Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo si chudobní ľudia robia deti??

Príspevok v téme: Prečo si chudobní ľudia robia deti??
noname4568

A teraz nebudem rozlišovať či sú to cigáni alebo bieli... ale proste prečo keď ľudia nemajú dať čo do huby a poriadne kde bývať tak si aj napriek tomu spravia deti??? Čo je to za rozum? Prečo to robia?

Ja pocádzam z dosť chudobnej rodiny... celú základnú/strednú školu som si nikdy nič nemohol dovoliť, nikdy som nebol na výlete, na diskotéke, na chate, nikdy som si nemohol nič kúpiť, ani poriadne oblečenie... šikanovali ma kvôli tomu, celú základnú školu som bol vylúčený z kolektívu a nikdy som sa s nikým nebavil... takže okrem fyzickej ujmy z nedostatku základných vecí som utrpel aj dosť psychickej ujmy z ktorej mám dodnes následky... a na strednej škole to bolo tiež podobné aj keď tam sme boli už v lepšej situácii ale stále som bol sku**ený sociálny prípad, čo si chodil pre sociálne štipendium....

Teraz som na vš a už je lepšie - ale stále je to dosť na hovno aj keď chodím dosť do práce tak si zarobím ale aj tak väčšina ide do domáceho rozpočtu na dlhy a na opravy domu, ktoré si roodičia dovoliť nemôžu keď 1 je chorý ani nemôže mať prácu a druhý robí za malý plat....

Ale chápete to.. proste ja... aby ste ma zle nepochopili, ja mám svojich rodičov rád a spravím pre nich čo sa bude dať, teraz keď chodím do práce tak sa máme o trošku lepšie...

Ale ja proste nechápem prečo si robili deti keď sú na tom tak ako sú. V podstate mám celú mladosť v prdeli, nikdy som nič nezažil, ani frajerku som nikdy nemal lebo ani 3 eura na kávu si nemôžem len tak dovoliť dať. A stále aj keď už je lepšie tak stále máme dni kedy je prázda chladnička.

Mne nezostáva nič iné než si dokončiť školu a dúfať, že si nájdem lepšie platenú prácu aby som sa mohol mať lepšie. Ale nikdy nikdy nikdy by som si nazakladal rodinu ak by moje príjmy a životná situácia boli zlé... Až keď budem zarábať 1200 v čistom, potom si založím rodinu, inak ani náhodou.. Nespravím chybu, ktorí spravili moji rodičia...

A vidím to aj na iných ľuďoch... proste totálni žebráci, ktorí sotva vyžijú zo svojej smiešnej výplaty a majú 2-3 deti... Akože ja to fakt nechápem ako tí ľudia rozmýšľajú !! Tak do riti najprv sa snažím zlepšiť svoju situáciu a až potom si spravm deti nie? A keď všetci len držia huby a krok tak nechc nečakajú že im niekto zvýši platy... keby sa všetci naraz postavili za dôstojné životné podmienky tak sa tu máme lepšie a naše deti by nemuseli takto trpieť.. ale nie, ľudia radšej sklopia hlavy, vzdajú sa a povedia si že mohlo byť aj horšie... a kvôli tejto sprostej mentalite sme tam kde sme...

Aj keď v tomto zasratom Slovensku budem rád keď budem mať 900 v hrubom... ale radšej budem sám a nie si zakladať rodinu, už len kvôli tým deťom... toto by som nikdy nespravil, takýto život, takéto detstvo, takúto mladosť fakt nikomu neprajem a nikdy by som to nespravil svojim vlastným deťom.

Pilcuk

vacances, je rozdiel dieťa nemať dobrovoľne a nemad dieťa pre chorobu, nezáujem zo strany opačného pohlavia...

SomSvetlo

Vacances skoda ze tvoja mama nemala taky nazor :-D ale i tu sa potvrdzuje evolucna teoria clovek s tvojim zmyslanim sa dalej nemnozi a to je skvele :-D

Noaco

No name..To ze ti rodicia nemali financie sa da pochopit...mal si ist brigadovat za studentskej ery aby i odbremenil rodicov a mal si robit vsetko preto aby si si babu nasiel...to uz k polutovaniu nie je lebo je to tvoja chyba a to uz pochopit neviem...niektori hladaju sposob, ini dovod...ty zrejme dovod lebo sa len lutujes a nariekas..nic v zlom.

Anyone

Podaktori ste tu dobre mimo, porovnavat krajinu kde zradlo stoji tolko co niekde v Rakusku ci UK s deckami co pasu kozy niekde na stepi. Fakt ste uplne zdegenerovali? Dnes musi clovek driet od rana do vecera aby mal vobec z coho zaplatit byvanie a stravu a nie ze luxus. Preplesk by tu niektorym nezaskodil, neviem v akom prostredi sa hybete vy, ale tu ma kazdy hypoteku na tristo rokov a na decka ani mysle, kedze v robote dnes nie je bezny pracovny cas 8hod ako za komancov a neni jedna lopata pre dvoch, ale dve pre jedneho. Sa zobudte uz konecne a nie vecne dristat kraviny o ludoch, ktori nemaju deti, ako si urcite ziju v luxuse. Je mi z vas zle. Zaujimave, ze taki ludia sa neprestaravaju do toho, ci niekto ma jedno, dve, desat deti, ale naopak do takych sa uz navazat treba, ze? Hnusna slovac

vacances

Pilcuk
Veď ty sám nemáš žiadne decká, tak čo tu ohováraš "kancelárske fifleny". Oni nie sú také blbé, aby si pokazili život s nejakými uvrešťanými detiskami, radšej chodia do práce a zarábajú, aby nemuseli bývať doma u rodičov ako ty. A predstav si, že ani JA žiadne decká nemám a ani neplánujem, veď chodiť do práce je neporovnateľne lepšie ako sa nadrapovať s deckami, ktoré len vreštia, škrečia a majú milión požiadaviek. To si radšej zarobené peniaze užijem pre seba :) a po práci mám pokoj svätý :))

fullhd

Kazdeho vec.Ja mam 28 a nemam zatial.Chvala bohu.Raz sa mi snivalo ze moja ex otehotnela a mali sme dvojicky.Som plakal vo sne.A ked som sa zobudil a zistil ze to bol len sen strasne som bol stastny.

Pilcuk

Keby si chudobní ľudia nerobili deti, tak kto ? Kto by zachovával ľudskú populáciu ? Tie kancelárske, namyslené a neprekonateľné fifleny, ktoré odmietajú mať dieťa alebo pôrod odkladajú na 30, 35 či 40+ rokov a potom sa im rodia postihnuté, zdegenerované decká ? To naozaj sa vo všetkom musíme prispôsobovať západu, preberať od nich všetky trendy, medzi ktorými je aj zníženie počtu potomkov na 1 či 0 ? Hrozné...

realitajeina1

Lolka chodit otrhany a spavat na slame ale byt stastny je pekne mozno tak vo filme ale realny zivot je o niecom inom. Pochybujem ze by si s touto rodinou menila ty osobne a chcela by si ist do takych podmienok zit alebo by si sa vymenila s utecencami. AJ bezny zivot bez luxusu a drahych dovoleniek je dnes velmi drahy preto maju aj ludia deti neskor najprv si chcu spravit vzdelanie pretoze bez toho sa moja mila nikam nepohnes mozes ist akurat tak umyvat wcka niekam za minimalnu mzdu a potom si chcu ludia zabezpecit aj byvanie co tiez nieco stoji aby mali kde mat svoju rodinu. Podla mna je taky clovek ovela zodpovednejsi ako ten kto ma vela deti a nema im dat ani co jest nema ani na oblecenie . Povedat ze nejako bolo nejako bude je sice pekne ale ked tym ludom nema kto pomoct je to peklo a trpi cela rodina . Ja sama pochadzam s chudobnej rodiny nakup novych topanok a oblecenia v detske bol sviatok . Taky zivot by som nikomu nedopriala vazne. Sama som mala prve dieta vo vyssom veku ale s vedomim ze nebude zit tak ako ja a moji surodenci v detstve. Zaujimave ako tu ludia propaguju chudobny styl zivota ale neziju tak . Je to uplne pokrytectvo. Ja sama priznavam ze neviem ako by som sa o svoju rodinu postarala keby sa nemame tak dobre ako sa mame. Bez koruny sa zit neda zial bohu.

Lollka

Tvoji rodicia ti zabezpecili zakladne potreby, mal si vzdy co jest, chodil si v cistom hoci nie luxusnom a znackovom obleceni, predpokladam ze ani otrhany si nebol. Mal si kde byvat, nemusel si spat na sene a neprsalo na teba. V zime ste kurili a nemusel si sa triast zimou, ani chodit peso kilometre do skoly a brodit sa snehom. Rodicia ta k skromnosti a vdacnosti evidentne nevychovali hoci verim tomu ze sa snazili. A neverim tomu ze si bol jediny na skole kto nemal na vylety a znackove oblecenie, neverim ze sa s tebou nikto pre toto nebavil, len sockari ti asi neboli dost dobri. Je mnozstvo ludi ktori neposudzuju druhych podla majetku a potom su taki co uznavaju len tych bohatych, je len tvoje rozhodnutie ze sa snazis votriet len medzi tych druhych. Ja zijem v Nemecku a chodim tu na kurz nemciny, minule sme mali temu ze ludia maju deti stale neskor a niektori vobec nie, lebo chcu mat cim viac penazi a zit v luxuse tak to odkladaju a mnohi sa nakoniec rozhodnu ze zivot v luxuse im natolko vyhovuje, ze vlastne deti nechcu mat vobec, deti vzdy stoja peniaze a im by menej ostalo, nemohli by chodit uz na luxusne dovolenky a museli by sa prisposobovat. K tomu jeden utecenec zo Syrie povedal, ze u nich to tak vobec nie je, tam maju kopu deti a vôbec neriesia ako ich uzivia, vzdy nejako bude. Pritom ich deti v Syrii nemaju ani tolko penazi ako tie slovenske podla teba sockarske, spia na sene, pasu kozy a pod. Moj priatel chodi uz par rokov do Ciernej Hory na jaskyne, spriatelil sa tam s jednou rodinou co pase ovce a kozy. Teraz 12 rocny chlapec spi so surodencami na jednej posteli, pase kozy, odhana vlkov, chodi otrhany a spinavy, napriek tomu je stastny a az vyrastie chce dalej past zvierata a zit tak ako doteraz. To len nasa biela zapadna civilizacia ma stale menej deti a stale viac ludi si zaklada na luxuse. Raz pride den ked umrie posledny beloch, obklopeny luxusom co za cely zivot nahanobil, dezdetny ale stastny. A mozno sa predsa len na smrtelnej posteli zamysli ci to stalo za to.