne obycajne nemala som DVD a vtedy som to ani neriesila lebo jedine co som mala bola kamaratka s ktorou som behala po vonku a detsvo bolo super. Dnes mam 19 a ked idem s frajerom von alebo s kamaratkou tak bez mobilu. A je to uplne super pretoze komunikujem s nimi a nie s milion dalsimi ktori by ma lákali na mesengeri.
To ze dnes musi mat kazde 2rocne dieta Iphone, tablet, pocitac tak co uz s tym :) keby sa detom kupovali len potrebne veci a davala by sa im laska porozumenie respekt tak by to uplne stacilo

pravdajeto

man76 stat sa opat otcom nieje ziadne hrdinstvo ... hrdinstvo je byt otcom ktory je so svojimi detmi v dobrom v zlom v zdravi aj ked su chore... to je byt otcom.. opelovacom moze byt kazdy...

Ovecky

Absolutny suhlas s Anyone konecne to niekto napisal tak ako by som to sama sformulovala keby som mala cas :D A uplne naj topovi su ludia co si narobia x deti a potom vyplakavaju v Modrom z neba kks. Vsimli ste si ze tam kazda rodina ma minimalne po tri decka? Ze byvaju v plesnivych barakoch? Je mi zle z nezodpovednych ludi!

kavickova

Anyone mas uplnu pravdu neviem preco tu kazdy pise o tom ze ludia co nemaju decka si ziju ako krali a popri tom to vobec neni pravda. Ved zivot na SLovensku to je samy uver pozicka a hypoteka aj ten OBYCAJNY bez luxusu. Uz take zakladne veci ako byt a auto pre obycajneho cloveka splacame roky. Pisete tu ako keby sme boli Svajciarsko .

Man76

A prečo by chudobní ľudia nemohli mať deti?
Ešte aj to im chcete zakázať? Však mať potomstvo je prirodzená túžba každého človeka. Je len na nás, či si len chceme užívať život, alebo zanechať po sebe niekoho, kto je časťou nás samých a bude tu aj keď my nebudeme.
Chudobný? Nemal som vždy na ružiach ustlané. V útlom veku som prišiel o rodičov, ale vyštudoval som VŠ, potom ešte jednu, mám zaujímavú prácu, ale hlavne dcérku, ktorá je pre mňa všetkým. Žiaľ, s jej matkou už nie sme spolu, ale deti sú skutočný dar. A ak stretnem ženu, s ktorou budeme chcieť viac než len telesné a iné potešenie, tak veľmi rád sa stanem opäť otcom.