Swift : (@DontKnow ak existuje boh a je taký spravodlivý, ako sa vraví, tak do neba pôjdu všetci dobrí ľudia bezohľadu na to, či veria v boha alebo veria v nejaké úplne iné náboženstvo alebo neveria v žiadne. Ja osobne teda nedokážem veriť v niečo, čo nie je vedecky dokázané. Moje náboženstvo je veda, ale ak boh skutočne existuje, nech dá o sebe vedieť a potom samozrejme môžem svoj názor zmeniť. )
Prečo by mali získat posmrtny zivot aj tí, ktorí o Boha nikdy nemali zaujem ho spoznat, ktorí sa mu vysmievali ? Zober si to tak že na jednej strane je človek ktorý obetuje cely svoj život Bohu, podriadi tomu celý svoj život, zriekne sa pozemských radovanok. A na druhej strane clovek ktorý nema zalubu v Pánových zákonoch, hreší si a je mu to uplne jedno. Nebolo by nespravodlive kebyze obydvaja dostanu rovnaku odmenu ?
Clovek si predsa moze vybrat. Bud si vyberie posmrtny život a Boha alebo si vyberie pozemské radovánky.
(A čo sa týka toho, či sme vo vesmíre sami, tak to je pri veľkosti vesmíru prakticky nemožné, to tvrdia aj tí najväčší vedci. A ľudia už dokázali veľa, ale nájsť život mimo Zeme je pri súčasnom vedeckom pokroku veľmi ťažké, pritom mimozemský život neznamená hneď mimozemšťanov podobných ľuďom, ale akékoľvek aj primitívne, mikroskopické živé organizmy. Čítal som už párkrát, že do neviem koľko rokov určite objavíme život mimo Zeme, no uvidíme)
V prvom rade si ale treba uvedomit co to vlastne život je. Zivot je extremne komplikovaná forma, na to aby život vôbec vznikol muselo dôjsť k tisíckam rôznych stastnych náhod. V prvom rade musí byť vôbec planéta vhodná na život, musí mať určite vlastnosti aby sa tu život vobec mohol vytvoriť. A ak aj existuje planeta vhodna pre život, to ešte neznamena že sa tam život aj vyvinie. Ako som už povedal musí dôjst k tisíckam stastnych nahod, aminokyseliny musia byt zoradene v tej spravnej forme aby vyprodukovali život. Tych moznych kombinacii aminokyselin ktore netvoria život je prevažná väčšina, zatial co kombinacia aminokyselin ktore život tvoria je prevažná menšina. Videl som článok o tom že šanca že sa náhodne aminokyseliny zoskupia do takej formy že začnú produkovať život je len asi 1: 10 na 44. Takže aj kebyže po miliardy rokov dochádza k nahodnym usporiadaniam aminokyselin tak šanca že za tu miliardu rokov sa vytrvorí čo i len jedna aminokyselina produkujuca život je len 1:10 na 44. Toto je obrovske číslo a v našom vesmíre nech je aky chce obrovsky neexistuje ani tolko planét. Takže kebyže nás nikto nestvoril, tak sme pravdepodobne ako jediný v celom vesmíre. A aj to sme mali obrovske stastie. Ja ale verím aj kvôli hore uvedenemu že skôr sme boli stvorení Bohom, než to že sme vyhrali nejaký kosmický Jackpot. V podstate teda ak aj nejakí mimozemstania vo vesmíre existuju, tak jedine tak že ich Boh stvoril. Bez zásahu stvoritela je statisticky nemozne aby ešte niekto v našom vesmíre žil.