Žiarlivosť

Príspevok v téme: Žiarlivosť
Karolina11111

Mam priatela, kt.prehnane ziarli. Milujem ho a on mna, ak su dobre dni je nam spolu super. Tolko mame spolocneho, rozumieme si. Planujeme na dalsi rok svadbu.
Problem je v tom, ze sa dokaze velmi rychlo zmenit na totalneho ziarlivca.
Nebolo to vzdy tak. Teraz cca posledny pol rok mu vadi len to, ze sa na mna niekto usmeje, milo ozve a uz je zle. Namysla si, ze sa mi dotycna osoba paci, ze ju chcem a podobne. Pritom som ho v zivote nepodviedla, nechcem podviest, ved s nim planujem svadbu, rodinu. Som s nim zasnubena. Myslela som, ze to bude stastny zivot, ale obavam sa, ze ci sa to nebude este viac zhorsovat.
Ak nema tie svoje ziar.stavy je super chlap, ale ked to na neho pride tak ho nespoznavam. Sprava sa ku mne ako ku cudzej zene.
Ma niekto s tym skusenost? Bude to este horsie ako je?
Ja uz sa nemozem na nikoho pozriet dlhsie ako 3 sekundy, lebo uz je zle...

Karolina11111

Je koniec.
Zajtra to s nim ukoncim.
Ziarlivostne sceny sa stupnuju a su cim dalej horsie.
Nevladzem uz.
Nedozem to.

Aliss

Dat mu viac lasky, to bohuzial nepomoze :) Mozes mu davat lasky kolko chces, denne ho o nej presviedcat, uvidis sama, ze so ziarlenim neprestane :) Dat viac lasky, neznamena, ze sa zmeni. Ale ved skus. Prides sama na to :)

Karolina11111

Dakujem za odpovede. Nechcem zahodit to co mame len tak. Zalezi mi na nom, skusim tomu dat nadej. Nema dovod na nieco take, nemam ani zlu minulost, nikdy som ziadneho partnera nepodviedla, ani nestriedala ich. Skusim mu dat este poslednu sancu.
Skusim mu to vysvetlit aky problem ma, davat mu este viac lasky, co myslim, ze mu davam, ale skusim to.
Bud to zvladne sam, alebo s pomocou...Ale ak nie, bohuzial bude rozchod.
Drzte palce nech si da povedat...

Aliss

Kedze si to neuvedomuje, patri do ruk psychologa. Normalne si s nim sadni a povedz mu, ze ak nevyhlada odbornu pomoc, tak bohuzial svadba a ani vztah nebude. Bude to este viac a viac horsie, neskor dostanes aj po ustach a potom bude neskoro plakat :)

dalsi

Karolina, suhlasim so Zuzanou... Ale myslim ze este by si to nemala riesit rozchodom, kym nedocielis, aby si uvedomoval svoju naozaj chorobnu ziarlivost(ak pises pravdu, ak nemas "tazku"minulost), a dala mu cas na napravu. Da sa to zvladnut, moze to zvladnut, ale v prvom rade musi vediet, ze on ma problem. Ak ho v tom nepresvedcis, tak by si s nim asi radsej nemala byt, hoci na druhej strane... ...
Taktiez mala by si mu viac prejavovat naklonnost formou slovami uistenia(5 jazykov lasky...). Minimalne tak casto, ako casto ho chyta ziarlivost. A nevyjadrovat ju az ked je zle, ale este pred. Bude tam pravidelnost.,,, drzim prsty.

Zuzazuza

Karolina, nechcem ta strasit, ale mozny je scenar ten, ze on sa bude premahat, ale vo svojom vnutri bude pocitovat z tvojej strany zradu. A to zo situacii, v ktorych na teba ziarli. On ti to nemusi vzdy povedat tak, ako to preziva vovnutri. Ale ten pocit zrady, ze mu neustale ublizujes, v nom moze vybudovat pocit, ze ti to moze oplacat. Resp. ze si to zasluzis. A tak to moze byt prave on, kto si najde milenku popri vztahu. Mozno nieco taketo je dovod, preco ziarlivci sami podvadzaju, pricom neustale obvinuju z nevery svojho verneho partnera. Take to "zub za zub", pomsta za domnele ublizovanie. Za sebaobetovanie a trpenie nemozes v takomto vztahu cakat ziadnu odmenu, skor iba trest. A poriadne ponaucenie.

Karolina11111

Povedala som mu to vzdy po takomto vystupe. Vzdy si priznal, ze to prehnal a bolo ok. Na cas...
I ked zacinam mat pocit,ze to len predo mnou, ale vnutorne ho to zozieralo a zoziera...Lebo vzdy sa nieco u neho najde co mu vadi...

Karolina11111

Tak ako vravi Exterrorize....Ak ked ja sa neusmejem na nikoho,ale na mna niekto ano, tak uz je problem. A horsie ked sa niekto na mna pri rozhovore dlhsie zadiva uz je ohen na streche....Vsetko bolo fajn az po tych zasnubach sa to vsetko zvrtlo. Mam pocit ze ma chce len pre seba, najradsej by ma dal do klietky a tak poriadne od dohladu ludi.
Vadi mu ked je jednoducho niekto ku mne priatelsky.
Vtedy sa zmeni na chladneho cloveka. Obvinuje ma, ze dotycneho chcem.
Idem sa z toho zblaznit. Chcem zachranit nas vztah, svadbu, ale cim dalej to je horsie a horsie. Ak by som to mala ukoncit, neviem ako to on zoberie, viem, ze ma strasne miluje, ale tu chorobnu ziarlivost si neuvedomuje...

Aliss

Palo to nezabil. Zabil to kanister, ci aky to ma nick :D Presne tak. Objatie s niekym je vela raz hodnotene ako nieco zle. Nehovorim o hadzani sa do narucia bars komu, alebo niekomu, koho poznam 5 minut. Hovorim o obycajnych objatiach, ake si napriklad ja bezne davam s kamaratmi, s ktorymi sa poznam od malicka a mojmu partnerovi to nikdy nevadilo :) Tomu predoslemu ale ano. Lebo objatie sa rovna flirtu a flirt sa rovna sexu. Toto vsetko je prehnane. A ak sa zakl.temy na niekoho usmeje a jej chlap vysiluje, je skutocne chory. Lebo to nie je ani mile, ani lasku dokazujuce, ani v poriadku. Neverim vetam, ze kto miluje, tak ziarli. Kto ziarli, dokazuje ake ma znicene vnutro a sebavedomie :)