Neviem, nechcem odpustiť.

Príspevok v téme: Neviem, nechcem odpustiť.
trubko1

Som nahnevaná. Možno aj sama na seba, že som sa mala správať ináč a zaujať iný postoj. Lenže neskutočne som nahnevaná na svoju, resp. na partnerovu rodinu. Nemám rada ich reči, ich prítomnosť, ich spôsoby, všetko mi na nich vadí. Najradšej by som zavrela dvere úplne. V podstate som ich aj zavrela, správam sa odmerane, nepozývam ich, nebavím sa s nimi, nechcem sa s nimi baviť. V podstate sa len trpíme, lebo však sme rodina a na oboch stranách je krivý úsmev. Mám pocit krivdy,ublíženia. Nevyhnem sa im, lebo zatiaľ sa nerozvádzame, stále o tom uvažujem. Zrejme to je tak, že nie som spokojná so svojím životom a tak nenávidím všetkých naokolo, prídem si ako obeť, využitá, zneužitá, že každého zaujímam, len vtedy keď treba dať, inak nie. Môj muž je ignorant, má to v povahe, všetko vždy riešila jeho mama, tak aj v partnerstve všetko vždy nechá na mňa. Mám postoj, že radšej nič od neho nechcieť, hlavne nie niečo negatívne, lebo akurát od neho dostanem vynadané. Mám to stále v hlave, možno je to tým, že keď mi ublížili, tak som rýchlo zahodila a ublížili zas a tak som si povedala, že na to nezabudnem, tak kopem a kopem. Lenže nejde to z mojej hlavy von, chcem im to vrátiť, ublížiť, proste chcem to. Neviete poradiť?

trubko1

Poznes sa - fajn, povznášam sa už dosť dlho a nechci vedieť čo všetko. Povzniesť sa? Toto slovo ma rozčuľuje v tomto prípade. Viem dobre, čo je to povzniesť sa, ale v tomto prípade nie som ochotná.
Ok ďakujem za príspevky.

Tomas12345

Ak budes mat v sebe nenavist tak ta to bude vnutorne zožierať. Co sa stalo stalo sa neukusli ti hadam z nosa a nesposobili neviem ake dozivotne problemy, takze sa nad tym povznes a zacni sa k nim spravat normaôlne a odozva od nich sa tiez urcite dostavi

trubko1

Celkom to pomohlo, keď som to pomenovala. Hneď sa cítim lepšie.
Hej pravda, neviem alebo nechcem. Začala som písať neviem a potom som i uvedomila, že ani nechcem. Pokúsim sa chovať normálne aspoň trochu v rámci možností a príliš nad tým nerozmýšľať. To bude asi najmúdrejšie. Ďakujem za rady.

Omen

Jednoduchý návod na zložité situácie neexistuje. Vyhľadaj terapiu, kým ťa to psychicky a fyzicky nezloží. Ich nezmeníš, musíš zmeniť seba a svoje nazeranie na nich, na svet.

trubko1

No to robím, čo najviac sa nekontaktujem, resp. vyhýbam kontaktu. Lebo nechcem byť nepríjemná a nechcem sa cítiť zas nepríjemne. Lenže tomu kontaktu sa úplne nevyhnem, pokúšam sa s tým nejako vyrovnať.
Zároveň ma to mrzí, že je to takto a zároveň by som ich najradšej vyfackala, až normálne mám chuť fyzického útoku. Asi som čakala nejaký jednoduchý návod.

Omen

Trubko, v čom ti máme poradiť, keď si sa už sama rozhodla: "Neviem, nechcem odpustiť." Alebo nerozhodla a potrebuješ riešenie na svoju zložitú životnú situáciu? Dobre si to pomenovala, zhrnula, zanalyzovala, až na túto predposlednú vetu. Dostala si sa do pasce, z ktorej sa bez pomoci nedostaneš. Niekto ti musí ukázať, ako z nej.