Čo je život

Príspevok v téme: Čo je život
whoami

Caute vysvetli mi prosím niekto aký zmysel má život? :)
A teraz nemyslím to, že je zmysel žiť pre rodinu, kariéru atd..
proste aký je zmysel žiť, načo tu sme, kto nás stvoril ( na boha neverím )

A proste mám pocit že kebyže zomriem tak sa to všetko vysvetli.. po smrti je niečo určite.. ale možno aj nie. Možno je to tak ako so zvieratami.. proste zomrieš a HOTOVO.. kolobeh života .. kvoli tomuto mi je často smutno, keď si pomyslím že po smrti už nič nie je.. ale je to tak podľa mňa. A čo by malo byť? Nič.

Ale vo vesmíre nie sme podľa mna sami . Dúfam že nás z vesmíru niekto navštívi ..

Pretože podľa mna určite ľudia nie sú najvyspelejšie bytosti. Určite vesmír pod kontrolou ľudia nemajú. :D

A občas mám aj take myšlienky že to, na čo sa pozerám do zrkadla nie som ja. Že to je niekto iný.. a niekedy mi prepne tak, že vymazem všetky soc.siete, všetky fotky, všetky správy ,proste všetko týkajúce sa mna a chcem sa zabiť. Aby sa na mna jednoducho len zabudlo.

A v minulosti som depresiu mala ale podľa mna depresia s týmto nemá nič spoločné..

Prosím vysvetlite mi niekto ten skurveny zmysel zivotaaa. Dik.

Tomas12345

Ohľadom dôkazov Boha tu sú niektore .

1. Co sa týka vesmíru a otázke čo bolo na uplnom pociatku odkial sa zobrala tá prvá pociatocna prahmota, existuju dve teorie , ktore sa pokusaju vysvetlit jej vznik bez potreby zásahu Stvoritela

a) Pôvodna prahmota vznikla z ničoho, inak povedané vesmír z ničoho. Ku vsetkej ucte k autorom z týchto teorii sa s týmto nedá absolutne v nicom suhlasit. V nasom vesmire jasne vidíme že vsetko ma svoje vznik, neexistuje preto nieco co by mohloi vzniknut bez toho aby tomu predchadzal nejaky vznik. Hmota sa v nasom vesmire len premiena ale nezanika a nepremiena sa v nič, a takisto nevznika ani z ničoho.

b) Dalsia teoria je, ze povodna prahmota tu bola vzdy. Tato teoria síce vyzera byt o nieco logickejsia avsak ak sa bližšie zamyslime tak je rovnako absurdna. Takisto je tu absencia vzniku, tato povodna prahmota tu nemohla byt vzdy lebo z niecoho pochopitelne vzniknut musela. Musel tomu predchadzat nejaky vznik z niecoho.

Zdá sa teda ze sa dostavame do patovej situacie. Ani teoria a) ani b) nedokazu vysvetlit povod prahmoty. Vznika nam teda neriesitelny paradox, ale tento paradox nejako vyrieni byt musi.
Pochopitelne tento paradox moze byt vyrieseni iba tak ze sa pripusti moznost stvoritela. Len on mohol vytvorit pociatocnu prahmotu. Je to jedine logicke riesenie kde nevznikaju paradoxy

2. Ide o fyzikalne zakony a ine parametre. Veda dokázala že kebyze maju fyzikalne zakony co i len o kvapku zmenenu hodnotu, zivot by neexistoval, alebo pri inych zmenach by zas nemohlo dojst k velkemu Tresku, lebo vesmir by sa hned zrútil do seba. Existuje viacero fyzikalnych zakonov a hodnoty nastavenia medzi atomami, ktore musia byt sucasne splnene aby moho existovat nielen vesmir ale aj zivot. Vedci vypocitali sanca na nahodny vznik vesmiru vhodny pre zivot je okolo 10 na 40 ( 10 s 40 nulami) . Je to obrovske cislo.

Ateisti si su tohto problemu vedomi. A kedze akekolvek velke je toto cislo, nehodlaju pripustit moznost stvorenia a preto prisli s teoriou ze existuje nespocetne azda aj nekonecne mnozstvo vesmirov s roznymi parametrami a mi mame to stastie ze v akurat nasom vesmire su tie idealne podmienky pre vznik zivota.

Síce toto vysvetlenie by dokázalo vysvetlit daný problém, avšak treba si uvedomit ze existencia nekonecneho mnozstvo vesmirov je nic ine len nicim nepodlozena nepotvrdena spekulacia, pre ktoru je potrebná viera ze tomu tak naozaj je.
Je to ale malý paradox vzhladom na to ze ateisti hovoria ze veriaci casto krat veciam ktore nie su potvrdene, a pritom su to sami ateisti ktori veria v existenciu nekonecneho mnozstva vesmirov bez jedineho dokazu.

3. Dnes uz skoro nikto nepochybuje vo velky tresk. Avšak je tu mensi problém.
Empíria nam jasne ukazuje že hocijaky chemicky vybuch nikdy nesposobi vznik niecoho ( v prípade velkeho Tresku postupne vzniknutie galaxii), ale jedine co spravi je bordel.

Dalsi problem je taky ze vedci hovoria ze velký tresk po tom co treskol, tak po kratkej chvili sa zacal samovolne zastavovat. No tu je problem. Co to bolo za silu ktora dokazala sposobit to, že sa rychlost expandovania velkeho tresku zacala spomalovat ? Vysvetlenie v sucasnosti neexistuje.

Ako vidíme existuje viacero problémov v teorii velkeho tresku co síce neznamena že Velky tresk sa neodohral. Ba naopak, Velky tresk sa odohral , ale sucasne pozorovania a chapanie vesmiru nam dokazuje to, že Velky tresk pre hore uvedene dôvody nemohol byt neriadeny. Ale naopak, hore uvedene dokazuje že musel byt Bohom riadeny a usmernovany.

4. Ide o pôvod života. Stále sa nam nepodaril určiť povod života. Len obycajna baktéria je neskutocne komplikovany organizmus so svojim vlastnym metabolizmom. A to nehovorim o DNA.

5. Dalsi problem su fosílie. Síce teoria evolucie je populárna narazame tu na niekolko problémov.

www.youtube.com Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
1:03:20 Jedným z problémov je napríklad aj to, že sa trebars našla zachovaná mucha stará desiatky milionov rokov v jantári. To ze sa táto mucha v podstate nijak nelíši so sucasnou muchou by nebol ten najväčší problem, skôr tu ide o to že na tejto muche milionov rokov starej vidíme, že jej oči sa skladaju zo 100 malých miniaturnych "zrkadiel". Ide o velmi prepracovany zrakovy system, a problém je ten že sa vo fosíliach nenašiel žiadný vyvoj tohto oka muchy.
Mimochodom samotná NASA použila toto oko ako vzor pri dizajne teleskopoch pri dizajne vo vesmíre.
A nech niekto hovorí že príroda neobsahuje inteligentný dizajn.

6. Niektori ludia síce neveria v Boha, ale napriek tomu veria v nejakej vyssiu silu práve kvoli existencii paranormalnym javom. O niektorych z nich som tu uz hovoril.

7. A v poslednom rade je to Biblia, ktorú mnohí ludia povazuju za niecim vynimocnu. O Biblii a o tom v com sa lise od ostatnych nabozenstiev som uz popísal.

8. Dalej to je Vedomie. Ako take vedomie mohlo vzniknut z mrtvej nemysliacej hmoty. A ked si zoberes mozog je vlastne tvoreny suborom buniek tak ako kazdy organ a je pritom jasne ze bunky si svoju existenciu neuvedomuju. Preto je takisto nezmyselne uvazovat ze subor takychto buniek vytvoril vedomie.

V biblii to velmi dobre opisali ked Boh stvoril clovek tak este ten clovek nebol nicim, bol len mrtva hmota podobne ako dnesny pocitac, a preto Boh musel do tej mrtvej nemysliacej hmoty este vlozit vedomie

Pre mna je ovela pravdepodobnejsie že za dokonalým vesmírom stojí Boh, než to že toto všetko je výsledkom mrtvej nemysliacej hmoty. Alebo snad má hmota pamäť a zmysel pre tvorivost ?

Sami teda vidíme ze verit na existenciu Boha je v dnesnej dobe logicke ba az priam nevyhnutne, pri sucasnom pozorovani vesmiru a sveta.

Tomas12345

Whoami :
Biblicky Boh je jednoznacne najpravdepodobnejší zo vsetkych nabozenstiev. Postupnými filtračnými logickymi postupmi nám mnozstvo nabozenstiev vypadne a zostane len jedno pravé. uvediem dôkazy,

1. Väčšina nabozenstiev sú len filozofie. Ludia si nevedeli daco vysvetlit a tak si stvorili svojich vlastných Bohov ktorym pripisovali vsetky stvorene veci a prirodne deje. Avsak ak si zoberieme Bibliu, tak v Biblii sa priamo Boh prihovaral ludom, bol s nimi v kontakte. Ak by bola Biblia vymyslena preco by v nej autori vraveli ze Boh k nim hovoril, dával im zjavenia a zákony, robil pred nimi zázraky ak by to nebola pravda ? V tomto sa napríklad Biblia velmi lisi od ostatnych nabozenstiev, lebo väčšina nabozenstiev su len filozofie a maloktore nabozenstvo opisuje priamy kontakt cloveka s Bohom ( Možno okrem Islamu) .

2. Tuším ziadne nabozenstvo na svete nemá tolko svedkov o jeho pravosti. Biblia je napísana vyše 60 autormi, ktorý opisovali Božiu prítomnost. Ziadne ine nabozenstvo nema tolko svedkov ktore by dokazovali jeho pravost. Vsetky sekty a ostatne nabozenstva maju väčšinou len jedneho alebo dvoch troch svedkov ( Aj to poväčšine pochybných svedkov) ktorí tvrdia ze ich nabozenstvo je pravé.

3. Drtivá väčšina náboženstiev nemá takmer žiadne alebo má len minimum zákazov a navyše často krát aj značne benevolentných. Na druhej strane Biblia len Starý Zákon obsahuje vyše 600 príkazov, zákazov a navyše obsahuje množstvo prísnych zákazov a ešte prísnejších trestov. Zidia ešte pred vyslobodením z Egypta Bohom, milovali cudzoložstvo, pribuzensky sex , obcovanie so zvieratami ( Sodoma Gomora) a množstvo inych veci ako napríklad okultizmus, modlosluzobnictvo a mnohé dalsie. Odkedy ale Boh ujal židov, tak židia dostali Boží príkaz sa týchto svojich oblubenych zlozvykov zbavit. Je preto logicke ze ak by si Zidia vymysleli svoje vlastne nabozenstvo, urcite by si v nom nedali taketo prikazania ktore im doslova zakazovali robit to, co vzdycky milovali robit. Spravili by si take nabozenstvo ktore by im vsetko dovolovalo alebo davalo len slabé prikazy.

4. Ziadne ine nabozenstvo nebolo tak prenasledovane ako krestanstvo, Pokusov o jeho znicenie bolo vela ale ani jedno sa nepodarilo. A navyše z a paradoxne sa najprenasledovanejsieho nabozenstva sa stalo najväčšie náboženstvo.
Je logicke sa domnievat ze pokial je nabozenstvo od Boha, tak takéto nabozenstvo nikdy nezanikne, nikdy nezmizne z povedomia ludi, ba co viac je logicke sa domnievat aj to že taketo nabozenstvo a pravda v nom sa vdaka Bohu rozsiri po celom svete.
Existuje vela nabozenstiev ale velka väčšina z nich zanikla, alebo po cele tisicrocia sa dane nabozenstvo nevie presadit natolko aby sa rozsirilo po celom svete.

5. Neni veľa nabozenstiev v ktorých by sa objavovali nadcasove veci. A napríklad v takej Biblii sa take nadcasove veci vyskytuju. Uvediem príklad proroka Ezeichiela v starom zákone ktorý mal videnie lietajuceho kola. Je len obycajna nahoda ze jeden z inzinierov Nasa podla Ezechielovho zjavenia dokázal vybudovat lietajuci stroj ktory ma mimochodom velmi dobre aerodynamicke vlastnosti pre let vo vzduchu a tento stroj sa planuje nasadit aj na misiach NASA?

6. Ak je náboženstvo od Boha, je logicke sa domnievat ze taketo nabozenstvo bude v sebe mat zakompovanovane veci a udalosti, ktore sa budu dat nasledujucou generaciou overit ci boli pravdive. Väčšina nabozenstiev nic v sebe takéto nemá ale ked si zobereme Bibliu tak Biblia služi aj ako historicka kniha v ktorej su opisane nielen zázraky ale aj historia Izraelu a zcasti aj ostatnym krajin. Sú v nej popísane mestá, králi, zvyky, kultury, rieky, pohoria, politicka situacia v tej dobe a tieto veci sa daju overiť či tak ako boli v Biblii napísane boli pravdive alebo nie.
Podobne je to aj s proroctvami ktore boli vyslovene v tej dobe, a ktore mozeme v sucasnosti skumat ci sa aj vyplnili alebo nie. A je to práve historicka presnost ako aj statisticky vysoká miera splnenych proroctiev ktore nam davaju dobry dovod verit ze Biblia je ta pravá. Ako som už povedal je dolezite aby nabozenstvo obsahovalo udaje ktore sa budu dat casom overit ci boli pravdive, lebo takto sa dá ziskat dovera v dane nabozenstvo.
Na svete existuje cez stovka nabozenstiev, a kebyze ziadne nabozenstvo neobsahuje nieco podla coho by sa dala zistit jeho pravost, tak by clovek nevedel pre ktore nabozenstvo z tych stoviek sa ma rozhodnut.

7. Ziadne ine nabozenstvo nema tolko rukopisov ako má Biblia. A preto u ostatnych nabozenstiev mozu vzniknut pochyby ci ucenie ktore v sucasnosti prezentuje dane nabozenstvo je rovnake ako tomu bolo pred xy rokmi.

Ba čo viac, velka cast nabozenstiev nikdy nebola napísana na papieri, ale po cele stovky az tisicky rokov jej existencie bolo toto nabozenstvo sirene len ustnym podanim, a preto by pri takomto nabozenstve hrozilo ze bude casom znacne ustne zdeformovane.

Na druhej strane Biblia napriklad krestanstvo, evanjelia, síce tiež boli zopar rokov prenášané len ústne, avšak podotykam ze to bolo len zopár desiatok rokov (60-80) a nie cele stovky až tisícky rokov.

Je preto logické sa domnievat ze Boh by nám dal pravé nabozenstvo také, ktoré by bolo po stovky rokov zdielané len ústne ? U takéhoto nabozenstva by sme predsa mohli mať opravnene obavy že sa ustnou tradiciou po tie stovky az tisicky rokov znacne skomolilo.

8. Existuju nabozenstva, ktoré sa nenasli v 100% obsahu, ale iba v urcitych fragmentoch. To znamena že sa trebars nasli iba urcite diely trebars spisov daneho nabozenstva, takže dane nabozenstvo neobsahovalo cely text ale iba urcite casti z neho.
Takéto nabozenstvo bolo teda neúplne. Zoberme si ze nabozenstvo malo povodne obsahovat 10 spisov, pricom sa napriklad nasli len spisy 1 , 3, 8. Takéto nabozenstvo teda nebolo úplne a preto ani jednotlive spisy ani nenadväzovali na seba a boli v nich rozpory nie v detailoch ale v dolezitej nabozenskej nauke, zatial co v prípade Biblie jednotlivé spisy na seba nadväzuju a rozpory su len v detailoch a nie v dolezitej nabozenskej nauke.

9. Zazraky- Mariine zjavenie, obraz z Guedelope, stigmy, slnečný zazrak-Fatima, nerozkladajuce sa tela, zazracne vyzdravenia skrz modlitbu, cihotsky zázrak atd.

ped

Inak, tie moje inzeráty sú už pasé, pevne verím, že mi to s tými dvoma robotami vyjde tak, ako si to predstavujem. To som chcel len vyskúšať, nič viac, ale keď netreba, dovi, dopo a dopi.

ped

My to máme tak nastavené, že na hre sa stačí iba zúčastniť a že sa treba uskromňovať a pod., a že si treba zvyknúť na utrpenie a pod. Podľa mňa treba vyhrať, treba zarábať tak, aby človek pomohol aj iným, na utrpenie sa treba vypr.núť - čo ma po tom? Čo ma po nejakej chorobe? Nedám sa, vyhrám, aj keď sa budem plaziť a just! Tak odignorujem chorobu, že na mne nepozná ani vlastná matka, že mi niečo je. Never surrender!!! Fight!!!

Apokryft

Na zaver chcem povedať.Žiť sa musí aj keď je to ťažké.Niektoré veci treba odfiltrovať.Nieje dôležité čo ťa v živote postretne ale ako s tým naložís

ped

Ceny v obchodoch sú prehnané, preto to ľudia nezvládajú a takmer každý je frustrovaný. Jeden toaleťák stojí aj 0,50 centov v prepočte na koruny je to 15 korún. Nie je to veľa? Je. Však aj letáky poslúžia, už keď nič. Ľudia sú nastavení na deštrukciu a sebadeštrukciu, je to zvláštne, že také niečo máme v povahe.

Apokryft

Aj nevedomosť ludí je riadená zámerne aby s nami manipulovali myslí m teraz našich pohlavárov.napr fluorizácia,za koman%ov bol podvod jak hovado postupne sa ludia degenerujú.

ped

Ono tie duchovné bytosti tu občas prídu, to je asi pravda, ale isto si to po nejakom čase rozmyslia, že was ist das Harvepíno. Isto potom také bytosti uvažujú nad tým, že volili by sa radšej stať členmi rómskej pobrežnej hliadky a len tak sa prechádzať, hoci sa občas potom omylom opýtajú človeka, že prečo sa neide predsa len okúpať do toho bazénu, ale však keď človek nevie plávať a netreba mu cikať, tak čo v tej vode porieši? Včerajší deň?

Apokryft

Tomas 12345.Neviem všetko zase.Ale podla toho čo viem mimozemštania su vyššia forma alebo prinajmenșom iná forma nazvime to bitia .Obývajú planèty aj mimo nasej sl sústavy.Ich postavenie vo vesmíre je tiež boží plán.Naša planéta a hlavne človek je už úplne iný ako keď bol nasadený na zem .Teraz je jedno kým.Preto ho treba sem tam geneticky poupraviť.Alebo zobrať nejaké vzorky na vyhodnotenie.Je to tak z vysokou pravdepodobnostou.Oni sa nám nepotrebujú spovedať alebo komunikovať sú daleko pred nami.

Apokryft

Whoami ver si alebo never čomu chceš.A v náboženstvo neverím .Farárom už vôbec a do kostola nechodím.Načo to tu rozprávaš koho to zaujíma ?že ty nebudeš niečo nikdy!Nikoho nepresviečam o mojej viere.