Keď mi niekto v škole povie (učitelia) že som ako "zaspatá" tak ma ide roztrhnúť. Neviem, čo robiť. Nemôžem za to, že sa stále cítim v škole neuvoľnená, som aj taká tichšia a najradšej by som bola doma. Mám pocit, že som introvert. Ale ako vidím, veľa ľuďom to prekáža a majú za potrebu strpčovať životy...
Hovoria mi, že som "zaspatá"
No dobre..A taký ten vnútorný odstup odľudí,.že máš pocit, že nie si súčasťou tejto spoločnosti to máš teraz (pociťuješ to)? Mala si to aj keď si chodila na zš dajme tomu na 1.stupeň(ale v menšej intenzite) ?
A rokmi sa to prehlbuje?
Teraz skúsme vynechať pojem depresia. Skús na toto odpovedať. Hanblibosť a soc. fóbia sú len pojmy, ktorymi sa to nemusí dať presne definovať. Asi ani ty sama to nevieš presne pomenovať.
Cliattsi áno, som čoraz viac a viac unavenejšia, a postupne ma prestáva všetko baviť. Ja mám pocit, že je to skôr nejaká depresia zmiešaná so sociálnou fóbiou alebo také dačo. Lebo ja sa strašne hanbím v niektorých veciach. Hlavne v škole. A to, žeby som sa nevdela sústrediť, tak to si nemyslím, to skôr nie.
No bude to asi ADD. Spoznávaš sa v tom? Ja áno. Len ma štve, že som skoršie o tom aj čítal, ale som tomu nevenoval veľkú pozornosť. Spochybňil som to. Lebo som si povedal,že ja predsa nemôžem mať nejakú ADD. Mozog nám pracuje iným spôsobom, tak preto nám tie myšlienky utekajú.
Už len nájsť liek na to. :)
A ešte mám predsa len ešte otázky - Pociťuješ takú oddelenosť od ľudí? - hlavne čo sa týka v škole.
A ak áno- tak rokmi, ako ti pribúdajú, sa to stále prehlbuje?
(Ak je to pravda, je možné, že sa ti postupne stane to, čo momentálne prežívam ja- nič necítim k ľuďom, ale nechcem ťa strašiť)
A tiež sa ti rokmi pomaličky znižuje koncentrácia?
A si čoraz viacej unavenejšia?
(tieto otázky ti dávam ako kontrolné, aby som seba porovnal s tebou, ale takto napriamo som to nikde nevidel- nečítal, že by to s niečím súviselo, čo sa týka odb. článkov).
Momentálne som v takom stave, že by som si netrúfol študovať ani sš, nieto vš! Preto sa aj teba pýtam, keď máš také dobré známky, ako si na tom.
Dá sa povedať, že som
cs.m.wikipedia.org
.....toto do urč. miery pripomína to, čo ma trápi
milliee- a si aj taká nešikovná?
nieco v tvojej hlavke treba zmenit, zacni si aj tu skolu uzivat najst si v tom nieco dobre
benquis práveže ja sa snažím, v tom to nebude :) v škole som mala stále jednotky, dvojky. Dobre sa učím
Tak vieš učitelia to myslia tak, že sa máš prebrať. jednoducho by si sa mala aspoň v škole snažiť
No super. Ale kde to založiť? Facebook nepodporujem a nepoužívam.
Vytvoril som už jednu skupinu na azete:
čiže ešte raz-som akoby bez energie. Nemám žiaden „šmrnc“. Ľudia ma už odmalička komentujú – „Preber sa, nespi!“ Alebo : „Čo, ty už nevládzeš? To nemyslíš vážne.“ alebo : „Trocha života do toho!“ (ja si v duchu pomyslím, že trocha života som do toho dal, ale viac už nevládzem)
Takýmto ľuďom by som doprial to isté, čo mám ja.
Hľadal som aj nejaké rady na internete konkrétne na toto, ale nenašiel som.
Keď sa pozriete na seba úplne odmalička , tak si môžete pripadať stále takí istí, bez výraznejšej zmeny. To čo pociťujete, JE VEĽKÁ STAGNÁCIA (možno, nepoznám vás, ale u mňa to tak je). Je to taký pocit, akokeby to nebolo ani dopredu, ani dozadu.
Predstavte si, že prídete po škole do roboty a budete počuť horeuvedené otázky. A dajme tomu, že by ste išli dokladať tovar niekde a vedúca by po čase prišla za tebou a povedala by: "Dnes si tu posledný krát" Opýtaš sa: "A prečo?" Ona: "Lebo vidím, že sa ti nechce robiť." A .
A ja už som si v prácach/brigádach niečo odrobil, takže nič moc. Možno aj niektorí si hovoríte, keď to takto so mnou ide celý život, čo so mnou bude keď pôjdem do roboty?
Od neurológa som sa dozvedel, že "je to vlastnosť človeka, ktorá už je daná" a nič sa s tým nedá robiť.
Lenže tomu ja veriť nechcem.
Preto hľadám riešenia, ktoré to zmenia a ľudí, ktorí chcú zmenu a sú ochotní na sebe aj niečo vyskúšať.
Môj mail je cliattsi@azet.sk, alebo si môžete pozrieť moju skupinu pokec.azet.sk
Aktivita je to posledné čo nám chýba. Takže "Nechce sa mi" je to, čo nám bráni v tom, aby sme sa posunuli ďalej. Ak má niekto iný návrh, kde vytvoriť skupinu (twitter al. iné), napíšte :)
Odborne sa tomu hovorí hypoaktivita- spomalená aktivita a tiež aj bradysychizmus- spomalené psych. pochody (reč, chôdza, myslenie).
Teraz som si robil poriadok a našiel som aj túto knihu www.martinus.sk, na kt. som už aj zabudol, že ju mám :)
Sú tam časti aj ako Porucha koncentrácie, kde sa odporúča napr. Ginko biloba, rozchodnica (tú som aj vyskušal a trochu aj pomohla byť menej v tom snovom živote a viac sa sústrediť a "byť sám v sebe" a dodá ti viac odvahy do komunikácie s ľuďmi-takže odporúčam aj ja), potom sú tam rôzne esencie- napr. "Clematis-ak sa stále v priebehu dňa ponárate do snenia; White Chesnut-ak sa vaše myšlienky točia v kruhu; Wild Oat-ak máte priveľa myšlienok".
V časti Apatia sa odporúča palina, rozmarín, medovka, hviezdica prostredná. Z Bachových esencií napr. "Wild Rose-ak sa cítite apatickí a nedokážete sa už tešiť; Water Violet-ak sa stiahnete do ulity a vyhýbate sa akémukoľvek kontaktu s okolim."
Preto chcem založiť nejakú skupinu, lebo tu na Zdravie.sk príde niekto a povie "Ach ja mám taký problém a tiež neviem čo s tým. Asi to tak už zostane. Čo už, som taká aká som. Nič sa nezmení....."
A žijem potom to isté ďalej a sám.
Lepšie by preto bolo, aj keď nie som moc spoločenský druh, združiť sa do nejakej skupiny, kde si podobní ľudia budú vymieňať skúsenosti, čo im pomohlo, čo už vyskúšali.
Pozri , všetci robíme chyby , sme predsa ľudia , nikto z nás nie je dokonalý a práve na chybách sa učíme. Nemáš spracovanú minulosť a to nie je dobre ... neľutuj to , pouč sa z toho a odpusti si lebo tým trápením sa ohľadom minulosti sa len ničíš. Chýb sa ešte narobíme , ty aj ja .. je to úplne normálne ....
Ak to je dobrý chlap tak sa nemáš čoho báť a ani ho nesklameš. Taktiež aj vo vzťahu občas niekto spraví chybu ale to je v pohode , zase ... sme len ľudia.
No hlavne , nepodceňuj sa toľko. Pracuj na sebe a buď taká aká chceš byť , nie taká akú ťa chcú mať ostatní.