Nebavi ma bezstarostny zivot

Príspevok v téme: Nebavi ma bezstarostny zivot
Podnikavko

Ked som mal 18 tak som nutene odisiel z domu, ale za 3 dni som si dokazal najst ubytko a pracu a fungovat. Pretlkal som sa kadejako, prekonaval problemy, plnil si postupne sny az som dospel do stadia, ze mam az moc velky prijem z podnikania, mam dom, velmi slusne auto, podnikanie je rozbehnute - je to easy najma z pohladu, ze som sam sebe panom a ze ked sa nieco dokasle, tak ma nik nepokarha ALE strasne ma to teraz nebavi. Coraz castejsie tuzim byt znovu v nejakych existencnych problemoch, riesit veci, ked clovek doslova nema kde spat a co jest. Mal som strasne dobry pocit, ked som to vzdy dokazal nejako vyriesit. Som normalny, ze takto uvazujem? Ze ma nebavi zit, ked vsetko ide velmi lahko? Ked si mozem dopriat strasne vela veci a ja si to nechcem dopriat? Mne staci len ten pocit, ze kebyze chcem, tak si to a to mozem hravo kupit a neurobim to. Tie sny co som si plnil boli take jednoduche - napr. kupit si 2 kg bananov, lebo v detstve som nemal, astronomicky dalekohlad, hifi veza, discman, okupat sa v mori a taketo male jednoduche veci po ktorych som tuzil, ale tie uz vsetky mam a po nicom inom akoby netuzim. Co si o tom myslite? Ja mam pocit, ze ten existencny stres ma akoby niecim nabijal, aby som nieco urobil so zivotom, tak ma to povzbudzovalo, toto teraz je skor akoby o takom kazdodennom prezivani v rutine, kde mi nic zle nehrozi a ani sa uz nemusim snazit. Je to akoby nuda. (Mam 40 rokov ak je to dolezite).

Omen

Podnikavko, vážne ťa nebaví bezstarostný život? Ak teda nedáš inak, potom tu mám skvelú radu - ožeň sa a máš vymaľované! : D

Máš dobrodružnú povahu, nepokojnú dušu, svrbiace dlane a túlavé topánky. Obuj si ich a vyber sa do sveta. Spoznávaj ho. Nevyhýbaj sa ani nebezpečiu, ktoré ti prinesie. Prekonávaj vrcholy a hranice, tie svoje, aj tie štátne. Spoznávaj cudzích ľudí, zbližuj sa s nimi a uč sa od nich. Venuj sa novým činnostiam, novým výzvam. A uži si to, aby si raz mal na čo spomínať.
Inak normálny si, len vo svojom živote potrebuješ zmenu, neustály pohyb. A ten skvelý pocit, že teraz si môžeš dovoliť kúpiť všetko, čo sa ti páči, ale nekúpiš si! : D
Tak čo, Podnikavko, čo najbližšie podnikneš, kam sa vyberieš, aby ťa tá rutina nezložila?

Yabby

Keď ťa už nebaví ani míňať peniaze, tak je už veľmi zle s tebou. Poradím ti: daj všetky peniaze a majetok chudákom, nenechaj si ani cent, sadni si na lavičku do parku a rozmýšľaj, ako začneš znova od začiatku. Veď presne taký život ťa baví, tak stále začínaj od začiatku a máš to vyriešené.

Tonie

Čau. Nečítal som príspevky podo mnou, odpoviem ti na tvoj úvodný text.

Chýba ti určitá forma boja, dobrodružstva, ktoré si prežíval, keď si tieto veci nemal. Teraz, keď ich máš, tak si akoby na svojom vlastnom piesočku kde všetko dokonale poznáš a nudí ťa to. A muž je bojovník. Zdoláva výzvy. Je odhodlaná vkročiť do neznáma. Nevravím, že teraz čo ti budem rozprávať, musí byť absolútna pravda, čerpám z vlastných názorov a informácii, ktoré sa ku mne dostali a presvedčili ma.

Nie je na správnom mieste zamerať svoj cieľ ( a teda aj cestu dobrodružstva a samotného boja) na veci, ktoré súvisia s materializmom (teda finančá nezávislosť, auto, hifi veža atď..). Sú to veci, ktoré nenaplnia tvoje najhlbšie potreby a túžby. A mimochodom, sú to veci veľmi plytké. Neosožia ti, keď budeš ležať na smrteľnej posteli. Zrejme si nepovieš, že: Hej, žil som dobre, lebo som sa vozil na Bentley. Alebo: Som hrdý na to, že som nemusel robiť za smiešne peniaze ako niektorí. Sú veci, ktoré sa nás dotýkajú omnoho viac ako len nejaké luxusné bahno v kúpeľoch. Je to láska. Najvyššia hodnota. Len ak kráčaš cestou lásky, zažívaš skutočné šťastie. A potom veci ako svedomie, snaha žiť v pravde a neustále ju hľadať. Otvárať si pred ňou oči. Žiť v súlade so svojim svedomím. A teraz si to pretransformujme na tvoj život. Máš peniaze. Nemusíš sa ich teraz vzdať aby si opäť bojoval o prežitie a nenudil sa. Skús sa na to pozrieť inak. Svoje ciele môžeš pozdvihnúť oveľa vyššie. Na lásku, dobro pre ostatných, boj za správne vecii, za to, aby sa tvoji priatelia pri tebe cítili dobre, nie preto, že ich pravidelne obdarúvaš materiálnymi vecami (samozrejme, môžeš im urobiť radosť aj takto) ale hlavne preto, že sa pri tebe cítia dobre ako pri človeku, ktorý má srdce na správnom mieste. Je veľa spôsobov ako žiť lásku a život muža. Tieto veci si vyžadujú boje, často veľmi vyčerpávajúce a devastujúce, no výsledok stojí za to. Nie je ním nuda, ale pocit určitého naplnenia. spokojnosti. Dobro. Ako keď zneškodníš ozbrojeného lupiča v banke, hoci si od krvi a s postreleným ramenom, máš dobrý pocit, že si to urobil, pretože si pomohol a zachránil mnohých. Tvoje podnikanie môžeš obrátiť týmto smerom. Aby nebolo zamerané len na tvoj osobný prospech ale aj na prospech ostatným. Môžeš urobiť projekt, ktorý ľudí inšpiruje. Motivuje. Ukázať im, že život nie je len o naháňaní sa za peniazmi a že skutočne sa oplatí žiť. Poukazovať na pravé hodnoty. Vyzývať, aby ich ľudia žili. A že to naozaj stojí za to žiť podľa nich. Môžeš sa inšpirovať mnohými osobnosťami, či už zo Slovenska alebo zo zahraničia. Alebo sa skús zamerať na to, čo ťa baví a orientuj svoje podnikanie týmto smerom. Tak ako keď skladateľ tvorí hudbu a teší tým celý svet. Na internete je aj veľa dobrých stránok, ktoré sa podobnými vecami zaoberajú. V mojej obľube je napríklad stránka od muža menom Dale Partridge (je to v angličtine a stačí keď si dáš jeho meno do googlu, vyhodí ti jeho stránku) a potom slovenská stránka venovaná MUŽOM (snáď už názov nemusím písať). Nie je to žiadna koktejlovka ako rôzne pánske magazíny, ktorých hlavné témy spočívajú v tom, ako čo najrýchlejšie dostať ženu do postele. Toto je niečo iné. Lepšie. Hlbšie. Založené na hodnotách. Na pravej mužskosti. Alebo aspoň snahe kráčať cestou pravej mužskosti.

Držím ti palce chlape, dúfam, že som ti aspoň trochu pomohol. Popremýšľaj, popozeraj stránky, ktoré som tu načrtol. Máš na to!

daca

Tak si nájdi zase niečo, čo budeš chcieť dosiahnúť a čo ťa zamestná aby si nemyslel nad takýmito blbosťami

Ooo1o

v poslednom case sa zacali objavovat nadsenci, ktori tvrdia, ze peniaze nie su nevyhnutne potrebne na zivot a takyto zivot aj realizuju .

DpP4

Hmm, byť úspešný alebo naopak neúspešný to je niečo ako neprenosný atribút. V tom zmysle, že keď je niekto úspešný, aj keď by neviem ako chcel nikdy nebude prežívať to, čo prežíva povedzme, ten neúspešný. Jednoducho, to sa nedá. Alebo nerozumiem problému.

kafe

Môžeš cestovať stopom. Aj ked to neni náplň na 365 dní v roku, zabaví chvíľu a riešiš tam všetko tebou spomenuté - kde spať, čo jesť (vezmeš si len obmedzenú sumu peňazí so sebou. ak ťa okradnú, he-he, adrenalín o to väčší, zas riešiš čo preboha teraz :D). Stretávaš zaujímavých ľudí - môžeš si spraviť svoju vlastnú reality show a vytypovať si 5 ľudí, ktorým necháš určitý balík peňazí, len tak, zo srandy, žiadna charita.
Jeden chlapík tu spomínal survive turistiku, síce som o tom počula prvýkrát, ale celkom zaujímevý boj o prežitie v divočine. Aj toto sa dá robiť, len to asi aj treba trošku vedieť a začínať s tým postupne. Nie že pôjdeš rovno na Sibír a zomrieš po troch týždňoch od hladu.
Skús rozbehnúť ďalší biznis, v úplne inej oblasti, v niečom čo vôbec nepoznáš.
A čo rodina? Deti? Takýmto smerom ťa to neláka? Bacha, je to fakt ťažké, aj ked... pri tvojom nastavení, možno aj výchovu zvládneš ľavou zadnou a len si vzdychneš, bože to je nuda :D

Čo si o tom myslím? Že nie si normálny :D Nepohoda núti človeka niečo robiť, zlepšovať sa, vymýšľať. Spokojný a pohodlný život vlastne človeka degeneruje, aj ked zas, príjemné to je. Ale nedáva to človeku podnet, dôvod niečo meniť, zlepšovať. Tá potrebu napredovať a dosahovať čosi, nepokoj čo stále cítiš - je to ako prúd života, ktorý tebou preteká. Nedá sa to zastaviť, je to proste život sám, čo ťa "núti" aby si sa ďalej nejako prejavoval a nechal aby prúd mohol aj nadalej tebou pretekať. A ty si tvoril a budoval a bol zas schopný v niečom. Okrem založenia rodiny, môžeš budovať firmu, ktorá sa o svojich zamestnancov stará nadštandartne - škôlka pre deti zamestnancov, čiastočne hradiť opatrovateľky pre nevládnych rodičov, aby sa zamestnanci mohli plne venovať práci. Proste brať ľudí, ktorí pre teba pracujú ako ľudské bytosti aj s celým ich žitím a nehľadať len spôsob ako človeka vycucnúť, použiť a odpálkovať. Ukázať sebe aj iným firmám, že sa podnikať dá aj inak a zisk vo firme použiť pre ľudí, ked už ty, chúďatko :D ho nevieš rozflákať :D :D