Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo je život

Príspevok v téme: Čo je život
whoami

Caute vysvetli mi prosím niekto aký zmysel má život? :)
A teraz nemyslím to, že je zmysel žiť pre rodinu, kariéru atd..
proste aký je zmysel žiť, načo tu sme, kto nás stvoril ( na boha neverím )

A proste mám pocit že kebyže zomriem tak sa to všetko vysvetli.. po smrti je niečo určite.. ale možno aj nie. Možno je to tak ako so zvieratami.. proste zomrieš a HOTOVO.. kolobeh života .. kvoli tomuto mi je často smutno, keď si pomyslím že po smrti už nič nie je.. ale je to tak podľa mňa. A čo by malo byť? Nič.

Ale vo vesmíre nie sme podľa mna sami . Dúfam že nás z vesmíru niekto navštívi ..

Pretože podľa mna určite ľudia nie sú najvyspelejšie bytosti. Určite vesmír pod kontrolou ľudia nemajú. :D

A občas mám aj take myšlienky že to, na čo sa pozerám do zrkadla nie som ja. Že to je niekto iný.. a niekedy mi prepne tak, že vymazem všetky soc.siete, všetky fotky, všetky správy ,proste všetko týkajúce sa mna a chcem sa zabiť. Aby sa na mna jednoducho len zabudlo.

A v minulosti som depresiu mala ale podľa mna depresia s týmto nemá nič spoločné..

Prosím vysvetlite mi niekto ten skurveny zmysel zivotaaa. Dik.

Tomas12345

Swift : (@DontKnow ak existuje boh a je taký spravodlivý, ako sa vraví, tak do neba pôjdu všetci dobrí ľudia bezohľadu na to, či veria v boha alebo veria v nejaké úplne iné náboženstvo alebo neveria v žiadne. Ja osobne teda nedokážem veriť v niečo, čo nie je vedecky dokázané. Moje náboženstvo je veda, ale ak boh skutočne existuje, nech dá o sebe vedieť a potom samozrejme môžem svoj názor zmeniť. )

Prečo by mali získat posmrtny zivot aj tí, ktorí o Boha nikdy nemali zaujem ho spoznat, ktorí sa mu vysmievali ? Zober si to tak že na jednej strane je človek ktorý obetuje cely svoj život Bohu, podriadi tomu celý svoj život, zriekne sa pozemských radovanok. A na druhej strane clovek ktorý nema zalubu v Pánových zákonoch, hreší si a je mu to uplne jedno. Nebolo by nespravodlive kebyze obydvaja dostanu rovnaku odmenu ?

Clovek si predsa moze vybrat. Bud si vyberie posmrtny život a Boha alebo si vyberie pozemské radovánky.

(A čo sa týka toho, či sme vo vesmíre sami, tak to je pri veľkosti vesmíru prakticky nemožné, to tvrdia aj tí najväčší vedci. A ľudia už dokázali veľa, ale nájsť život mimo Zeme je pri súčasnom vedeckom pokroku veľmi ťažké, pritom mimozemský život neznamená hneď mimozemšťanov podobných ľuďom, ale akékoľvek aj primitívne, mikroskopické živé organizmy. Čítal som už párkrát, že do neviem koľko rokov určite objavíme život mimo Zeme, no uvidíme)

V prvom rade si ale treba uvedomit co to vlastne život je. Zivot je extremne komplikovaná forma, na to aby život vôbec vznikol muselo dôjsť k tisíckam rôznych stastnych náhod. V prvom rade musí byť vôbec planéta vhodná na život, musí mať určite vlastnosti aby sa tu život vobec mohol vytvoriť. A ak aj existuje planeta vhodna pre život, to ešte neznamena že sa tam život aj vyvinie. Ako som už povedal musí dôjst k tisíckam stastnych nahod, aminokyseliny musia byt zoradene v tej spravnej forme aby vyprodukovali život. Tych moznych kombinacii aminokyselin ktore netvoria život je prevažná väčšina, zatial co kombinacia aminokyselin ktore život tvoria je prevažná menšina. Videl som článok o tom že šanca že sa náhodne aminokyseliny zoskupia do takej formy že začnú produkovať život je len asi 1: 10 na 44. Takže aj kebyže po miliardy rokov dochádza k nahodnym usporiadaniam aminokyselin tak šanca že za tu miliardu rokov sa vytrvorí čo i len jedna aminokyselina produkujuca život je len 1:10 na 44. Toto je obrovske číslo a v našom vesmíre nech je aky chce obrovsky neexistuje ani tolko planét. Takže kebyže nás nikto nestvoril, tak sme pravdepodobne ako jediný v celom vesmíre. A aj to sme mali obrovske stastie. Ja ale verím aj kvôli hore uvedenemu že skôr sme boli stvorení Bohom, než to že sme vyhrali nejaký kosmický Jackpot. V podstate teda ak aj nejakí mimozemstania vo vesmíre existuju, tak jedine tak že ich Boh stvoril. Bez zásahu stvoritela je statisticky nemozne aby ešte niekto v našom vesmíre žil.

Apokryft

Každý z nás je ako keby prijímač.Keď nemáš správne naladený prijímač ,alebo je vypnutý tak nemôžeš zachytiť nič.Sú aj taký ktorý chytajú slabý signál lebo majú prijímač otočený nesprávnym smerom,alebo sú zatienený niečim čo pokladajú za dôležitejšie ako byť naladený na frekvenciu univerza.

ModraObloha

Ja popravde sa celkom aj ukludnujem na predstavu že možno po smrti nič nieje.. proste zabudneš na seba.. na svoj život na všetko... čo ak je to proste lepšie? ked zmizneš.. proste si sa narodila, prežiješ - fajn či nanič život a tým to končí... žiadna reinkarancia.. nebo alebo čo.. proste niečo ako hlboký bezesný spánok kde ani nevieš že existuješ a vôbec o sebe netušíš... možno to je proste tak lepšie.. niekedy v to dúfam.. občas uvažujem nad samovraždou a vždy ked nad tým uvažujem tak toto je jedna s tých lepších možností.. už som počul hocičo. peklo... narodiš sa v dalšiom živote ako chudak či kripel... alebo zomreš ako novorodeniatko.. alebo nejake zatratenie... toto mi príde proste... fajn.. niečo som zažil skončilo to a tym to hasne neviem o sebe neviem že som žil neviem že existuje moja rodina, život, zem zdá sa to blbé no po tom ako zomreš je klud a ani ti to nepride zle pretože už o sebe nevieš..

život nema zmysel... život je tu od toho aby si si užila tie maličkosti ktoré prináša.. napríklad západ slnka s krásnym pocitom toho že ti do vlasov udiera jemný vánok a prijemná vôna peľu zo stromou ked začala akúrát jar doprevadzané spevom vtáčikov... uvedomovať si tie krátke maličkosti ostatných ludí... žiadne veľké veci.. žit spokojne sama so sebou vážit si prirodu a to že neni tu navždy.. uvedomiť si že ten krásny pocit tepla a svetla ktore nam slnko dáva tu není večne a bez neho by tu nebolo ani živej bytosti :) Pre niekohototo nema zmysel ( život nema zmysel) pre ineho je to jedine čo ho tu drží nad vodou.. tak toto je môj pohľadna vec aj ked na mojom názore nezaleží pretože ja som nepodstatný..

Swift

@DontKnow ak existuje boh a je taký spravodlivý, ako sa vraví, tak do neba pôjdu všetci dobrí ľudia bezohľadu na to, či veria v boha alebo veria v nejaké úplne iné náboženstvo alebo neveria v žiadne. Ja osobne teda nedokážem veriť v niečo, čo nie je vedecky dokázané. Moje náboženstvo je veda, ale ak boh skutočne existuje, nech dá o sebe vedieť a potom samozrejme môžem svoj názor zmeniť.

A čo sa týka toho, či sme vo vesmíre sami, tak to je pri veľkosti vesmíru prakticky nemožné, to tvrdia aj tí najväčší vedci. A ľudia už dokázali veľa, ale nájsť život mimo Zeme je pri súčasnom vedeckom pokroku veľmi ťažké, pritom mimozemský život neznamená hneď mimozemšťanov podobných ľuďom, ale akékoľvek aj primitívne, mikroskopické živé organizmy. Čítal som už párkrát, že do neviem koľko rokov určite objavíme život mimo Zeme, no uvidíme. :)

ped

To je všetko pravda podľa mňa, už len sa tam nejako pretrepať. A ešte ma na záver napadlo povedať to, že experimenty so 4.-tou dimenziou podľa mňa nedopadnú dobre a skončí to nejakou brutálnou anomáliou. Alebo si dovezme baktérie z Marsu a isto to bude mať tiež svoje "pozitívne" účinky. Všetko od z iných svetov bude max. agresívne, ale však môžme o tom pomeditovať a aj tak nám to bude prd platné.
The world is a vampire.

DontKnow

Pozri, ak by si poznala pravdu (že posmrtný život bude večný, s Bohom) a zo srdca v to verila, nemala by si sa čoho báť. Problém je, že pravdu nepoznáš, v Boha neveríš. Nečudujem sa, že sa bojíš. Možno si taký typ človeka, ktorý neuverí pokiaľ nebude dôkaz. No to sa vedecky dokázať nedá, musíš len veriť.
Neveriaci, ako ty, Boha nespoznajú, pretože Ho nie sú hodní. Tí môžu skončiť tak, ako ty popisuješ. Po poslednom súde bude nasledovať druhá smrť. Po nej nebude nič, zatiaľčo spravodliví budu žiť večne, v novom, oslávenom tele.

ped

Rodina je top, tu máme materiálne veci a v duchovnom svete budeme mať duchovné veci. Kto nás stvoril? V Boha neverím?!:-) Po smrti sa dostaneš na onen svet a budeš žiť večne. Tešíš sa, že? Človek, ktorý nie je z ducha, nič duchovné ani nepochopí. Ono v podstate kto je človek? Jeden je podľa mňa kôň, druhý somár etc., tak na pive postretáš rôzne sorty. Je to pestré, tak je to asi funny. Asi tak. Ono tie duchovné veci, nuž, občas fun, občas iné. Lepšie je nič nevedieť. Gute Nacht!

Gagarinc

Zlatičko nato musíš prísť sama.Nie preto že ti to niekto nevie vysvetlit ale preto ,že hodnotu to má len vtedy ak to je tvoje presvedčenie naozaj ver mi.Nikto ti nevštepi vieru lebo podstatou viery ke že sa nadejeme ze je to tak ako sme presvedčený.