vedia, vaši muži s vami komunikovať? ten môj nevie

Príspevok v téme: vedia, vaši muži s vami komunikovať? ten môj nevie
andrejkakomacova

zdravím všetky ženy na fore,
mám otázku na telo:
vedia vaši muži, /frajeri, snúbenci, manželia/, nazvite si ich prosím ako chcete, vedia komunikovať na úrovni? Hovoriť Vám veci typu normálneho komunikatívneho muža. STretávam sa s mužmi v mojom okolí, /ocko, dedko, brat/ čo vedia normálne komunikovať, rozprávať o svojich pocitoch, nemajú problém sa s niečím priznať, alebo vedia vyznať lásku.
Ten môj ťuťmák žiaľbohu nie je schopný nijakej reakcie a nijakej reči adekvátnej svojmu postaveniu. Na úvod sme spolu už nejaký ten rôčik, a je to jedným kusom o tom istom. Pôsobí v IT sektore, viem, že oni sú proste tichší, ale nechápem, ako nedokáže vypotiť zo seba súvislú vetu. Ešte k tomu aj potichu rozpráva, čo mu ani moja mama ani babka vôbec nerozumejú a nepočujú ani. Pritom keď sa rozziape tak riadne vie kričať. To je len pretvárka a zásterka, že nevie rozprávať, akoby mu vyrezali jazyk. Trendom dnes je,aby partneri komunikovali predsa medzi sebou. Trpím tým od začiatku vzťahu,ale tak veľmi som ho chcela, že vtedy mi stačilo v začiatkoch, aby mi povedal, potichu, že " ľúbim ťa, moja",a bolo mi všetko jedno. Neviem prečo, ale vždy som mu hovorila, že nech si obnaží trošku dušu a srdce pri mne. Ako tvrdil bola som preňho blízkym človekom, bližším ako rodina. Tak v čom je problém?
Nevie komunikovať ani s mojou rodinou, ani so mnou. Ani so svojimi.Aj jeho bratia a sestry vedia normálne komunikovať, ale jemu nerozumie ani boh čo tým vlastne myslí. Asi 90% času je úplne ticho, a keď niečo povie, nikto mu nerozumie. Správa sa ako ťuťmák. Sa musím aj zaňho hanbiť, keď sme na nejakej spoločenskej udalosti. Je to pre mňa čím dalej tým horšie, lebo viem,že 30nici sú dnes úplne iní, dnes 30 nici vystupujú na námestiách pred celým národom za spravodlivosť a slušnosť,a on nedokáže vysúkať zo seba.
Mám mnoho kamarátov, ktorý sú normálni a jednajú na úrovni. vedia povedať o svojich pocitoch. Stále nadobúdam pocit, že on nemaá záujem so mnou rozprávať(bavila som sa na tútp tému asi sto razy), nepomohlo.

Jeho obrana je iba útok, nikdy sa mi skutočne neotvoril.Závidím ženám, čo sa im muži zveria, dokonca on ani nie len že sa mi nezveruje, nuž nevie ani základné veci povedať. Typu : " chýbala si mi, milujem ťa láska, zlatičko, si úžasná, som rád, že ťa mám, myslievam na teba". Nič :(čo si vravia páriky a záľubenci. Kedysi ešte prvý rok sa ako tak snažil, ale bolo to umelé. nevraví mi to, a mne to čím ďalej tým viac chýba. Dokonca / netvrdím,že nemáme väčšie problémy/máme, ale túto je podľa mňa základ vzťahu- komunikácia. Nežijeme v stredoveku.
Som mu sto razy povedala,že mi to nechutne vadí a prekáža, keď mi nič nepovie, je taký strašne chladný. A on povedal, že nepotrebuje prázdne drby riešiť. Prázdny drb je to, že mi napríklad niečo pekné povie?Alebo sa ospravedlní, keď to je nutné. On nikdy neprišiel za mnou po hádke, keď to posere, že " vieš čo, mrzí ma to, som debil, urobil som chybu,, pokúsim sa niečo s tým spraviť, odpusť mi láska". Nič som také od neho nikdy nepočula. Mne to veľmi chýba. On príde za mnou po hádke, a je ticho, ticho sa vedľa mna posadí,a vtedy ma chytajú ešte väčšie nervy, vtedy by som ho prizabila. NEPOVIE ani slovo, on by aj celé týždne dokázal byť ticho. Mne najviac vadí, že si nevieme problémy vydiskutovať, že nedokáže byť ku mne milý a nežný. Už som v stave, že ho nemôžem za to ani vidieť. On ale nielenže nevraví nič,ale ani si ma neprivinie už teraz, (možno zo začiatku áno),ale teraz vôbec, ledva nejaký kontakt minimálny, mi dá , že ma objíme z pol metra, ale nič iné.

Prosím Vás ženy, ako to zvládať? Mám pocit, že ho nechám, mňa nebaví taký chlap, aby bol stále ticho. Ja som človek, veľmi taká, že kecalka ukecaná mega,a mne vadí taký nijaký človek. Jak sa u nás na dedine vraví ani mastný ani slaný.
ja ho nedonútim rpozprávať, nedokážem to, lebo keby už bol chcel, mal x šancí. Vie, že mi to veľmi vadí, a tvár sa, že je všetko v najsamlepšom poriadku. nemusí mi krasorečiť, ale stačí, kebyže si ma privinie niekedy a povie, že som rád, že ťa mám láska.
Mi je do revu, keď to píšem. Raz v živote keď bol opitý,a vrátil sa od kamošov, mi napísal sms, a v nej, že " som rád, že ťa mám". To bolo celé. Viac nedokázal.
A niekedy v sms- že MNT, to znamená akože myslievam na teba.
Poradte vysrať sa na to, či ako?Má ma ten človek aspoň trošku rád? Dnes poznám skôr chlapov, čo sú už tiež ukecaní,a nie takíto ťuťmáci. *Stojí ako svety za dedinou. Ide ma z toho šlak zobrať.

wwa

andrejkakomacova - ja ti rozumiem. Z toho opisu je to čistá katastrofa a naozaj je to pravdepodobne silný introvert so sklonom k SF.
Ale mne tiež nejde do hlavy prečo ste vlastne spolu? Akú bol predtým?

To, že máš nejakých kamarátov ešte neznamená, že sú mu sympatickí, alebo, že túži byť v ich bezprostrednej zóne. Čo ak by nejaká tvoja kamarátka povedala nejakú totálnu kravinu, tvoj priateľ by povedal svoj názor (napríklad by ju opravil) a ona by urazená a zosmiešnená odišla. A máš oheň na streche.

Buď sa rozíďte, alebo budujte to spoločné. Spoločný program, hľadajte si iných - spoločných priateľov, alebo skúste jeden druhého pochopiť.

Inak ako Vám vyšli tie testy? Ako tebe a ako jemu? By to bolo trošku jasnejšie ak by si to sem napísala.

Ak sa hanbíš za človeka, s ktorým chodíš, spávaš a tvrdíš, že ho ľúbiš, tak...

Ak by boli tvoji priatelia čo k čomu, tak sa nespýtajú určite otázku:

,,Toto je tvoj priateľ, s takýmto človekom chodíš?,,

mali by sa hanbiť tí tvoji priatelia a osobne by v mojom živote takí ľudia nefigurovali.
Aj introverti vedia byť spoločenskí a komunikatívni, no len v tej ,,správnej,, spoločnosti. V takej, ktorá nimi neopovrhuje.

A ak už aj partnerka napíše, že ,,chcem, aby bol trošku normálny,, tak to nie je nič iné, ako nespokojnosť frustrácia. No a tá sa v konečnom dôsledku prejaví. Len nerozumiem jednej skutočnosti. Ak si taký výnimočný, normálny, komunikatívny a spoločenský človek, prečo držíš na silu niekoho pri tebe? Niekoho koho očividne nemáš ani za mak rada a pohŕdaš ním?

Len ma to zaujíma. Prečo mu nedaruješ slobodu, prečo ho dusíš a trápiš. veď ak by nebol s tebou, tak už mohol mať dávno milujúcu rodinu a partnerku, ktorá by to jeho mlčanie milovala a vážila si ho takého, aký je?

Moja rada znie: nechaj ho ísť. Ušetríš trápenie Vám obom.

Aliss

Si z toho na nervy, super...A ako ste si budovali vztah, ked bol takyto od zaciatku? Ako ste chodili na rande, ako ste komunikovali? Lebo zakladom vztahu, ked sa tvori, je predsa komunikacia. Ako mozem ist do vztahu s niekym, s kym si nemam co povedat alebo ja som ta ukecana a on je tichy a mne to vyslovene vadi? Zrejme mal na zaciatku ine kvality, ktore ta zaujali a na tie by si mala mysliet. Bud sa zmieris s tym, aky je, lebo jeho jazyk nerozviazes, alebo sa rozidte. Ano, toto je tiez dovod na rozchod, lebo ta vztah nenaplna. Len aby si potom nestretla opak tohto muza a zas budes frflat, ze je moc ukecany....Podla mna by si sa aj ty mala trosku zamysliet nad sebou, ze ci mas vobec k nemu daku uctu, ci ho dokazes brat takeho aky je, lebo on teba tak ocividne berie. Ja si napriklad nemyslim, ze sa protiklady pritahuju. Vznikaju hadky. Na druhej strane, ak mas vedla seba niekoho, kto je tebe velmi podobny, clovek sa zacne nudit. A vznikaju hadky. Cize co mne z toho vychadza? Podla mna je "jedno" koho mas pri sebe, zalezi na tvojom postoji, ci mas vsetko v sebe "upratane" a nemas potrebu menit cloveka. Lebo ak nie si sama v sebe v pohode, vzdy si najdes na druhom nieco, co ti bude vadit. Ak dalej nevidis vo vztahu zmysel, dajte si zbohom. Ale garantujem ti, ze budes mrncat aj pri inom chlapovi, hoc bude iny ako tento :)

vestica lubomira

Ahoj. To o čom píšeš súvisí s jeho dectvom. Ak bol niekto s jeho blízkych dominantný tak radšej poslúchal ako sa prejavoval. Často krát si takí ľudia aj neveria. To, že ste si ho pritiahli do života má samozrejme svoj dôvod. Ukecanosť aj tichosť je tá istá vibrácia, alebo vlnová dĺžka. Každá vibrácia má dva protipóli tak ako magnet. Plus a mínus. Plus je zhovorčivosť , mínus je tichosť. Všetkého však veľa škodí. Keby si mali kecálka, ktorí ťa nepustí ani k slovu obťažovalo by ťa to viac. Preto je najlepšie nájsť zlatú strednú cestu. No na Zemi funguje zákon príťažlivosť alebo magnetizmus. To znamená, že sme priťahovaní k ľuďom, ktorí nám niečo ukazujú a majú niečo s nami spoločné. Najväčšia príťažlivosť je vždy v najväčších protikladoch. Ako u magnetu. Plus pritiahne jedine mínus a spolu tvoria celok. Preto ak ťa tento extrém irituje tak ti to ukazuje na niečo nevyriešené v Tebe. To sa volá zrkadlenie. Každý človek nám zrkadlí to, čo najviac v sebe potláčame a často o tom ani nevieme. To je na podvedomej úrovni. Preto je fajn pracovať s podvedomím. Ak s tým začneš môže sa stať, že svojho muža nespoznáš a bude rozprávať viac. Pretože ak si vyriešiš príčinu prečo Ti to ukazuje. Nebude mať potrebu. Viac o tom píšem na mojej stránke. vesticalubomira.wixsite.com.

Snailovnik

Ved v poriadku uz. Vysvetlila si situaciu dost jasne. Podla mna len odalujes nevyhnutne. Chalanisko sa nikdy nezmeni, a teba to tiez neprestane srat na nom. Vobec sa k sebe ocividne nehodite. Naco ste stale Este spolu mi Tu nejak unika. A to nemyslim nijako v zlom. Uprimny nazor Tu pisem

Keita

Podla toho co popisujes to je extremny introvert, mozno ma aj socialnu fobiu. Bohuzial, mna nikto nepresvedci o tom, ze protiklady sa pritahuju. Prave ze naopak. Ako som uz pisala, smeruje to k rozchodu. On sa nezmeni a ty jeho spravanie akceptovat tiez nemienis. Cim skor sa rozidete, tym lepsie pre oboch. Dajte si sancu navzajom, najst si kazdy partnera, ktory vam bude vyhovovat.

andrejkakomacova

mrzi ma, ako to je, a chapem, ze su ludia aj chlapi hlavne taki,ze nebudu kecat iba tak,ale vsade naokolo vidim kamosky,ake su stastne pri frajeroch, ze kecaju, komunikuju a ten moj sedi v kute chapete, s nikym sa nebavi, nevie,co ma ani povedat, to nie je proste znakom inteligencie :( AKoby nemal vsetkych pat pokope. Aj sa stretnem napr s kamoskou na ulici, nonsens, a on sa postavi tri metre od nas, ani ju neppozdravi, a vsetci, ze to je tvoj frajer? ved sa k teba nijak nema. Tak chapete postavi sa tri metre odo mna, nech sa s nou rozpravam...ale mam toho dost, s ahnabim:(
a ked on sa nedokaze donutit rozrpavat mi o svojich pocitoch, ja sa ale mozem nutit do sexu s nim. :(Nesadli sme si, ja som ukecalka,on je pat penazi ticho.
ja som ho div na kolenoch neprosila, aby bol normalnejsi a rozrpaval sa so mnou a nezahnaboval ma,ci uz v spooccnosti,alebo proste aj inak, ked sa rozrpavame my dvaja, nedokaze suvislu vetu a stanovisko zaujat. Kolkokrat tak strasne chcem pcout nieco, nejaky nazor, hocico, vyznanie lasky, nieco sa ho pytam,ani neodpovie, mam pocit, ze toto je uz to najhorsie vazne.ANi jeho stanoviská nemam, ani nazory, len si nieco mysli,ani kritus nevie co. Som z toho na nervy

wwa

andrejkakomacova

Sú ľudia a ľudia. Označiť ľudskú bytosť, ktorú ľúbiš za ,,ťuťmáka,, a rozoberať Vaše súkromie na verejnom fóre je prinajmenšom ponižujúce.

Ak ti vadí aký je, tak sa s ním rozíď, ale vysvetli mu prečo sa tak stalo. Aj on je totiž cítiaca bytosť a možno práve on čaká, aby si to celé trápenie ukončila.
Nezmení sa, pretože ty to všetko ,,zlé,, vidíš len na ňom. Možno na tomto fóre písal aj on a ľudia sa z jeho opisu zhrozili a poradili mu, nech sa s tebou rozíde. Kto vie?

Jedno ti ale napíšem. Ty sa vôbec nesnažíš! To, čo považuješ ty za snahu vníma on, ako tlačenie do niečoho, zmenu, znásilňovanie...sexuješ vtedy ak nemáš chuť a máš dojem, že on to nevie?
Všetko vie, no možno na rozdiel od teba pochopil oveľa viac. Ste rozdielni a vôbec sa nesnažíte splynúť. Skôr sa Vaše duše čoraz viac vzďaľujú.

Dám ti otázku: prečo ho vlastne miluješ a čo sa ti na ňom vlastne páči?

Je to niečo také, ako keby si chcela, aby vegetarián jedol každý deň mäso. Spravil by to ak by si mala z toho radosť, no ak vieš, že by mu z toho bolo zle a ubližovalo mu to, tak by si ho o to nikdy ani nežiadala. Skús popremýšľať.

Možno by mali byť ľudia viac tolerantní a viac chápaví.
A premýšľať predtým ako niečo vykonajú.

Nie je to o komunikácií, je to o forme, ktorú žiadaš.

stastnerozvedena

Matyo to napisal uplne presne...o pár rokov pochopíš, že slová nie sú dôležité, ale na to ešte musíš získať nejaké životné skúsenosti... ja s nim uplne suhlasim...ono muzi spolocensky co slubuju hory doly kecalkovia po akom tuzis zduchnu skor ako chalan co je tichsi typ a ovela hodnotnejsi clovek castokrat... aj ja som mala kecala miloval spolocnost rad sa bavil vedel basnit o comkolvek a dopadla som pri nom horsie ako pri nejakom jednoduchom chlapovi. Sama s dietatom dlhmi... a naslubovany som mala od neho uplne iny zivot... obdivujem ze to vo svojom veku nevies pochopit asi si si ozaj malo prezila dievca....

realista111

andrejkakomacova mozes tu aj mesiace diskutovat o tom istom jednoducho mas vztah ktory nefunguje a drzis si ho nasilu aby si asi na dedine sama v hambe neostala... tak sa rozid a hotovo s cim mas problem?

Keita

Citala som teraz celu diskusiu a niektori sa tu mozete za seba hanbit. Vlastne, ja sa hanbim aj za vas. Ste vobec este ludia? Taketo urazky, totalny suteren. Naozaj nechapem, ze vas admin stadeto este nevysmaril. Ubohe vzorce spravania, stratene existencie.