Mam priatela, kt.prehnane ziarli. Milujem ho a on mna, ak su dobre dni je nam spolu super. Tolko mame spolocneho, rozumieme si. Planujeme na dalsi rok svadbu.
Problem je v tom, ze sa dokaze velmi rychlo zmenit na totalneho ziarlivca.
Nebolo to vzdy tak. Teraz cca posledny pol rok mu vadi len to, ze sa na mna niekto usmeje, milo ozve a uz je zle. Namysla si, ze sa mi dotycna osoba paci, ze ju chcem a podobne. Pritom som ho v zivote nepodviedla, nechcem podviest, ved s nim planujem svadbu, rodinu. Som s nim zasnubena. Myslela som, ze to bude stastny zivot, ale obavam sa, ze ci sa to nebude este viac zhorsovat.
Ak nema tie svoje ziar.stavy je super chlap, ale ked to na neho pride tak ho nespoznavam. Sprava sa ku mne ako ku cudzej zene.
Ma niekto s tym skusenost? Bude to este horsie ako je?
Ja uz sa nemozem na nikoho pozriet dlhsie ako 3 sekundy, lebo uz je zle...
Žiarlivosť
Karolina, mrzi ma, ze som mala pravdu...poznam ziarlivcov velmi dobre, takze viem, aki su. V pripade, aky mas ty, davat cloveku este viac lasky, vobec nepomoze. Napisem to sice drsne, ale ak ma niekto "choru" mysel, mozes okolo neho aj kotrmelce robit, mozes do bodky robit to, co si praje, ziarlivostne myslienky neprestanu. Ak by si sa za neho vydala, presne vidim ten obraz vasho zivota. Jeho ziarlenie by sa nadalej stupnovalo a aj keby si robila vsetko, co by si ziadal (ziadne usmievanie sa na niekoho, atd.), aj napriek tomu by si vzdy nasiel dovod na to, aby ti urobil scenu. A co je najhorsie, zakryval by to tym, ze ma na to pravo, lebo je tvoj manzel. A vtedy by si skoncila psychicky...Moja starka mala ziarliveho manzela. Psychicky a fyzicky tyrana zena, z ktorej je dnes uzlik nervov a totalna troska, ktora este doteraz seba obvinuje za to, ze dostavala po ustach, lebo sa nahodou cestou z prace pozdravila susedovi....Ja som tiez mala ziarliveho partnera, s ktorym som vydrzala presne 8 mesiacov. Zacalo to cca po 5 mesiacoch. Zacal mi robit sceny, ked som sla na prednasku, vraj urcite sa tam vyspim s profesorom, lebo som nedavno obdivovala jeho knihu. Ked som aj napriek vsetkemu na tu prednasku isla, tyzden sa mi neozval a potom ma obvinil z toho, ze nemohol niekolko dni spat, co mal nocne haluze z toho, ako ho na 100% podvediem. Vies, toto je chora mysel. Mysel, ktora si vytvara vlastne pribehy a aj nevinne pozretie a usmev, povazuje za nieco zle. Netvrdim, ze tvoj partner je zly clovek. To by som si nedovolila. Ma vsak obrovsky problem, ktory ked nezacne riesit, bude trapit nielen seba ale aj ludi okolo. Radim ti podla mna dobre - rozchod. Uz si skusila vela pre vztah urobit a on stale nechape, ze sa musi dat liecit. Ty nie si Matka Tereza, aby si musela pri nom trpiet a zachranovat ho. Uz to, ze ta vobec stretol a bola si ochotna mu pomoct, uz to je pre neho v istom zmysle zachrana. Lebo si mu otvorila oci. Sorry, opravim sa....casom snad otvori oci a pochopi, ze je chory a musi sa liecit. Ale radim ti, bez teba. Nedovol si trpiet. Od toho skutocne na svete nie si. Az raz budete mat byt spolu, tak budete. Ale na teraz ho nechaj ist, nech sa da dokopy :)
lenze podla mna to je aj v cloveku
ked to je uz teraz tak, tak jasne ze to bude len horsie!..jedine ze by sa uvedomil a nebol taky ziarlivy ale to ti nikto nevie zarucit..ani on sam!
Aliss, budem sa snazit nezlutovat sa nad nim.Ja viem, ze tam tie city medzi nami su, ale nesmiem to pripustit.
Mala si pravdu, tu viac lasky nepomoze,Ved on si o mne mysli, ze ja ho vobec nemilujem.
Ja to nezvladam. On si vinu nechce priznat, ved ja som ta vinna. Ved ja chcem kazdeho naokolo.Tu neprichadza do uvahy ani odbornik,naco by tam siel?
To ja by som mala ist.
Zajtra mu vratim snubny prsten.
Drz mi palce.
Bud silna! Nedaj sa ponizovat, deptat, ani zahnat do kuta. Ak sa to teraz takto stupnuje, ver tomu, ze to moze byt este horsie. Hlavne vela sil ti prajem, zvladnes to, len sa prosim nedaj zlakat na dalsiu sancu
Pikk on ma uz psychicky depta....Slovom...Mam pocit, ze ma chce len pre seba...
Nevie sa uz kontrolovat.
Nieco nie je podla neho, nieco neurobim tak ako by si on predstavoval a, je zle.
Sme naspat tam kde sme boli. Pri kazdom jeho vystupe.
Bohuzial svadba nebude.
Bojim sa, ze sa raz neovladne a skonci to zle.
On robi zlu zo mna, ze je vsetko moja vina....Steasne mi ublizuje...
Karolina haloooo?
A co ta k tomu nakoniec priviedlo to skoncit?
Chcela si to este zachranit...
Muselo to byt nieco vazne ze?
Co sa stalo?
A jasne ukonci to lebo ti moze casom ublizit.
Take chore hlavy su nevyspytatelne...