Samozrejme to nie je dovod pre čo by som ho opustala a na rozchod ani len nepomyslam len ide o to ze ja mam 19 avsak vyzeram tak na 15. On 23 a nechava si narast bradu pritom vie ze mne sa nikdy nepacili fuzati chlapi. A on s bradou ako sultan vyzerá tak na 30-40 a citim sa divno ked niekam ideme a drzime sa za ruky. Akoby otec aj dcera. Aj som mu to hovorila ze sa mi tak vobec nepaci a ze je fakt pekny ked je oholeny ale on si mysli opak. Alebo zacal na sebe riadne makat, cvicit. Ma velke svaly a pritom mne sa vzdy pacili chalani ktori boli obycajni, ze mali male svaly a nemali tehlicky. Tehlicky sa mi fakt nepacia, proste som za jednoduchost. Nepaci sa mi fyzicky a ja neviem co mam robit. Viem ze ma teraz budete odsudzovat. Keby ze sa mu stane nieco co nemoze ovplynit tak to chapem a neriesim ale tú bradu, fuzy, to je des. Akoby sa 15ročna prechadzala s 30 ročným :( pritom ja moj vyzor nijako ovplyvnit nemozem, mam dost utlu a malu postavu a cvicenie nezabera. Neviem co robit ako dalej ked ma partner uz nepritahuje.
Priatel sa mi prestáva fyzicky pačiť
Presne ako píše truemaN.. dlhoročný vzťah nie je len o najstajlovaných momentoch, ale aj o momentoch kedy vidíme partnera v „hroznom“ stave. Ja si doteraz pamätám keď som sa počas skúškového učila na naozaj ťažké skúšky.. na hlave výbuch, kruhy pod očami, obočie nevytrhané, zúfalá, proste úplne celé zle.. zúfalá a zanedbaná... a aj tak partner vedel ku mne prísť, pritisnúť si ma, pobozkať a dodať „aj tak si krásne strašidielko“ :-D .. rovnako keď mal partner brušnú virózu, tak vtedy človek nevyzerá teda vôbec príťažlivo a ani by mi nenapadlo, že sa mi zrazu prestáva páčiť.. atď atď.
nie je to o tom, že by príťažlivosť nebola vo vzťahu dôležitá. Skôr o tom, že ak je tam skutočná láska, tak tá príťažlivosť sa dostáva na „vyššiu úroveň“. Malichernosti vo výzore príťažlivosť (spojenú s láskou) neznížia.... Ťažko sa to vysvetľuje a aj tak to asi naozaj pochopí len ten kto to zažil/zažíva.
"Moj pohlad" je podla vyjadrovania muzska vychrtlina co ma rada sport s nazvom "trepanie do klavesnice" :D Sak pockaj. Budes s niekym a ked si zlomis dva predne zuby partnerka ti oznami, ze nebude s tebou sexovat kym si to nedas urobit. Lebo budes asexualny pre nu. A vtedy budes nadavat na nu, ze ti neda pre taku malickost. Vtedy si spomen, ze si pritazlivost daval na vyssiu priecku. Pritazlivost je dolezita ano. Ale asi si nebol v dlhorocnom vztahu nikdy kedy vidis partnera usopleneho zniceneho choreho unaveneho neoholeneho spoteneho zle ostrihaneho fyzicky nepritazliveho, ale pozeras nan s pocitom ze aj tak ho milujes. Nezazil si to. Na 10000% nie. Inak by si nepisal take blbosti
Moj-pohlad, mimo si jedine ty :) Prisiel si, precital si a zobral si si len to z textu, co sa ti hodi a co sam v sebe riesis :) Za to ti nikto nemoze. Pointa konkretne mojho textu, na ktory narazas, nema nic spolocne s tym, co nasledne riesis ty :) Ale na to, aby si to pochopil by si musel trosku pouzit to na krku. Ked sa budeme bavit o cisto sexualnej pritazlivosti, ano je vo vztahu velmi dolezita a tu nikde nespochybnujem, neviem kde si to vycital. Avsak sam zazijes situaciu, kedy sa ti partner niecim "zhnusi" fyzicky, vyzorovo, no az casom pochopis, ze vlastne neslo o neho ale o problem v tebe. Aby si i toto pochopil, aj k tomu by si potreboval trosku viac pohnut rozumom, to uz neviem ci pojde :) Druha vec, a to sa snazim autorke temy vysvetlit, ak opustas partnerov v momente, ked sa ti fyzicky znepacia, je to tvoja vec. Odraz tvojho vnutra a tvojej vyspelosti. Ale je to skutocne, skutocne nezrele a dospely clovek vie, ze takto fungovat donekonecna prosto nebude, lebo to mozne nie je. Nikto netvrdi, ze ma ostat s clovekom, co ju prestava pritahovat. Avsak ona sama tvrdi, ze inak je to s nim dobre a vztah ukoncit nechce. Taak? :) Znamkou dospelosti je to, kedy veci ako uces, bradu, nechty, telesnu vahu s partnerom riesis a velmi jemne a taktne mu povies, s akym vyzorom ta viac pritahuje. Lebo rozist sa je velmi jednoduche a vie to kazdy. Ale riesit skutocne problem vie malo ludi. Rozchod ma nastat v momente, kedy obaja budu v ramci svojho stastia chciet od partnera "nerealne" veci a nebudu schopni ich naplnit. Ale nie ze sa mi cosi znepaci a ja popojedu o dum dal. Vela ludi to robi ale neskor to zaziju sami z opacnej strany. A pochopia, ze to az tak super nie je :)
Každý človek sa pravdepodobne snaží vyzerať tak, aby bol po výzorovej stránke so sebou spokojný. Ale zas človek, ktorý je vo vzťahu, by mal podľa mňa dbať aj na to, aby sa páčil svojmu partnerovi/ke. Tým, že si mu naznačila, že sa ti nepáči a mal by na sebe niečo zmeniť, no on si aj napriek tomu robí po svojom, ťa zrejme dostatočne nerešpektuje. Nie som žiadny vzťahový odborník, ale to je skrátka môj názor.
moj-pohlad : „preco si nenajdes dobreho mileho chlapca s postavou ktora by sa k tebe hodila viac, nez 4x vacsi clovek nez si ty.“.. dobre, takže autorka si nájde nového partnera, ktorý sa k nej bude postavou hodiť, ale ako budú roky plynúť, tak čisto teoreticky autorka naberie kilá a partner zostane nezmenený, tak hádam nebude chodiť s mužom, ktorý je 4x menší človek ako ona.. rozíde sa a nájde si ďalšieho? ......... alebo autorka si nájde nového partnera, ktorý bude mať normálnu priemernú postavu, ale zrazu ten muž priberie.. aaach, zas je pri mne 4x väčšie monštrum, tak čau, idem hľadať vhodnejšieho pre mňa... alebo.............. wau.... ja asi ani nemám čo viac na to povedať len ako WAU skvelé vnímanie vzťahov...
preklep - "muskulativnym"
To je tragedia tu citat tie prispevky..najme od Aliss, ved ty si uplne mimo realitu.
Si tu zamienate mat rad cloveka vnutorne so sexualnou pritazlivostou.
Partnerska laska neexistuje bez sexualnej pritazlivosti. Som celkom rozcarovany ze tak elementarnu vec je potrebne tu zmienovat.
Ked chcem dakoho objat, bozkat ho, alebo s nim sulozit, tak predsa mi ten clovek musi byt fyzicky prijemny ! To nema nic spolocne s tym aky je clovek vo vnutri. Ci vy zeny, co tu pisete o tom ze vztah nestoji na fyzike, tak vy by ste sa nechali objimat a bozkavat a sexovali by ste s niekym koho sice mate radi, ale fyzicky u vas vzbudzuje odpor, alebo prinajmensom vam nie je prijemne sa ho dotykat v sexualnom kontexte ???
Autorka temy: Je velmi smutne, ze taka mala a krehka zena skoncila s takym maskulativnym zarastenym monstrom :(...ked ta neoslovuju svalnate bradate monstra, preco si nenajdes dobreho mileho chlapca s postavou ktora by sa k tebe hodila viac, nez 4x vacsi clovek nez si ty.
Ciao brasko) Citala som ta a dakujem ti)
A k autorke prispevku. Este nie si zrela na vztah lasku a na tu naozajstnu zrelu skutocnu lasku este musis pockat dorast a dozriet. Ale to pride casom vekom skusenostami odzitym. Lebo laska nie je o brade kg cm svaloch postave ai. A to co teraz prezivas a mas, je len hra na lasku a vztah. Ale tak ucis a zaucas sa)
Ja to chápem. Moju manželku odpudzujú dlhé nechty na rukách a na nohách. S takým niečim by som sa k nej rozhodne priblížiť nemohol. :)
Tiež nechápem módu (niektorých) dnešných mužov.. veľké brady, "poženštelé" oblečenie,.... ALE.. je normálne, že sa partner fyzicky mení. A ak máte spolu zostať, tak sa ti bude meniť pred očami z dňa na deň, z roka na rok.. či už to budú veci, ktoré sa nebudú dať ovplyvniť (vrásky, šediny, plešina,....) alebo to budú veci, ktoré sa ovplyvniť dajú, ale on sa rozhodne inak (zmení účes, zmení štýl obliekania,...). Pokiaľ je však medzi vami skutočná láska, tak to "priťahovanie" nie je len o výzore, je to o tom človeku... priťahuje ma, chcem ho pri sebe, chcem ho pobozkať lebo... no lebo je to jednoducho ON. Samozrejme, stávajú sa rôzne extrémy, život prináša všeličo, ale to čo opisuješ (brada, svaly) sú také v podstate malichernosti, ktoré by z môjho pohľadu nemali ovplyvňovať pohľad na milujúceho človeka.
Áno, na jednej strane ťa chápem. Ak sa mi niečo nepáči na mužoch, určite zamrzí, že práve partner sa rozhodol byť taký. No treba ho brať ako osobnosť. Človeka, ktorý má právo sa rozhodnúť o tom ako bude vyzerať. Môžeš to skúsiť cestou "si krásny. ale vieš kedy ma dostávaš úplne do kolien? keď si oholený, tak je to úplne, že wauuu" bla bla. Rovnako to môžeš skúsiť cestou otvoreného rozhovoru, vyjadriť svoje pocity, myšlienky... Ale stále treba mať na pamäti, že ak sa on aj napriek tvojim slovám rozhodne zostať výzorovo taký aký je, zbytočne budeš doňho hučať... Možno sa ty raz rozhodneš prefarbiť si vlasy, bude sa ti tá nová farba neskutočne páčiť, pohľad do zrkadla ti bude robiť obrovskú radosť a zrazu príde partner, že choď sa prefarbiť na inú farbu, takto sa mi prestávaš páčiť... Ktovie ako by si zareagovala/ako by si sa cítila.....