Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zoznámenie po 40-tke

Príspevok v téme: Zoznámenie po 40-tke
Johny40

Zdravím všetkých čitateľov tohoto fóra. Začiatkom roka som sa prehupol cez 40-ty rok života a stále bez partnerky. V minulosti nejaké vzťahy boli, nevyšli....a tak som sa trochu zaťal a povedal si nikdy viac. Ale nikdy nehovor nikdy, všakže. No a je to tu. Až teraz som absolútne pripravený na rodinný život, deti a všetko čo s tým súvisí, ale problém je že akosi nie je možnosť s niekým sa zoznámiť. Snažím sa viac chodiť do spoločnosti, ale to zoznamovanie už nie ja také spontánne ako v mladosti kedy sa dievča dalo bezstarostne do reči s hocikým.

Bol by som preto nesmierne rád keby ste mi, milí čitatelia, dali nejaké tipy na zoznámenie, ako postupovať. Vekom je človek aj viac opatrnejší a rozumnejší, preto sa aj tie prvé oslovenia dlho predierajú vonku z úst.

Ďakujem.

Zuzazuza

Ovecka, ked clovek nema stastie v laske, ale okolo 35-40 stretne lasku svojho zivota, s ktorou je stastny ako este nikdy predtym v zivote. Dajme tomu, ze dva-tri roky vztahu presli a su si obaja isti, ze chcu stravit zvysok zivota spolu. Prirodzena je aj tuzba po spolocnych vlastnych detoch. Podla teba si maju tuto tuzbu odopriet, aj keby mohli to dieta, po ktorom tuzia, mat?

0vecka

metallica20 no lebo zijeme v takej spolocnosti. Najrizikovejsi faktor bezdetnosti je vzdelanie u zien no a to vzdelanie je u nas dolezite. A tiez to spolocnost velmi toleruje. Staci si precitat co tu popisali ze zakladat rodinu po 40tke neni nic vynimocne atd. Proste ludi ato akceptuju a vobec sa nehovori o negativach. Kebyze sa ludia zaujimalo o to aspon ako o politiku alebo nejake tie vrazdy tak by to vyzeralo inak. Ja som o tom este pred par rokmi tiez nevedel len som pocuval nazor ze mam cas do 40tky.

a_dr1a

Ahoj) Ak ti ziadna nepadla do oka v praci, v restike kam zvyknes pravidelne chodit obedovavat veceriavat, v mhd, vo fittku, v kostole, v obchode kadernictve na ture kniznici parku galerii, na kurze varenia tanca fotenia malovania "rucnych prac" :D ai, ci susedky kamosky, kamosky kamosiek ci z rodiny zname, tak si daj proste cielene daky inzerat, kde budes presne definovat aku zenu hladas a za akym ucelom ju chces najst a spoznat) To iste plati aj pre dake soc.siete. Ja tieto formy zoznamenia isto neodsudzujem a aj poznam dost ludi ktori sa takto spoznali a su spolu. Len sa tym akoze "nechvalia", ci uz kvoli ostatnym ludom ci kvoli rodine, ale to zahraju ze sa spoznali akoze v praci vonku pri zaujmoch ai) A nikdy nie je neskoro. Na nic) Ci uz na vztah rodinu deti, nove zivotne skusenosti. Drzim palce a smelo aj veselo optimisticky do toho)

ped

Ja som sa chcel teraz preniesť v čase, tak som si sadol ku svojej sestre, tretiačke, aby som jej pomohol s tretiackym učivom základnej školy, bohužiaľ toto nedám! Neviem, ani kam som sa to vlastne preniesol? Do budúcnosti? Však my sme poznali len hrušky a jablká a množiny! A tie sme potom miešali, aby nám to učiteľka vytkla, že hruškovo-jablčný destilát-mix neexistuje, tak nám to nejako vyprávala! Množiny, množiny, množiny! My sme tu doma! My sme tu doma! Pardón, vy ste tu doma!

ped

Metallica20, máš pravdu, štyridsiatnici, čiže ľudia v poslednej fáze života to majú naozaj ťažké, ráno sa zobudíš a si mŕtvy? Haló?

ped

Ale zase vyliezť na Mount Everest za desať sekúnd a z toho deväť sekúnd stavať snehuliaka, tak to už je iný level.

ped

Podľa mňa človek, ktorý sa nevie zakaždým rozhodnúť, tak taký človek žije oveľa dlhšie, stále riešiť, či doprava, či doľava, krok vpred, či krok vzad, biele tričko alebo čierne, bruneta či blondýna? Haló? Keď sa chcete dožiť vysokého veku, tak sa treba pohybovať rýchlosťou svetla, to by možno niekto dal:-D Speedy Gonzalles.

Mrauka

Splodit nie je problem. To je len prvy krok. Druhy je vychovat a aby malo dieta, co najdlhsie zivych rodicov pri sebe. Aj na to treba pamatat.

Johny40

Tak zatiaľ ďakujem za odpovede, aj keď túto debatu neuzatváram a naďalej čakám na nejaké postrehy alebo rady.

K tomu vysokému veku a deťom: už nejakú dobu si mapujem a všímam okolitý "svet" a deti po 40-tke nie sú ničím výnimočným. Poznám v okolí viacero párov ktoré majú deti aj vo vyššom veku, takže tam by som problém nevidel. Som optimista a tam kde optimizmus dôjde, tak realista . Rozhodne nie pesimista. Však hlava štátu , prezident Andrej Kiska splodil syna vo veku 54 rokov.