Hovoria mi, že som "zaspatá"

Príspevok v téme: Hovoria mi, že som "zaspatá"
Milliee

Keď mi niekto v škole povie (učitelia) že som ako "zaspatá" tak ma ide roztrhnúť. Neviem, čo robiť. Nemôžem za to, že sa stále cítim v škole neuvoľnená, som aj taká tichšia a najradšej by som bola doma. Mám pocit, že som introvert. Ale ako vidím, veľa ľuďom to prekáža a majú za potrebu strpčovať životy...

Milliee

BielyTesak u mňa to je tak, že sa snažím stále robiť nejakú činnosť. Proste stále. Aby bola moja myseľ "zamestnaná". Lebo akonáhle nemám čo robiť v danej chvíli, tak už prichádzajú negatívne myšlienky a špŕtam sa v minulosti, napr. prečo som to urobila takto a nie takto, prečo som to povedala... no proste také myšlienky na zbláznenie. Preto sa samú seba snažím "klamať" a stále robiť niečo, lebo tie myšlienky ma ničia.

A to s tým vzťahom. Neviem no. Ja mám stále pocit, že by som ho sklamala.a.že by som niečo pokazila.

Anonym_93436

Milliee taktiež som sa cítil v škole ako ty ale začal som rozmýšľať nad problémami ktoré ma trápia teraz a nad ich riešením. Zahltil som tak myseľ a už ma netrápi väčšie množstvo ľudí. Dám si slúchadla do uší a pracujem si na svojom. Ešte aj pomohlo prijať sa viacej taký aký som a teraz už to nejak vždy zvládnem.
Chce to hlavne trpezlivosť a pracovať na tom , nebolo to len tak zo dňa na deň.
Inakšie sa nemusíš báť isť do vzťahu , zo začiatku to bude pre teba také divné ale po čase si zvykneš.

Milliee

Palo 9 nie, vzťah som ešte nemala.
Je pravda, že už bolo viacero chalanov, ktorí o mňa prejavovali záujem, ale ja sa bojím ísť do vzťahu. Nedokážem si to predstaviť proste. Uvoľniť sa pred niekým a tak...
Takže nejako sa do vzťahu neženiem, ale nehovorím, že by som to nechcela.
BielyTesak no ja v tom vidím viac negatív ako pozitív... hlavne v tej spoločnosti ľudí :(

Anonym_93436

Máš už takú povahu a tu už ťažko zmeníš , taktiež som Introvert ale vidím v tom skôr pozitíva ako negatíva. To že ti niekto povie že si zaspatá alebo pomalšia tak to holt ignoruj. Ah , keby som sa mal pozastavovať nad každou blbou hláškou v škole a okolí tak ma asi porazí.
Preferujeme ticho , samotu , hlbšie myšlienky a debaty .. nie tie plytké ako spomínaš a jednoducho nám vadí väčšie množstvo ľudí. Na tom nie je nič zlé , všetko ma svoje plusy a mínusy takže byť extrovertom tiež nie je výhra.
Tak ti poradím , buď taká aká si .. kašli na reči ostatných , ži svoj život , nie ten ich a hlavne aby si bola šťastná a spokojná sama so sebou.

Palo 9

A mala si už vzťah ? Chodievaš niekde aspoň občas von s kamrátkami, alebo aj kamarátmi ?

Kedže si dievča, nepochybujem o tom, že i napriek tomu, že si introvertka, ti nejakí chalani (aj baby) vypisujú, poprípade sa ti prihovárajú.

Milliee

vestica lubomira prepáč, ale nemyslím si, že po terapii môj problém len tak, z ničoho nič zmizne. Nenahovárajme si, ok ?

vestica lubomira

Ahoj. To, že sa cítiš lepšie sama môže by tým, že si introvert, ale nemusí to byť len tým. Môže sa jednať o reakciu podvedomia s traumy. Napríklad ak si sa v minulosti o niečo pokúsila a nepodarilo sa Ti to tak máš v podvedomí zranenie a radšej sa podobnej situácii vyhne. Pomohla by Ti terapia podvedomia, aby si vedela čo Ti to spôsobilo . Po terapii problém zmizne. Môže sa stať, že budeš chcieť isť medzi ľudí a budeš plná energie, lebo bolesť bude preč. Posielam Ti moju stránku. Tam o podvedomí píšem viac. vesticalubomira.wixsite.com.

Milliee

Minkaa na diskotéku ani nápad. Na takéto veci ja nie som. A mám iba 16. Ja radšej vždy uprednostním nejaké seriály po anglicky a tak... ale mne to nevadí, práveže mi to vyhovuje a som spokojná takto... lepšie ako chodiť po vonku, ožierať sa atď. ako ostatní.
Mne je takto dobre. Len ma to strašne vytáča, tieto slová. Podľa mňa taká niesom.

A celkovo keď sa na to všetko pozriem teraz, po všetkom tom, čo mi urobili, tak ja fakt nemám rada ľudí. Radšej som sama. V škole medzi spolužiakmi, i keď sa s nimi rozprávam, tak ma to vôbec nevadí, príde mi to všetko také prázdne a tak...

Wtfiam

Cliattsi - myšlienka jeto pekná ale skúsenosti mi vravia že to tak moc nefunguje. V škole nás pár takých bolo a našiel sa aj jeden čo ho napadlo niečo podobné. Založil chat v ktorom nás bolo asi 5 a prvý mesiac sa aj snažil niečo organizovať ale donútiť čo i len 2 introvertov aby sa rozprávali je skoro nemožné. Dohromady tam v tom chate je asi 15 správ a už tam nikto napísal asi 7 mesiacov.