Problémy s hnevom

Príspevok v téme: Problémy s hnevom
SoAngry

Dobrý večer.
Pred 6. rokmi som začala mať depresie. Pred 2. rokmi depresie zosilneli a začala som mať samovražedné myšlienky. No prednedávnom som začala mať problémy s hnevom.
Všetko ma vytáča. Som veľmi výbušná a agresívna, čo iných ľudí prekvapuje. Prečo ?
Už odmalička som bola tichá, hanblivá, utiahnutá a uzavretá. Každému som prispôsobovala, a preto ma ľudia využívali.
Nikdy v živote som nemala ozajstných kamarátov. Len jednu, na základnej škole, no nebola to skutočná kamarátka. Tiež ma len využívala.
Nesadla som nikomu, kto ma stretol. Pre moju povahu.
Na strednej škole to nebolo dobré. Spolužiaci sa mi vysmievali, mali (za mojím chrbtom) blbé, výsmešné poznámky a nemali ma radi. Vždy prevracali oči, keď som ráno vošla do triedy. Akoby nechceli, aby som tam bola. Splnila som im ich prianie, no nie naschvál. Depresie boli už tak silné, že som nemohla vstať z postele. Vyhodili ma, kvôli vysokej absencii, teraz vo 4. ročníku pred maturitou (aspoň som spolužiakom splnila prianie). Neviem, čo budem robiť.

Ale k veci. Keď ma ľudia urazia, vysmievajú sa mi alebo sa na mňa škaredo/znechutene pozrú, okamžite ma to vytočí, nahnevám sa a mám chuť im ublížiť. Hociako, aby pykali. Je jedno, o ktorých ľudí ide. Priznám sa, že niekedy fantazírujem aj o zabití človeka, ktorý mi hociako ublížil.
Raz som skoro vynadala učiteľke. Vážne veľa nechýbalo.

Celý svoj život som v sebe dusila tú zlosť. A je jej strašne veľa. Prešla som si poníženiami nespočetne krát a každý krát som v sebe ten hnev dusila. No a teraz mám problémy s hnevom a som strašne agresívna.

Ragnar11

Úplne ti rozumiem, ale chcel by som sa opýtať či máš vôbec niekoho komu sa aspoň môžeš vyrozprávať, necítiš sa náhodou osamelo? Ja trpím depresiou ktorá je v plnej sile už aspoň tak rok a tie tvoje pocity veľmi dobre poznám, mňa síce nešikanujú ale poznám to. Už som stratil záujem o všetky veci ktoré ma bavili a tak... teraz sa mi moc nechce rozpisovať, nie že by si mi za to nestála ale určite poznáš ten pocit keď sa ti vôbec do ničoho nechce a tak... ak máš záujem o to podeliť o svoje pocity tak môžeš napísať svoj mail a môžme sa trochu lepšie zoznámiť :))

AreYouSerious

Aj ja sa tak cítim. Najradšej by som vystrieľala každého, kto je zodpovedný za moje psych. problémy.

Tomas123455

Mas v sebe nenavist z dovodu sikany. Nechaj to na Boha, on bude kazdeho sudit a kazdemu odplati podla jeho skutkov.

Tvoju spoluziaci boli nevedomi, nie su dostatocne rozumovo vyvinuti aby si uvedomili co cinia a ake to bude mat dosledky.

Navyse ani ty ani ja , nikto nie sme bez hriechu, vsetci sme hriesny, takze nikto nemame ostatnym co vycitat.

Jana Lukacova

SoAngry:

Ak ste celý život dusila v sebe zlosť, tak je na čase ju prejaviť. Bohužiaľ, praktizovanie bojového športu Vás samo o sebe, automaticky hnevu nezbaví, tak ako plač sám o sebe nezbavuje človeka smútku alebo bolesti...to sú zaužívané mýty (zbavujú človeka iba fyziologického stresu, nie samotnej emócie)...Podstatné je, či človek necháva "priechod" tomu, čo cíti, nie to, či búši do mecha/súpera alebo či mu slzy tečú potokom...

Ak nebudete nachádzať východisko a budete chcieť, pokojne mi napíšte, rada pomôžem, ako na to.

Poradkyna

To, čo cítiš, je úplne v poriadku. Hnev je v poriadku, je to len prejav dlho dusenej a potláčanej zlosti. Ak by som ti mohla poradiť, skús sa začať venovať nejakému bojovému športu, skrátka niečomu, kde by si tú zlosť zo seba mohla aspoň fyzicky vydať. Nemusíš sa tomu venovať nejak profesionálne, len vo voľnom čase. Alebo si nájdi nejaké tajné miestečko, kam sa budeš mocť chodiť vykričať. Venuj sa však aj samej sebe a hlavne nehľaď na ostatných. Najdôležitejšia si ty. Nevzdávaj sa, raz sa budeš mať omnoho lepšie. Ja verím, že to zvládneš. Pri čítaní týchto riadkov pravdepodobne len prevrátiš očami, ale raz dôjde na moje slová. Sama som si prešla skoro tým istým, čo ty. Boli dni, kedy som to nezvládala a chcela som všetko raz a navždy ukončiť. No vytrvala som, i keď to nebolo jednoduché. Dnes som rada, že som to nevzdala. Nájdeš si skutočných priateľov, aj ľudí, čo si ťa budú vážiť a budú ťa mať radi. Je nás predsa 7 miliárd. Posielam ti veľa pozitívnej energie!

proso

Pri Vašich problémoch platí zákona akcie a reakcie ako v prírode.
Rovnako veľká reakčná sila vytvorí rovnako veľkú akčnú silu,
to platí aj v hmotných a nehmotných veciach.
Keď stojíte na zemi tak zem pôsobí rovnakou silou proti Vašej tiaži.
Reakcia okolia - prostredia, vytvorí Vašu reakciu. Pokiať táto reakcia bude z Vašej strany napr. aj neverbálna a budete mať vnútorný negatívny postoj k reakcionárom, automaticky to cez Vaše šírenie psychickej energie z nich urobí nepriateľov (šírenie psychickej energie-chémie na diaľku) .
Ľuďom jednoducho vadí ak je niekto iný, a zaoberajú sa tým
pritom by sa mali zaoberať sami sebou lebo každý máme svoj život a svoju cestu. Pritom je to jedno či je terčom profesor akademik alebo upratovačka. Proste niečo može jedincovi vadiť lebo ste iná oproti ich štatistickému priemeru v tom čo hodnotia ale to je ICH PSYCHICKÝ problém, a nie Váš.
Treba brať ľudí takých aký sú lebo sa Vám to zbytočne zhmotňuje do psychickej choroby a ste z toho chorá. Ubližujete sama sebe.

Treba brať ľudí takých akí sú a nereagovať lebo to je niektorých cieľ.
Stačí jeden zdroj šumu v kolektíve a slabší sa podvolia a pripoja
a sú silnejší.

Treba tým ľuďom odpustiť a nevšímať si to, inak Vás to bude blokovať v napredovaní v živote (absencie v škole) iba tak znegujete Váše zakotvené negatívne emócie inak budete ako natlakovaný tlakový hrniec. Agresia plodí len agresiu.
Ak chcete uvolniť agresiu začnite bojový šport alebo boxovať do vreca.

Skúste stavať na Vašich pozitívach a touto cestou sa rozvíjať.

P.S.: Hnev ovláda pečeň a pečeň hnev. To znamená ak je chorá pečeň, človek je hnevlivý a naopak ak sa človek hnevá ovplyvňuje to výrazne metabolizmus pečene.

A.Ž.
lekársy inžinier , parapsychológ,
psychotronik, hypnoterapeut